Melyiket választanátok? Külföld vagy Budapest?
Tegyük fel, Pesten mindig jó munkáitok voltak, sok home office, rugalmas munkaidő, már akár 3-kor végezhettem pénteken meg már kb. délben, jó munkakör, jó csapat és főnökség, és nettó 500 ezer körül kerestetek, de a magasabb fizetés reményében külföldre mentetek.
Ott viszont azt leszámítva, hogy többet kerestek (nettó 850 ezer forint), semmi más nem tetszik, se a munkakör, se az, hogy reggel 8-ra kell menni és este 6-ra értek csak haza, se a főnökség, se semmi. Viszont hiába jelentkezgettek jobb állásokra, még interjúra sem hívnak be. Ebben az esetben inkább hazamennétek és csinálnátok megint olyan melót, amit szerettek (plusz mellette lehet mást is vállalni), vagy szenvednétek még kint pár hónapot, hátha lesz valami jobb, amire viszont sajnos kb. semmi esély nincs?
Kérdező: Szerintem aki netto 500-at Magyarországon megkeres maximum lakhatási nehézségekben élhet. Vagyis kénytelen albérletet bérelni vagy kénytelen hitelt felvenni vagy kénytelen spórolni. De összességében eljárhat nyaralni évente többször is, jó minőségi élelmiszert ehet és bármikor meg tud venni egy pár cipőt. Ez a színvonal magyar viszonyokban nagyon jónak számít! Tegyük hozzá, hogy külföldön is baromi drága a saját lakás. Ott is ezek az opciók vannak. Annyi különbség, hogy idehaza az albérlet még gyerekcipőben jár. Minden szart kiadnak drágán. Míg mondjuk Svédországban kulturáltak az albérletek (bár ott is biztosan van kivétel).
Szóval rövidebben: Aki ennyit megkeres az igen is nagyon jól él magyar viszonyokhoz képest. 20-as voltam.
#23 nettó 2200 euró. Olyan értelemben kevés, hogy a munka jellege és mennyisége mellett ennél sokkal többet kéne fizetniük, hogy nekem megérje csinálni. De akkor se maradnék, ha 5000 eurót fizetnének, mert mint írtam, se a munkakör, se a vezetőség, se a munkaidő nem tetszik. Akkor meg mindegy, hogy mennyi a fizu, ha egyszer nem érzem jól magam.
Ja és azt vedd hozzá, hogy itt egy egyszemélyes lakás is 800-1000 euró. Tehát semmivel se vagyok előrébb, mint Pesten egy kényelmes chilles munkával.
külföldön semmit se érek el protekció nélkül,tehát inkább hazamegyek.
egyedüli magyarként kintrekedni egy messzi országban rettenetesen ijesztő és nyomoasztó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!