Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Miért nem hívnak soha vissza...

Miért nem hívnak soha vissza a cégek állás keresésnél, pedig meg ígérik hogy hívni fognak? Sokszor még video beszélgetést is igérnek, de nem irnak nem hívnak. Hogy fogok igy munkát találni?

Figyelt kérdés
Max 1 hív vissza vagy 1 hív be interjura, az is elutasít mindig. Pályakezdő vagyok sajna, és azt tudom, hogy a tapasztalatot nézik. Azt mondják, csak a tapasztaltakat veszik fel. Mindig ez a kifogás, hogy találtak tapasztaltabbat. Fél éve ez miatt nem találok munkát. Van egy kereskedelmis bizonyítványom, más nincs.

2023. nov. 13. 11:08
 1/10 A kérdező kommentje:
Ennyire jellemző az elutasítás? Hát nem emberhiány van ugyis a munka erő piacon?
2023. nov. 13. 11:11
 2/10 anonim ***** válasza:
76%

Ne légy ennyire naív. A legtöbb soha nem fog téged se keresni, se visszahívni.

Tehát van egy kereskedelmis bizonyítványod. Ezzel mit lehet kezdeni? Lehet menni árut pakolni a Tesco-ba? A településed összes boltját végig jártad személyesen és beadtad az önéletrajzodat?

2023. nov. 13. 11:26
 3/10 A kérdező kommentje:
Igen be adtam de sose vettek fel eddig sehová. Rettentő sok helyre be adtam.
2023. nov. 13. 11:29
 4/10 anonim ***** válasza:
79%
Munkaügyi központba beregisztráltál-e már? Akkor nézz szét a következő nagyobb közvetlen településen, aztán jöhet a megyeszékhelyi.
2023. nov. 13. 11:31
 5/10 A kérdező kommentje:
Be regisztráltam már rég persze.
2023. nov. 13. 11:33
 6/10 anonim ***** válasza:
93%
Ilyen híg a HR-es szakma, ez van. Nem az észkombájnok kerülnek ki HR területről többnyire, ha egyetemi képzésről van szó.
2023. nov. 13. 11:35
 7/10 anonim ***** válasza:
87%
Menj gyorsétterembe dolgozni. Ott biztos nincs, hogy nem vennének fel, közben meg kereshetsz mást. Csak amikor megkérdezik, miért szeretnél náluk dolgozni, ne azt akard bemesélni, hogy az életed álma, és hogy ott az előnyös dolgaidat úgy érzed, ki tudod használni... Lehet olyan szavakat találni, amik őszinték, de mégsem annyiból állnak, hogy "mert kell a pénz".
2023. nov. 13. 11:41
 8/10 anonim ***** válasza:
97%

Mert büdös parasztok, azért.

A legutóbbi eset: lefolyik az első körös interjú. Megbeszéljük, hogy ha lesz második kör, ahhoz le kell utazni. Másnap jön az e-mail: itt a megbeszélt tesztfeladat, illetve meghívnak a második körös interjúra, egy konkrét napra. Majd a pontos időpont miatt hívnak.

Hát k*rvára nem hívtak. Elküldöm a feladatot, semmi válasz. Két héttel később jön az e-mail a "We know your time is valuable and appreciate you taking the time to meet with us." szöveggel, meg hogy másra esett a kiválasztás. Igen, b*meg, értékelitek az időmet, miközben én felszabadítok egy napot, aztán nem is szóltok, hogy visszamondtátok?

És akkor ott van egy rakás hely, ahol interjúzom egy órát, azzal válunk el, hogy még a héten/két héten belül visszajeleznek, és SOHA nem hallok feléjük töbet. Nem, egy k*va e-mailt nem tudnak megírni, hogy "kösz, de nem". Mert még ha arról lenne szó, hogy jelentkezem csak, és ara nem reagálnak, de amikor személyesen találkozunk, ígéretet kapok, és s*gget csinálnak a szájukból? Aztán fél év múlva jön egy kérdőív, hogy mennyire voltam megelégedve a kiválasztási folyamattal, és nem értik, miért küldöm el őket a k*va anyjukba.

Elképesztő, amit megengednek maguknak. Ezt már nem lehet munkaerőhiánnyal magyarázni. Kerestem munkát évekkel ezelőtt is, és nem volt ennyire katasztrofális a helyzet.

2023. nov. 13. 12:01
 9/10 anonim ***** válasza:
43%
Pedig a kereskedelemben tényleg kevés az ember. Szerintem nézelődj távolabbi nagyvárosokban is, ahova az ingázás mèg bevállalható, vagy ahol a fizuból tudnál berelni szobát. Nem ideális, de valahol el kell kezdeni, aztán lesz jobb is.
2023. nov. 13. 12:22
 10/10 anonim ***** válasza:
0%
Onnantól, hogy visszajelenek perelhetőek.
2023. nov. 13. 12:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!