Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » 5 hónapja leszoktam a cigiről...

5 hónapja leszoktam a cigiről és a piáról. Miért csinálják ezt velem a kollégák? Bővebben lent...

Figyelt kérdés

Nem voltam alkoholista, inkább "nagyivó", valamint 1 doboz cigi elfogyott egy nap. Aztán valami átkattant bennem, hogy ez nagyon nem jó így és egyszerre letettem mindkettőt. Azóta a kollégák főleg a kolleginák direktben szívatnak, kínálgatnak cigivel meg invitálnak, hogy menjek velük péntekenként inni.

Hallottam a hátam mögött, hogy híresztelik, hogy biztos a főnökkel "kúrogatok".

Miért kell ilyen rosszindulatúnak lenni és főleg miért nem lehet tiszteletben tartani más döntését? Esetleg fáj, hogy én le tudtam tenni és még csak késztetést sem erzek rágyújtani és inni sőt undorom van mind 2 től.

A lehetőség mindenki előtt adott...

2023. nov. 9. 08:31
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
50%

Csak udvariasságból kínálnak és hívnak.

Én sem iszom de azért jólesik, hogy gondolnak rám.

Néhanapján azért velük tartok és üveges cólákat iszogatok(ég és föld a különbség üveges és dobozos/műanyag palackos között).

Amikor kezdenek nagyon lerészegedni hazajövök.

2023. nov. 9. 15:08
 12/20 anonim ***** válasza:

Több lehetséges oka is van.

Gyanítom, elég fiatalok lehettek, és olyankor gyakori a "stréberek" szívatása. Meg úgy általában egymás szívatása. Tizen-huszonéves korunkban valamiért nekünk is az volt a menő, hogy berúgassunk mindenkit, meg aki abba akarta hagyni a cigizést, azt direkt szívassuk. Ez egy kretén dolog, de amúgy nincs benne semmi személyes.

Lehet az is, hogy azzal, hogy leszoktál, most kicsit bekapcsolt a versengés. Azzal, hogy te meghoztál egy ilyen felnőttes döntést, és be is tartod, kicsit érezhetik magukat gyerekesebbnek melletted, ami triggereli az egójukat.

Amúgy meg simán lehet, hogy csak rossz nekik, hogy kiestél a piás bandából.

2023. nov. 9. 16:15
 13/20 anonim ***** válasza:
44%

8: 41 éves vagyok. Dolgoztam már gyárban és közmunkában. Tudom, milyen az, amikor műveletlen bunkó emberek gyerekes, alpári módon viccelődnek. Hadd ne részletezzem! Kizárt, hogy egy irodában is mindenki így viselkedjen!

Kérdező, leírhatnád, milyen munkakör ez, mert itt a többség láthatólag csak lepontozni tud.

2023. nov. 9. 16:36
 14/20 A kérdező kommentje:

Egy call centerben dolgozom. 32 eves nő vagyok.

Én egyébként köszönöm a válaszokat senkit sem pontoztam le, és külön köszönet annak a válaszolónak, aki gratulált a kitartásomhoz. A paradox az, hogy nem is kell kitartás, láttam, hallottam dolgokat és ez elég volt, hogy ne igyak többet egy kortyot se. Én szilveszterkor is majd csak gyerek pezsgővel koccintok, nézzen le bárki emiatt. 2 hete egy nagyon régi ismerősöm megkínált egy szál cigivel, 2 slukk után nyomtam el, valami olyan elemi erejű undort és iszonyt éreztem, azt hittem kidobom a taccsot. A döbbenet évekig vagyonokat költöttem ezekre az egészségkárosító sz@rokra.

2023. nov. 9. 17:22
 15/20 anonim ***** válasza:
45%

Meert azzal, hogy te meghoztad ezt a döntést, a pofájukba vágtad, hogy lehet így is élni.

13 éves korom óta nagy bagós vagyok, de először Neo-ra szoktam át, majd e-cigire. A szertartás élményét megadja nekem, amiért szeretek dohányozni, de kevésbé egészségkárosító. Piálni is imádok, sokáig azt hittem, hogy alkoholista lehetek, mert egy időben minden nap megittam munka után egy üveg bort, most már nagyon finom a gyümlcstea is a vacsora mellé, nem kell minden nap inni. Azért iszok néha, kb. havonta egyszer, mikor családdal, vagy munkatársakkal elmegyünk valahova.

Menj velük, ha hívnak. Lehet kólát, meg alkoholmentes sört is inni, vagy sak egy sört. A társas kapsolatok fontosak, szerintem te se akarsz az a fickó lenni, aki majd pont itt sír, hogy vele miért nem áll szóba senki. De tartsd meg a határaidat, ha te nem akarsz alkoholizálni már, akkor nem akarsz, ha te nem akarsz rágyújtani, akkor nem akarsz. Én nem eszek húst, mindegyik munkatársam elfogadta, volt, aki szervezett csapatépítőt, folyt az alkohol, de grilllezett nekem zöldséget, aztán kellett grilleznie még többet, mert mások megették.

2023. nov. 9. 21:15
 16/20 Senior Séf ***** válasza:
100%
Én kaptam olyat is, hogy "de jó neked, hogy leszoktál!".
2023. nov. 10. 15:10
 17/20 anonim ***** válasza:
67%

Engem is kínálgattak, amikor leszoktam. Mondtam, hogy van nálam is. Másodszor nem kérdezték meg. 🙂

*amúgy tényleg mindig van nálam. Pont ezért.

2023. nov. 22. 02:48
 18/20 anonim ***** válasza:
78%
Ilyenkor legbelül azért mardossa őket a tudat, hogy ők még nem értek meg erre. Ez az egész csak annak a biztos jele, hogy valamit irgalmatlanul jól csinálsz.
2023. nov. 22. 07:16
 19/20 anonim ***** válasza:
Gratulálok kedves kérdező. :) Gondolj arra, hogy csak próbálnak lerántani egy alacsonyabb szintre, mert bizony a leszokással föléjük emelkedtél. Ebben az esetben építsd őket le az életedből, mert ők már nem a te társaságod, szintet léptél. Én 32 éves férfi vagyok, nekem a fű volt a mumus amiből ki kellett lépnem, a következő lesz a nikotin még ebben az évben. Sajnos vagy nem sajnos, de ez azzal jár, hogy repülnie kell bizonyos társaságoknak. Most, hogy erőre kaptál, próbálj ki néhány új hobbit. Sok sikert kívánok neked. :)
2023. dec. 21. 19:30
 20/20 anonim ***** válasza:

19 hajrá

ez csak így megy

tapasztalatból mondom

sok sikert

2023. dec. 21. 19:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!