Hogyan érjem el, hogy a munkatársaim ne kislányként kezeljenek?
Korábban, mikor 22 évesen dolgoztam egy cégnél hasonló problémám volt, volt egy idősebb nő, aki folyton kislányomnak szólított, kislányként emlegetett. Után egy olyan céghez kerültem, ahol a kollégáim fiatalabbak, 30 év körüliek voltak, így itt semmilyen hátrányom nem származott abból, hogy fiatal vagyok. Pár hete azonban egy új helyen kezdtem, a kollégák 40 felett vannak, eddig is éreztették a hozzáállásukból, hogy én ugyan még fiatal vagyok - nem tudok semmit - , ma viszont ki is mondta az egyik kolléga: a kisleányt keresem, nincs itt? - azaz engem. Kicsit később ott ültem mellette, és mondta egy másik kollégának: a kisleánnyal nemsokára végzünk...
Ekkor megkérdeztem tőle, hogy mégis miért hív kisleánynak, hisz kollégák vagyunk, mire az volt a válasza, hogy még a gyerekei is öregebbek nálam, így neki én kislány vagyok. Persze leesett neki, hogy nem kéne, így ezután ha megszólított vagy megemlített a nevem elé tett egy "kis" jelzőt pl. kis Anna.
Jelenleg már 25 éves vagyok, lehet, hogy hozzá képest kislányt, de én sem szólítom őt néninek vagy öreganyámnak, ahogy nem teszem a neve elé sem azt, hogy öreg/idős/vén Juli. Míg neki van egy érettségije, esetleg valamilyen OKJ-s végzettsége, addig nekem diplomám.
Mégis mit tehetnék? A legfőbb gondom, hogy valójában bármit csinálok, hiába öltözöm nőiesen, hiába sminkelem magam, alacsony vagyok (162 cm) és az arcom kb. 18 évesnek néz ki - a boltban még nem volt olyan, hogy ne kérték volna el a személyimet, ha olyan dolgot vettem.
Ennek ellenére nem vagyok már kislány, rég nem a szüleimmel lakom, hanem a párommal, saját háztartást vezetek, nagyon rosszul esik, hogy így kezelnek. Mégis mit tudnék tenni azon kívül, hogy keresek egy olyan munkahelyet, ahol az átlagéletkor nem 50?
Ennyire érzékenyen érint, hogy valaki kislánynak szólít?
Diplomával azért tudhatnád, hogy a kislánynak szólítás és a kislányként kezelés között van különbség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!