Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hogyan kezeljek egy lusta...

Hogyan kezeljek egy lusta munkatarsat?tobbi lennt...

Figyelt kérdés

Az uj munkahelyemre egy munkatarsammal ugy kerultun,hogy egy kurzusban kozosen veszunk reszt, es ennek kereten belul fel is vettek minket valahova.

Mar a tanfolyamon kaptam a munkatarsammal egy közös, kicsi projektet, amiben o egy pillanatot sem segitett, majd ugy adtuk elo, mintha mindkettonk munkaja lenne.Akkor meg ezt elneztem, de azert zavart egy kicsit, hogy azt mondta, hogy nincs ideje, majd a randevuirol kezdett meselni...Most egyutt dolgozunk es kaptunk egy projektet, aminek nincsenek a keretei szigoruan meghatarozva(az, hogy hogyan erjuk el a celt pontosan).A tervezes reszeben a kollegam nem nagyon vett reszt, sokszor azt mondta, hogy o ezt nem tudja, es nem fuzott a dologhoz erdemleges szellemi erteket.Konkretan folyamatosan arra var, hogy en majd megmondom, hogy mit csinaljunk, kitalalom, hogy hogyan legyen.En azota becsatlakoztam egy masik projektbe is(ot nem hivta a projelt tobbi tagja,szabadsagon volt)Most viszzajott a szabadsagrol es ramformedt egy nap utan, hogy szerinte en nem osztom meg vele amit csinalok a mi projektunkben, mikor mindig minden minden egy kozos szerveren volt tarolva.Tulajdonkeppen az a problemaja, hogy nem tud magatol kitalalni semmit, es nincs mit csinaljon es ez frusztralja amig en a masik projekten dolgozom/nem mondom meg neki, hogy mi a kovetkezo lepes.Nem tudom hogyan kezeljem ezt a szituaciot, nagyon idegesit a csaj. Amikor ramformedt, felemelte a hangjat, es a szemet forgatta, en nagyon higgadtan kezeltem a helyzetet.

Tulajdonkeppen mint szemely eddig kedveltem mert vicces, es sokat hulyeskedtunk, de nagyon azt latom rajta, hogy baromi lusta es masokkal akarja elvegeztetni a munkajat, mert "o azt nem tudja megcsinalni" ill "neki nincs gyakorlata".A kurzuson is betalalt maganak egy sracot, akirol mindent lemasolhatott gyakorlatilag.

Szamomra nagyon kellemetlen ez az egesz mert meg o akar most engem rossznak beallitani, es kellemetlen legkort teremtett a nezetelteresunk.Nem akarok semmitsem felhanytorgatni vagy ot baszogatni, csak megoldani a helyzetet, de ugy, hogy az nekem is jo legyen.Otletek?:)

2023. okt. 27. 12:52
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Válj meg tőle, ne hagyd magad kihasználni. Nem annyira értékes a személyisége, hogy eltűrd ezt a viselkedést.
2023. okt. 27. 13:09
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
Beszéld meg vele hogy legyen életképes, aztán ha nem megy neki akkor belengetni a főnöknek is hogy nem csinál semmit. Esetleg magadra veszed hogy megmondasz neki mindent, de akkor a fizetésedet is igazíttasd ahhoz, mert ez már elég nagy felelősseggel is jár együtt hogy plusz egy embert koordinálsz.
2023. okt. 27. 13:27
 3/18 anonim ***** válasza:
95%

Esetleg beszelhetsz a feletteseddel, aki kiadta a projektet, h inkabb egyedul szeretnel dolgozni rajta a tovabbiakban.

Gyakorlatilag igy is tortenik, de a babert o is learatja es a farvizeden elevickel 0 munkaval.

2023. okt. 27. 13:38
 4/18 A kérdező kommentje:

Nem nagyon szeretnek dràmàt.A kurzus amit egyutt csinalunk folytatodik decembertol(2024 aprilisig), es mivel a munkaado fizeti ezt a kurzust nekunk, igy kotelezett minket, hogy a kurzus elvgzese utan meg 2 evig ott dolgozzunk.

Nekem ugy tunik, hogy a csaj szereti a dràmàt.Egyfolytaban a szexualis eleterol beszel kb mindenkinek.Kitalalta, hogy a fonok ki akart vele kezdeni, ezt is hangoztatta mindenkinek.Engem ezek nem erdekelnek es nem akarok belefolyni egyaltalan, de nem is akarom eltaszitani/arulkodni a fonoknek stb.Az elejen meg csevegtem vele tok sokat meg hulyeskedtunk, de nekem o tul sok...El tudna csevegni a maganeleterol orakat, en meg ugy erzem h hatraltat.Masokkal is ezt csinalja, ha nem velem cseveg, akkor masokkal valahol mashol, vagy a munkahelyi chaten.

2023. okt. 27. 13:54
 5/18 anonim ***** válasza:
100%

Nem feltetlenul kell dramat csinalni. Ha megkerdezi miert szeretned egyedul folytatni, mondhatod, h igy jobban ki tudnad bontakoztatni a kepessegeidet, h akar egy versenykent is fel lehetne fogni, ketten ketfele kivitelezest tudtak nyujtani, igy valaszthatja a jobbat. (Nem tudom milyen jellegu projektrol van szo🤭)

Igy kiderulne, h a lany lusta is meg szart sem ert a dolgokhoz, felesleges tovabbi 2-3 evet raaldozni.

2023. okt. 27. 14:24
 6/18 A kérdező kommentje:

Az a baj, hogy mindig azt mondja, hogy o "nem tudja megcsinalni" es biztos, hogy azt hozna ki belole,hogy kikozositem, cserben hagyom, nem segitek stb.Ez a kollegak felè rosszul jonne ki szerintem.Es nem is akarom mondani a tobbieknek, hogy mi van, mert ha ezeket mondanam, akkor lehet , h ugy jenne le, hogy en ot szabotalni akarom ot.Ugy erzem, hogy ebbol a szituaciobol nem tudok jol kijonni valahogy, mert o a "gyenge" "tudatlan" kis aldozat en pedig a gyenyo, aki nem segit.Legalabbis o igy latja teljesen.Ezt mar o szerintem mondta is ket kolleganonknek akiket szinten folyamatosan faraszt.Ugy altalanossagban is mindig ezt mondja, hogy az emberek mindig atverik, bantjak stb.Teljesen ilyen aldozat szerepbe teszi magat.

Egy projekt (utolagos) dokumentalasarol van szo most eppen egyebkent.

2023. okt. 27. 15:50
 7/18 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos nem ertek hozza, nem mond ez nekem semmit😝😂

De esetleg ugy raveheted a munkara, h (amennyiben megoldhato) kettefelezed a projektet ugy, h mindenkinek legyen egy-egy onallo resze, amiert felel es a leadas elott csak "ossze kelljen illeszteni". Igy lebukik, mert szerintem a lebuktatas nelkul nem fogod tudni megoldani. Vele biztos, h nem fogsz tudni nyiltan beszelni. A fonok, ha tudja, h milyen, majd o megoldja ezt.

Te ne mondjal senkinek senkirol semmit, majd a tobbiek is rajonnek, h milyen.

Amugy jol ertem, h akkor az elkovetkezo 2-3 evben folyamatosan vele kene dolgoznod?🤔

2023. okt. 27. 16:00
 8/18 anonim ***** válasza:
90%
Sötét, mint a föld, de majd látni fogod, hogy a megfelelő embernek teszi szét és bőven el fog melletted húzni a karrierben. Ez az egész világon így működik, nálunk meg különösen.
2023. okt. 27. 19:56
 9/18 A kérdező kommentje:

Szerencsere nem csak vele fogok dolgozni, mar most dolgozom egy masik projekten nelkule.Viszont egy irodaban vagyunk marmint egy szoba amiben csak mi ketten vagyunk igy nem lenne jo, ha feszult lenne a hangulat.

Valoszinuleg az lesz a vege igen, hogy majd jo emberrel kezd ki.Mondjuk nem tervezek eletem vegeig ennel a cegnel lenni, kb a ket es fel ev utan sztem fel is mondok, nem tul innovativ hely, de kezdesnek szuper.

2023. okt. 28. 10:15
 10/18 anonim ***** válasza:
100%
Miatta semmiképp ne menj sehova. Azt látni, hogy szociális, csak sötét szegénykém.
2023. okt. 28. 10:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!