Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Melyiket választanátok?...

Melyiket választanátok? Külföld vagy Budapest?

Figyelt kérdés

Tegyük fel, Pesten mindig jó munkáitok voltak, sok home office, rugalmas munkaidő, már akár 3-kor végezhettem pénteken meg már kb. délben, jó munkakör, jó csapat és főnökség, és nettó 500 ezer körül kerestetek, de a magasabb fizetés reményében külföldre mentetek.

Ott viszont azt leszámítva, hogy többet kerestek (nettó 850 ezer forint), semmi más nem tetszik, se a munkakör, se az, hogy reggel 8-ra kell menni és este 6-ra értek csak haza, se a főnökség, se semmi. Viszont hiába jelentkezgettek jobb állásokra, még interjúra sem hívnak be. Ebben az esetben inkább hazamennétek és csinálnátok megint olyan melót, amit szerettek (plusz mellette lehet mást is vállalni), vagy szenvednétek még kint pár hónapot, hátha lesz valami jobb, amire viszont sajnos kb. semmi esély nincs?

2023. nov. 4. 16:15
1 2 3 4
 21/31 A kérdező kommentje:
#20 hát azért nem “nagyon jó” életszínvonalon, de nélkülözni nem kell. Meg főleg ha mellette nem kell megszakadni a munkába, akkor sokkal jobban megéri.
2023. nov. 7. 09:30
 22/31 anonim ***** válasza:
22%

Kérdező: Szerintem aki netto 500-at Magyarországon megkeres maximum lakhatási nehézségekben élhet. Vagyis kénytelen albérletet bérelni vagy kénytelen hitelt felvenni vagy kénytelen spórolni. De összességében eljárhat nyaralni évente többször is, jó minőségi élelmiszert ehet és bármikor meg tud venni egy pár cipőt. Ez a színvonal magyar viszonyokban nagyon jónak számít! Tegyük hozzá, hogy külföldön is baromi drága a saját lakás. Ott is ezek az opciók vannak. Annyi különbség, hogy idehaza az albérlet még gyerekcipőben jár. Minden szart kiadnak drágán. Míg mondjuk Svédországban kulturáltak az albérletek (bár ott is biztosan van kivétel).

Szóval rövidebben: Aki ennyit megkeres az igen is nagyon jól él magyar viszonyokhoz képest. 20-as voltam.

2023. nov. 7. 10:17
 23/31 anonim ***** válasza:
850 már miért lenne kevés?
2023. nov. 7. 14:59
 24/31 A kérdező kommentje:

#23 nettó 2200 euró. Olyan értelemben kevés, hogy a munka jellege és mennyisége mellett ennél sokkal többet kéne fizetniük, hogy nekem megérje csinálni. De akkor se maradnék, ha 5000 eurót fizetnének, mert mint írtam, se a munkakör, se a vezetőség, se a munkaidő nem tetszik. Akkor meg mindegy, hogy mennyi a fizu, ha egyszer nem érzem jól magam.

Ja és azt vedd hozzá, hogy itt egy egyszemélyes lakás is 800-1000 euró. Tehát semmivel se vagyok előrébb, mint Pesten egy kényelmes chilles munkával.

2023. nov. 7. 15:12
 25/31 anonim ***** válasza:
17%
23-as. Külföldi viszonyokhoz képest nem számít kiemelkedőnek a 850 ezer forint! Mivel albérletet sem kapsz 150 ezerért külföldön. Lényegesen minden drágább. Én nem tudok pontos példát írni, mert Magyarországon élek. Ismerősök szavaira tudok csak alapozni. Viszont azt is tudom, hogy magyar viszonyokhoz képest a netto 500 nagyon jónak számít.
2023. nov. 7. 16:13
 26/31 anonim ***** válasza:
Ostobaság.
2023. nov. 7. 16:32
 27/31 anonim ***** válasza:
26-os köszönjük a hasznos választ.
2023. nov. 7. 21:28
 28/31 anonim ***** válasza:
28%

külföldön semmit se érek el protekció nélkül,tehát inkább hazamegyek.

egyedüli magyarként kintrekedni egy messzi országban rettenetesen ijesztő és nyomoasztó.

2023. nov. 8. 11:54
 29/31 anonim ***** válasza:
64%
Én 530 nettót keresek jelenleg, irodai munka. Én teljesen elvagyok ezzel a fizetéssel (hozzáteszem, szerencsém van, van saját lakás, ami örökségből van). Nekem az a plusz pár százezer forint nem tenne annyit hozzá, hogy ne egy olyan munkám legyen, ami szellemileg stimulál (jelenleg az angoltudomásum a legnagyobb "húzóerőm", nyugaton, ahova mennék egyáltalán dolgozni, nem akkora kuriózum), kihívások elé állít. Meg kötődöm is Magyarországhoz, a kultúrához, rengeteget járok színházba, szeretem a nyelvet, és nem is akarnék mindent a nulláról kezdeni.
2023. nov. 14. 13:29
 30/31 A kérdező kommentje:
Én is úgy döntöttem végül, hogy hazamegyek :) Hiányzik Budapest imádom azt a várost, az ottani munkám, a barátaim, a család…ezeket nem tudja pótolni a pluszpénz.
2023. nov. 14. 21:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!