Miért nem hívnak soha vissza a cégek állás keresésnél, pedig meg ígérik hogy hívni fognak? Sokszor még video beszélgetést is igérnek, de nem irnak nem hívnak. Hogy fogok igy munkát találni?
Ne légy ennyire naív. A legtöbb soha nem fog téged se keresni, se visszahívni.
Tehát van egy kereskedelmis bizonyítványod. Ezzel mit lehet kezdeni? Lehet menni árut pakolni a Tesco-ba? A településed összes boltját végig jártad személyesen és beadtad az önéletrajzodat?
Mert büdös parasztok, azért.
A legutóbbi eset: lefolyik az első körös interjú. Megbeszéljük, hogy ha lesz második kör, ahhoz le kell utazni. Másnap jön az e-mail: itt a megbeszélt tesztfeladat, illetve meghívnak a második körös interjúra, egy konkrét napra. Majd a pontos időpont miatt hívnak.
Hát k*rvára nem hívtak. Elküldöm a feladatot, semmi válasz. Két héttel később jön az e-mail a "We know your time is valuable and appreciate you taking the time to meet with us." szöveggel, meg hogy másra esett a kiválasztás. Igen, b*meg, értékelitek az időmet, miközben én felszabadítok egy napot, aztán nem is szóltok, hogy visszamondtátok?
És akkor ott van egy rakás hely, ahol interjúzom egy órát, azzal válunk el, hogy még a héten/két héten belül visszajeleznek, és SOHA nem hallok feléjük töbet. Nem, egy k*va e-mailt nem tudnak megírni, hogy "kösz, de nem". Mert még ha arról lenne szó, hogy jelentkezem csak, és ara nem reagálnak, de amikor személyesen találkozunk, ígéretet kapok, és s*gget csinálnak a szájukból? Aztán fél év múlva jön egy kérdőív, hogy mennyire voltam megelégedve a kiválasztási folyamattal, és nem értik, miért küldöm el őket a k*va anyjukba.
Elképesztő, amit megengednek maguknak. Ezt már nem lehet munkaerőhiánnyal magyarázni. Kerestem munkát évekkel ezelőtt is, és nem volt ennyire katasztrofális a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!