Melyiket választanátok? Külföld vagy Budapest?
Tegyük fel, Pesten mindig jó munkáitok voltak, sok home office, rugalmas munkaidő, már akár 3-kor végezhettem pénteken meg már kb. délben, jó munkakör, jó csapat és főnökség, és nettó 500 ezer körül kerestetek, de a magasabb fizetés reményében külföldre mentetek.
Ott viszont azt leszámítva, hogy többet kerestek (nettó 850 ezer forint), semmi más nem tetszik, se a munkakör, se az, hogy reggel 8-ra kell menni és este 6-ra értek csak haza, se a főnökség, se semmi. Viszont hiába jelentkezgettek jobb állásokra, még interjúra sem hívnak be. Ebben az esetben inkább hazamennétek és csinálnátok megint olyan melót, amit szerettek (plusz mellette lehet mást is vállalni), vagy szenvednétek még kint pár hónapot, hátha lesz valami jobb, amire viszont sajnos kb. semmi esély nincs?
"inkább hazamennétek és csinálnátok megint olyan melót, amit szerettek (plusz mellette lehet mást is vállalni) ...? ... Nekem nem ér annyit a magasabb fizu, hogy gyomorgörccsel járjak munkába és alig legyen szabadidőm."
Egyértelmű, hogy Budapest. Én is itt vagyok, nekem se kell a gyomorgörcs. :)
"nettó 850 ezer egyáltalán nem komoly külföldön, konkrétan még átlag alattinak számít. A gyári munkások meg a recepciósok is megkeresnek majdnem ennyit. Én ezzel szemben egy C2-es nyelvtudást igénylő komplex szellemi munkakört végzek ennyiért. Totál nem éri meg. Inkább keresek 500 ezret huszadennyi munkával, mellette még mást is be tudok vállalni és azzal már közel ugyanott tartok."
Teljesen igazad van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!