Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mi van akkor ha elfáradtan és...

Mi van akkor ha elfáradtan és nem akarok/tudok tovább dolgozni, de van még több évem a nyugdíjig de megvan a 40 év munkaviszonyom?

Figyelt kérdés

2023. szept. 15. 19:59
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
70%
Ha nő vagy, menj el nyugdíjba, és pihenjél.
2023. szept. 15. 20:23
 2/24 anonim ***** válasza:
56%
Ha van tartalékod, akkor pl.: 1 év-fél év fizu nélküli szabit kérj, és gondold át, hogyan tovább.
2023. szept. 15. 21:01
 3/24 anonim ***** válasza:

Valószínűleg 60 körül vagy, ezért a következőket javaslom:

1. Menj el munkanélkülire

2. Ezután igényeld a Nyugdíj előtti álláskeresési segélyt.

Egészen a 65-ik születésnapodig kapsz kb. 72ezret/hó, biztosítva vagy(!), és ráadásul még ezt az időszakot szolgálati időnek is beszámítják.

2023. szept. 17. 12:56
 4/24 A kérdező kommentje:
Tegyük fel hogy ez így van, de mennyivel lesz kevesebb a nyugdíj amikor betöltöm a születésnapot. Nyilván ha dolgozok akkor nem 72ezer/hó hanem több lenne a havi kereset, vagy ez most nem számít? Régen az utolsó évek átlagkeresetét is beleszámolták..
2023. szept. 21. 13:58
 5/24 A kérdező kommentje:
Kisarkítva például 65 éves korban hozna a postás havi 200000 forintot (hogy könnyen tudjunk számolni) ha dolgozok úgy mint eddig. De mivel csak segélyt kaptam több évig, gondolom nem lesz ennyi. Mennyi lenne? 180000? Mert ha ennyi csak a különbség az a -20000 megérné, nem menne el gyógyszerre.. Nem tudom érthető voltam-e?
2023. szept. 21. 14:10
 6/24 anonim ***** válasza:
A nyugdíjad nem lesz kevesebb, mert a számítás alapja az 1988 óta kapott valorizált átlag. Ahogy írtam, a NYES ráadásul szolgálati időnak minősül. Gyakorlatilag számodra az utolsó nyugdíj előtti években jobb nem dolgozni kevesebb pénzért mint eddig, mert lerontaná az átlagod. A Nyugdíjguru írta: "A nyes összege csak akkor számít bele a nyugellátás alapjául szolgáló havi átlagkeresetbe, ha azt pozitív irányban befolyásolja. Ha a segély csökkentené a nyugdíj összegét, akkor a számítás során nem veszik figyelembe. A gyakorlatban a nyugdíjbiztosító kettős számítást végez, vagyis kiszámítja, mennyi lenne a nyugdíj összege, ha figyelembe vennék a nyes összegét, és mennyi lenne, ha nem. A kedvezőbb eredményt veszik figyelembe."
2023. szept. 21. 15:06
 7/24 anonim ***** válasza:
Nekem azt mondta anyu, hogy a bruttó béred 80%-át kapod meg, ha megvan a 40 éved, és azzal mész nyugdíjba. De ki tudják neked számolni, hívd fel a nyugdíjfolyósítót, segítenek.
2023. szept. 21. 15:07
 8/24 anonim ***** válasza:
Igen, 40 év munka után az 1988 óta kapott, valorizált keresetek átlagának a 80%-át kapod nyugdíjként. Messze nem csak az számít mennyi volt a bruttó béred az utolsó években.
2023. szept. 21. 15:29
 9/24 A kérdező kommentje:
Tehát kiszámoltatom mennyi lenne. Ha megfelel akkor leszámolás? Nem fogják ezt nézni valahol, hogy nem dolgozok tovább. Túl szép lenne. Akkor miért nem csinálja ezt mindenki? Több ismerősöm miért küszködik.. De köszönöm a válaszokat.
2023. szept. 21. 20:23
 10/24 anonim ***** válasza:

A Nyugdíj előtti segélyről nem sokan tudnak, és az ügyintézők sem "szívesen" tájékoztatnak. Nem értem, olyan mintha a saját zsebükből kellene fizetni. Ennek az összege elméletileg nem változik az évek során, mégis tavaly sokaknak, de nem mindenkinek, sikerült megemeltetni. Nem lehet tudni milyen elv szerint csinálták ezt. Én személy szerint végig mentem az egészen, most már nyugdíjas vagyok. Sajnos sokak nem ismerik a jogaikat, vagy félnek vitatkozni a hivatalnokokkal.

Szerintem nem fogják Neked kiszámolni mennyi lesz a nyugdíjad. Kérj adategyeztetést az Ügyfélkapun keresztülm és itt ki tudod magadnak számolni: [link]

2023. szept. 21. 20:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!