Lehetnek olyan munkahelyek, ahol nem a főnök irányít, hanem egy alkalmazott?
Nálunk ez van:
2 szinten működunk, felül az eredeti vezető-, lent az önmagát kinevező "vezető" irányít. Meg is van a "kabaré"...
2: Attól még nem fog a főnök fölé keveredni. Kivéve, ha a főnök nős, és ő stikában videóra vette, ahogy szexelnek, és sakkban tartja vele.
A lényeg, hogy ahhoz, hogy a főnök ténylegesen, 100%-osan átengedje az irányítást egy dolgozónak, annak kell, hogy legyen valami aduász a kezében, amivel zsarolhatja a főnököt.
Van ahol ez direkt van így.
Én évek alatt eljutottam odáig, hogy a CEO személyi asszisztense legyek egy Dél-koreai konglomerátumnál.
Bár papíron "csak" asszisztense vagyok, a gyakorlatban viszont végigjártam a vállalat minden zeg-zugát és ha úgy rakok elé valamit, hogy nyugodtan aláírhatja, akkor egy szót sem olvas el belőle, csak aláírja.
Ha pedig Ő valamiért nincs jelen úgy, hogy én valamiért nem mehettem vele, akkor konkrétan az enyém a döntési jog, rendelkezem az aláírási jogával, konkrétan a CFO-t, és az elnöki ülést is én vezetem.
A CEO-nő egy iszonyatos koponya, nem lehet megvezetgetni, manipulálni. Azért engedi, hogy ezeket tegyem, mert kialakult a bizalom az évek alatt.
Nem azt mondom, hogy ez lenne az általános, de ilyen is van.
Legtöbbször a főnök is alkalmazott.
Nagy multiknál, részvénytársaságoknál pedig pl. nem az igazgatótanács irányít kizárólagosan, hanem a részvényesek vagy maga a piac, amire megfelelően kell reagálniuk. Szóval mindenkit irányít valaki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!