Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hogyan kezeljek olyan munkatár...

Hogyan kezeljek olyan munkatársat, akit zavar, ha beszélgetnek a kollégái?

Figyelt kérdés

Mert ez a munka rovására megy szerinte, nem csinál semmit, idegesítő, szól a főnöknek, stb.

Én még új vagyok, csinálom a dolgom, nem folyok bele semmibe, nem is rólam van szó, hanem 3 másik kolléganőről. Viszont tegnap már nekem is mondta, hogy nézzem meg, egész nap pofáznak. Na ebből szeretnék kimaradni, mert hosszútávon rengeteg lehetőséget rejt a munka, olyan álom számomra. És attól félek, hogy a későbbiekben, ha nem húzok határt, akkor rólam is ugyanígy dumálni fog(nak), ha már mindent tudni fogok és szólni merek munkán kívül valakihez.

Tudom, ez előre legyártott tartalom a fejemben, egyelőre csinálom a dolgom, nem okoz gondot, viszont már hogy látom, hogy ezzel a kolléganővel "lesz még baj". Honnan fogom tudni, hogy egy idő után már nem a tanítás, hanem a parancsolgatás veszi át a helyet?

2022. nov. 17. 09:40
 1/9 anonim ***** válasza:
91%

Most őszintén, nem lehet, hogy jogosan zavarja, hogy beszélgetnek, illetve jogosan teszi ezt szóvá?

Nekem is voltak kollégáim, nők, de olyan ocsmány trágár stílusban beszéltek ,hogy az önmagában borzasztó volt. Most képzeld el, hogy callozok valakivel, ő pedig tolja a "g.ci" meg "f.szom" szöveget... És már fél 10-kor hangosan lamentáltak arról, hogy hol ebédelnek aznap, hangosan végigolvasva a közel étkezdék napimenüjét...

Lehet, hogy a kolléga olyan munkát csinál, amely nagyobb figyelmet, elmélyedést igényelne, és ebben hátráltatják.

Ha téged nem zavar, mondhatod neki, de attól még elfogadhatod, hogy őt zavarja. Az, hogy néha máshoz szólsz, belefér, emiatt nem szólhat, de abban is biztos vagyok, hogy hosszabb beszélgetésekre rendelkezésre áll a megfelelő helység.

2022. nov. 17. 09:50
 2/9 anonim ***** válasza:
21%

1. Ja , biztos így van. Ha így lenne nem rakott volna ki kérdést

Gyári proli, azok ilyenek. Ahol értelmiség van ott nincsenek ilyen problémák. Menj el normális helyre, ahol nincsenek ilyenek.

2022. nov. 17. 10:46
 3/9 A kérdező kommentje:

Nem értem a kettes lepontozását, érti miről írtam. A tipikus 200%-on teljesíteni akaró kolléga, aki nélkül az egész cég meghalna. Legalábbis ő így érzi. Amivel nincs is amúgy baj, inkább azzal van, amikor mást is a saját képére kezdene el formálni. 10 óra alatt legalább 10-szer körbetörli a munkaterületet, portalanit, mert milyen csúnya már, hogy összefogdossák az emberek.

Ha nem párhuzamosak és merőlegesek a dolgok, kiakad. Ha nem 225 db papírt teszel ki, hanem 213-at, attól frászt kap, mert hát akkor neki kell megcsinálni. Pedig nem számoljuk, nem is látszik, de ő bizony tudja.

És én, mint új, ettől eléggé elkezdtem magamban szorongani és félek akkor veszem észre, hogy ez nem segítség a betanuláshoz, hanem kontroll.

Érdekes, a többi 9 ember szintén betanít, mikor kit találok meg a kérdéseimmel, náluk nem érzek ilyet.

Ők, ha jól csinálok, meg jól tanulok meg valamit, biztatnak, megdícsérnek, de ő inkább az "igen, jó így, de ez és ez"... A kib@szott de mindig ott van.

2022. nov. 20. 15:33
 4/9 anonim ***** válasza:

Miért kell őt "kezelni"?

Megmondod neki, hogy téged nem zavar a beszélgetés.

2022. nov. 20. 17:07
 5/9 anonim ***** válasza:
Na, ezért nincs értelme ezeknek a kérdéseknek; gyakorlatilag tök más képet fest a helyzetről az, mennyi részletet osztasz meg.
2022. nov. 20. 17:08
 6/9 A kérdező kommentje:
Igen, ebben igazad/igazatok van, nem írtam le több részletet, mert akkor csak ennyit éreztem, ezek új érzések azóta. Ugye minél többet vagyok ott, annál több mindenbe látok bele. 3 nap alatt is több lett a baljós előjel. Azért is emeltem ki.
2022. nov. 20. 17:15
 7/9 anonim ***** válasza:

Ha nem akarsz belefolyni, akkor maradj ki belőle!

Mondd neki, hogy tegyen füldugót, vagy menjen árulkodni, vagy azt is mondhatod, hogy téged ez nem érdekel.

2022. nov. 21. 12:32
 8/9 anonim ***** válasza:
Szerintem vegyel egy olyan fejhallgatot, amin van noise cancelling opcio.Rajtam szinte mindig rajtam van es nagyon sokat segit, nemis hallom oket egyaltalan.Foleg ha valami nyugtato zenet is betolok melle.Ha valaki beszelni akar hozzam konkretan integetnie kell, hogy meghalljam mert ha mellettem all es a nevemet mondogatja nem hallom.
2023. okt. 27. 13:02
 9/9 anonim ***** válasza:
Vagyis javasold neki, hogy vegyen!Bocsi!:D
2023. okt. 27. 13:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!