Reakció, ha covidosan lennétek otthon, de hívna a főnök, hogy be kell menni dolgozni? L
Remélem nem kérdezed komolyan...
Ezért fel is jelenthetnéd.
Menj el a dokihoz és irasd ki magad táppénzre. Akkor menj dolgozni, mikor meggyógyultál. Jobbulást kívánok Neked.
A főnök meg bekaphatja.
Hát biztos nem így csinálnám, mint te.
A legelső nap, amikor a betegség miatt hiányzom, elmennék a háziorvoshoz (vagy telefonon hívnám fel). Onnantól teljesen őrá hagyatkoznék. Ha ő azt mondaná, mehetek dolgozni, akkor mennék. Ha azt mondaná, hogy gyógyulgassak otthon tovább, akkor nem mennék be. A főnök előtt meg természetesen az orvos utasítására hivatkoznék.
Ja, értem.
Akkor én csak annyit mondtam volna, hogy a munkára való alkalmasságomat a háziorvos bírálja el, úgyhogy nincs miről vitatkozni.
Hát ragaszkodjon. Attól még akkor megyek majd dolgzni, ha azt az orvos is jónak látja. Az orvoshoz meg nem megyek vissza, hogy zárja le a táppénzt amíg én nem érzem úgy, hogy munkaképes lennék.
De ha a főnök nettó fsz, akkor ugyanúgy kiheverném a betegséget otthon ahogy kell, aztán visszamenve mondanám, hogy "hát ez megcibált, gyakorlatilag mindne nap volt lázam vagy hőemelkedésem a legvégéig, csak tegnap volt az első, hogy nem volt, jöttem ahogy tudtam"
Úgysem tudja leellenőrizni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!