Ha valaki táppénzen van milyen gyakorisággal kell a főnököt tájékoztatni a helyzetről?
Nem tudtam hogy fogalmazzam meg a kérdést, de itt kifejtem érthetőbben.
Nyilván ha valaki lebetegszik, akkor aznap betelefonál a főnöknek, hogy nincs jól ez meg ez a baja, pár napig otthon marad stb. Utána még kell/illik szólni, hogy még mindig nincs jól, várhatóan még meddig lesz otthon? A főnököm kb elvárná, hogy mindennap telefonáljak, hogy hogy vagyok. Erre a hétre irattam amúgy ki magam, tehát összvissz 4 nap.
Én a heti egyet tartom reálisnak. Pontosabban ha elmegy az ember kontrollra és még kiírják, arról tájékoztatni.
Nagyobb, hónapokig tartó betegség esetén pedig nyilván átbeszélni a helyettesítést, ilyesmiket.
Amikor megbetegszel, szólsz, hogy aznap nem mégy, másnap közlöd, meddig írt ki az orvos. Ha netán meg kell hosszabbítani a táppénzt, akkor az új lejáratot kell közölni.
Naponta nem kell semmit telefonálgatni és nem kell a telefont sem felvenni
Ilyen kukacoskodó főnök mellett én ki is nyomnám a telefont, nem segíti a gyógyulást, ha még a táppénz alatt is vele kell foglalkoznom. ;-)
Egyébként úgy tudom, a munkavállaló köteles a munkáltatót értesíteni a keresőképtelenség tényéről, és annak várható időtartamáról. Ami a gyakorlatban annyit tesz, hogy elmondod, hogy meddig írt ki az orvos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!