Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Lehet felmondanak neked?

Lehet felmondanak neked?

Figyelt kérdés

Tegnap munka előtt a főnököm hívott elbeszélgetésre. Feltett néhány kérdést nekem: Biztosan itt akarok dolgozni, és hogy jövök ki a többi kollégával. Mondtam, hogy igen, és hogy jól a kapcsolatom. Erre hirtelen átváltott a hangulata. Mert, hogy néhány kolléga jelezte, hogy lassú a munkád és nem megfelelően dolgoztál. Itt szóhoz sem jutottam. Megfenyegetett, hogy: Be van kamerázva a hely, és pontosan megtudjuk mit csinálsz rajta, holnap reggel vissza fogják nézni, és ha úgy ítélik meg akkor nem maradhatok tovább. Ez olyan rosszul érintett, hogy ott helyben sírni kezdtem. Egyéb hozzáfűznivalóm van? Igazából nem akartam mentegetőzni hiába mondanék bármit ezekután bocsánatot kértem, majd elmentem dolgozni.

Nem is tudtam hova tegyem ezt a dolgot. A főnököt állásinterjún egy sokkal lazább, empatikusabb személynek láttam. Talán lehet rossz napja volt azért. Meg ma találkoztam először a területi képviselő úrral is, ma volt üzletlátogatáson, lehet emiatt is volt ez a mai leszidásom.

Hozzátenném a dolgokhoz, hogy pályakezdő dolgozó vagyok 7 napja dolgozom (egyébként próbaidőben vagyok), és rengeteg mindent nem tudok. Igen lehet hibáztam, lassú voltam, de végeztem a dolgom és nem lazsáltam. Elsőre nagyon sok az új dolog amiről lövésem nincs szerintem nem várható el hogy mindent tudjak. Mondjuk lehet többet kéne kérdeznem akkor a többiektől.

Ma összeszedtem magam és gyorsabban csináltam a feladataimat. Remélem megtartanak, nem akarok már 1 hét múlva repülni az első munkahelyemről. Szörnyű lenne, otthon kapnék érte nagyon.

Mi lesz velem vajon? Más is járt hasonlóan?

2022. júl. 10. 08:33
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

"Mi lesz velem vajon?"

Mondj fel és keress normális céget.

"Más is járt hasonlóan?"

Biztos, hogy nagyon sokan.

Ne éld ezt meg tragédiaként, bárkivel előfordulhat az ilyen. Fiatalabb koromban nekem is volt fegyelmim, amit aláírattak velem úgy is, hogy nem én követtem el a hibát. Hidd el, így pár év elteltével visszatekintve ez abszolút semmit sem számít, és csak annak örülök, hogy az összes ilyen szar munkahelyemet otthagytam.

Egyébként jogszabály szerint a kamerarendszer NEM használható a munkavégzés intenzításának megfigyelésére, csakis személy-és vagybiztonsági okoból, tehát amit a főnököd csinál, az nettó jogszabálysértés.

2022. júl. 10. 09:53
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Én adnám be magam a felmondást hétfő reggel megelőzve azt, hogy ők dobjanak ki. Gondolj bele: eddig totál abban a hitben voltál, hogy a hiányosságaid miatt nyilván nem úgy dolgoztál, mint aki 5 éve ezt csinálja, de a tőled telhető maximumot nyújtottad. Viszont hol volt idáig a drága kollégák feedbackje? Hét nap után egyik se szólt neked, hogy hé Szilvi, ezt ne így csináld, várjámá megmutatom hogy kell, hanem ehelyett a hátad mögött bepanaszolnak többen is! a főnöknek. Pedig nyilvánvaló, hogy szarul, hanyagul tanítottak be. Biztos vagy te abban, hogy te ilyen munkakörülmények és emberi hulladékok közt akarsz dolgozni? Szerintem nem éri meg. Én büszke ember vagyok, velem ha ezt csinálja másnap egy felmondással és egy dobozzal a cuccaimnak mennék be és felejtse el, hogy ledolgozom az aznapot. Én ezt egyszer megléptem próbaidő alatt, de nem akart elengedni, holott kötelessége lett volna, ezért kaptak egy postai felmondást is. Legyen tartásod és ne hagyd magad felmosórongynak használni. Ha meg otthon beszólogatnak, na istenem. Majd elmúlik. Munka van akárhol, aki akar, talál. 31/f
2022. júl. 10. 09:53
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem sosem volt jószívű, csak felvette az álarcot ideiglenesen
2022. júl. 10. 10:24
 4/15 A kérdező kommentje:
Igazából tényleg elgondolkodtató az, hogy most itt ez szokásos dolog hogy így bánnak a tapasztalatlan munkavállalóval, vagy csak én kaptam ilyet. Felmondani egyenlőre nem szeretnék mert örülök, hogy sok idő után kaptam végre állásajánlatot és fel is vettek ide. Mindenesetre most ettől nem fogok kiborulni hanem a sarkamra fogok állni. A főnökömtől pedig ez elég csúnya dolog volt így rámhúzni a vizes lepedőt. Nem tudom hogy döntenek majd bízom benne, hogy maradhatok még...
2022. júl. 10. 18:35
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
El fognak küldeni, ezt 100%-ra veszem. Csak még kell nekik pár nap, amíg embert találnak a helyedre. Velem is volt már hasonló. És én nem tudok olyan esetről, hogy egy munkahelyen a főnök valószínűleges elbocsátást említett a dolgozójának, de az utána mégis maradhatott. Alapjában véve, ha az emberrel lefolytatnak egy efféle elbeszélgetést, akkor már kezdheti ásni a munkaviszonya sírját.
2022. júl. 10. 20:36
 6/15 anonim ***** válasza:

Nekem is az jutott eszembe a kamerás résznél, hogy ez jogszabálysértés, nem használhatja megfigyelésre, ezzel fenyegetőzni is külön nonszensz.

Másrészt próbaidő alatt egyikőtöknek sem kell megindokolni a felmondást. A helyedben lépnék, mert ez már nem lesz jobb, később rájössz, nem csak ilyen szutyok munkahelyek léteznek. Ilyen főnök és kollégák miatt nem kár, ne sajnáld.

2022. júl. 11. 22:36
 7/15 A kérdező kommentje:

Hát sajnos bekövetkezett az amit nem akartam.

Behívott megint és azt mondta sajnos ez így nem fog működni nem maradhatok tovább. Könyörögtem neki, hogy adjon még egy esélyt. Már vége, nincs tovább.

Aláírt velem egy közös megegyezéses felmondólapot. Majd elmondta, hogy szerinte nem nekem való ez a szakma. Véget ért életem első munkahelye nem egész 2 héten beül, ezért kezdhetem elölről az egész álláskeresést. Nagyon csalódott vagyok most, annyira örültem, hogy végre lett állásom, erre elbuktam.

2022. júl. 14. 21:57
 8/15 anonim ***** válasza:
Mi mondtuk, hogy menj onnan. Ahelyett, hogy büszkén magadtól mondasz fel még jól meg is alázod magad. Kellett ez? Legközelebb mostmár felismersz egy szar munkát. És az istenért se könyörögj ilyen szar embereknek szépen kérlek. #2 voltam.
2022. júl. 15. 01:00
 9/15 A kérdező kommentje:

Engem nem is az érdekelt először, hogy milyen viszonyok vannak itt, a célom az volt hogy ne maradjak munka nélkül. Hogy legyen fizetésem, helyezkedjek el a szakmámba, ne kelljen munkanélküliként maradnom.

Sajnos beleestem a saját hibámba és nem vettem észre hogy itt nem lesz biztos az ittmaradásom.

Igazatok volt hogy rátok kellett volna hallgatnom. Legközelebb figyelembe veszem és ha nem érzem megfelelőnek hezitálás nélkül fogok felmondani.

Reméljük ennél tisztességesebb munkahelyeket találok a jövőben.

2022. júl. 15. 06:40
 10/15 A kérdező kommentje:

Azóta lett 2. munkahelyem. Ma sajnos bakiztam egyet a pékségbél rossz programra tettem fel termékeket. Félig nyers lett. Észre is vették, le kellett volna selejtezni őket. Viszont a főnököm egy másik programra áttette és meg lehetett menteni őket. Ő rendesebb velem mint az előző. A többi kolléga/kolléganő többet segít nekem.

Meg már 1 hónap eltelt és nem rúgtak ki innen, valamint adtak rendes havi fizetést is végre.

Remélem itt tovább maradok!

2022. szept. 9. 19:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!