5 hónapja leszoktam a cigiről és a piáról. Miért csinálják ezt velem a kollégák? Bővebben lent...
Nem voltam alkoholista, inkább "nagyivó", valamint 1 doboz cigi elfogyott egy nap. Aztán valami átkattant bennem, hogy ez nagyon nem jó így és egyszerre letettem mindkettőt. Azóta a kollégák főleg a kolleginák direktben szívatnak, kínálgatnak cigivel meg invitálnak, hogy menjek velük péntekenként inni.
Hallottam a hátam mögött, hogy híresztelik, hogy biztos a főnökkel "kúrogatok".
Miért kell ilyen rosszindulatúnak lenni és főleg miért nem lehet tiszteletben tartani más döntését? Esetleg fáj, hogy én le tudtam tenni és még csak késztetést sem erzek rágyújtani és inni sőt undorom van mind 2 től.
A lehetőség mindenki előtt adott...
Őszintén és határozottan kell megmondani nekik, amikor heccelnek: Kérlek ne csináljátok, nem esik jól. Köszi. Ha ez nem használ, nyugodtan jogodban áll parasztnak lenni, mert a szép szóból nem értenek.
Off: mindenhol vannak fogyatékos, tapintatlan majmok. Meg kell tanulni kezelni őket.
Szia! Gratulálok az 5 hónaphoz!
Én a felépülő közösségeimben, önsegítő csoportjaimban töltekezem, onnan merítek erőt közel másfél éve. Elhiszem, hogy nagyon bánt, ami körülötted van. De pont ezért mondják, hogy nem elég az absztinencia, bele kell állni a személyiségfejlődésbe.
A kérdésedre csak azt tudom válaszolni: ne fecséreld az energiádat az ő megértésükre, hogy miért csinálják. Felesleges. Magyarázkodnod sem kell nekik semmilyen döntésedről.
Nagyon vigyázz magadra, megéri kitartani. Én drukkolok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!