Hogyan találtatok állást? Milyen módszerrel? Telefonos? E-mailes? Személyes jelentkezés? Milyen visszajelzések vannak tapasztalataitok szerint?
Nem tudom, de ezt a személyes álláskeresést ritkán hallom...
Max ilyen üzletekben boltokban ilyenekbe ha személyesen bemennek.
Sok cégnél hülyének néznek ha így beállítasz érdeklődni.
Meg jobb helyeken kihalás alapján működik.
Én jó állást csak úgy tudtam találni, hogy ismerősnek az ismerőse dolgozott ott...egyébként a büdös életbe nem hívtak volna be.
A legtöbb helyre nem szeretnek hót idegeneket felvenni, legalább 1 ember ismerje őt valahonnan.
Én 3 hónap alatt 28 helyre küldtem be önéletrajzot, ebből 3-ra hívtak be. A többire se hang se válasz.
Nekem diploma után az első állásom kapcsolati háló útján jött (sógorom anyukájának a barátnője könyvvizsgáló, és egy multihoz pont pénzügyest kerestek felsőfokú végzettséggel, bementem, interjú és köv. hónapban kezdhettem.)
Aztán gyes (és némi itthon töltött vállalkozói lét) után úgy lett, hogy elkezdtem önéletrajzokat beküldeni a város és a szomszéd város nagyobb cégeihez. (Ők nem hirdettek amúgy). Aztán jó fél év múlva jött egy telefon, hogy ha még aktuális, mehetek interjúra. Sikerült ez is, úgy értve, maga az állás (bár ne sikerült volna, szar hely volt, fél évig bírtam cérnával).
Akiket most látok a környezetemben (barátnők, ismerősök) 90 százalékban kapcsolati háló útján találtak állást. (Könyvelőiroda, ilyenek, mondjuk a belüket kihajtják, de legalább van munkájuk ugye).
Kapcsolat, összeköttetés segítségével találtam munkát. Pályázatokkal, meg hirdetésre való jelentkezéssel max az interjúig jutottam.
Személyesen bemenni fölösleges, kivéve ha valami pár fős munkahely. Nagyobbaknál be se engednek odáig, hogy vezetővel beszélhess. Telefonon ugyanez: főnök nincs bent, megbeszélése van, nem lehet zavarni, stb. Legjobb az e-mail. Csak annál meg félő, hogy elveszik az adminisztráció tengerében, és pont az illetékesnek nem küldik tovább.
Azért is elgondolkodtató ez az egész álláskeresés, mert nagy lelkesedést mutatnak egyes helyeken "jaj, de jó, úgyis kell éppen ilyen és ilyen munkaerő!" stb.
Aztán meg mégsem reagálnak. Mintha nem érdekelné őket, hogy valaki szívességből jelentkezett.
Persze ezek a módszerek talán régebben működtek, de most már ez sem annyira biztos. Változhatott sokat, nagyon sokat a munkaerőpiac.
Párom szerencsére elégedett a törekvéseimmel, de nem élünk egy háztartásban, csak találkozás szintjén vagyunk még.
Sok igazság lehet a leírtakban, a jótanácsokban. Köszönöm szépen a leírt meglátásokat, értékelem. Érdemes elgondolkozni rajtuk.
gyártósorra szép nevén "operátornak" könnyen felvesznek, akár személyesen is bemehetsz akár e-mailon oda nem kell ismeretség és semmi más sem, meg ilyen Aldi Lidl is könnyű a bejutás
meg fizikai munkákhoz sem.
Szóval ja szakmától, munkától nagyban függ-
Idén szeretnék én pl. állást váltani a mostaniból elegem van.
24 helyre küldtem be önéletrajzot, 4 helyen voltam állásinterjún.
Az 1-ikre már én voltam a 10. kb.
A másik 3-ra csak azért hívtak be mert egy másod illetve harmadlagos ismerős ismerőse dolgozik ott.
Jobb helyekre nehéz bekerülni.
sok helyen írják, hogy nem feltétel mondjuk az Angol nyelv társalgási szint, de ha valaki beszél angolul akkor a másik 10-et aki nem az nem kerül be.
Vagy nagyon jó nagyon magas a végzettséged, de diplomásoknak tuti van legalább 1 idegen nyelvük is.
Jogászként egy évig kerestem munkát, folyamatosan.
Napi 20 - 30 önéletrajzot is szétküldtem és csak olyan helyekre, ahova a végzettségem és a tapasztalatom alapján megfeleltem volna.
A legtöbb még csak elutasító válaszra sem méltatott.
Aki válaszolt, az is csak sablon elutasító email, úgy hogy be se hívott.
A végső elkeseredésemben már közterület-felügyelőnek is jelentkeztem.
Erre felhívtak, hogy komoly-e a jelentkezésem, mert olvasták az önéletrajzomat. Mondtam, hogy komoly. Erre azt mondták, hogy várjak, vissza fognak hívni, mert egyeztetni kell a jegyző úrral... (ja, persze, egy közteres állásnál)... na most ez augusztusban volt, azóta is hívnak.....
Egy hete hirdettek egy darab olyan állást, ami megfelelt a szaktudásomnak és a gyakorlatomnak (társasági és cégjogi szakjogász vagyok), behívtak és 15 perc alatt eldöntötték, hogy felvesznek és még ott meg is mondták.
Szóval a végzettség, meg gyakorlat lehet hátrány is... mert könnyen megkaphatod, hogy túlképzett vagy.
A munkáltatók se hülyék, tudják, hogy ez neked csak kényszerpálya...
És miért vegyenek fel téged, mint profi szakembert, ha egy majom is meg tudja csinálni a melót, és nem kell tartaniuk attól, hogy már a jövő héten lefarcol egy jobb melóért..
Szóval ez hatalmas adag szerencsén is múlik, hogy jókor legyél jó helyen..
Előző vagyok....
Ja, és még valami...
Még építkezésre is jelentkeztem segédmunkásnak, homokot lapátolni, sódert hordani.
Nem vettek fel.
Tudjátok miért nem?
Az építésvezető nem akarta ELHINNI, hogy dolgozni akarok jogász létemre egy építkezésen.
Meg volt győződve arról, hogy valójában a NAV- tól jöttem és ellenőrzést végzek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!