Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Miért van minden munkahelyen...

Miért van minden munkahelyen egy középkorú kötekedős főnökasszony?

Figyelt kérdés
Középkorú, de a jobb évein már túlvan. Általában a nagyfőnök felesége, testvére, vagy közeli rokona. A cég profiljához nem, vagy csak alig ért, a feladata legtöbb esetben kimerül abban, h ő intézi a takarítókat, fogyóeszközöket(pl wc papír), stb. Legtöbbször kedveskedő, de ugyanakkor kötekedő típus, vagy igazi hárpia. Senkinek sem főnöke, max a takarítóknak, de úgy érzi mindenbe van beleszólása akkor is, ha nem ért hozzá. Eddig bárhol dolgoztam volt egy ilyen nő. Nálatok is megvan ez a karakter?
2023. szept. 15. 11:45
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
38%

"Sztem aki így gondolkodik, az alapból paraszt, nem kell neki rá ok…"

Hallod, egy kicsit nézz már magadba! Én semmi mást nem csináltam, csak legjobb tudásom szerint válaszoltam a kérdésedre, erre elkezdesz személyeskedni. Hát melyikünk az alapból paraszt?

Egy jó tanács: ha nem vagy kíváncsi semmilyen válaszra, ne tegyél fel kérdést.

2023. szept. 16. 06:54
 12/17 A kérdező kommentje:

“De pl én is voltam már ez a seggfej a feleségem oldalán“

Bocs nem paraszt voltál, hanem seggfej. Miért személyeskedés? Ha én leírom, h barna a hajam, akkor nem fogok megsértődni, ha te utána válaszolsz, h “igen! Barna a hajad.”

2023. szept. 16. 07:14
 13/17 anonim ***** válasza:

Ez a leírás elég kkv-san hangzik, én pedig még nem dolgoztam olyan cégnél, ezért nem tudom (Semmi pró vagy kontra, egyszerűen így alakult.) Viszont nagy multiknál is általában vannak ilyen figurák, leginkább team leader szerepkörben, ami az én esetemben a közvetlen főnököt jelenti. Már a második helyen ahol egy ilyen asszonyság csinál ki, hajszol bele teljesítménybeli problémákba, hogy aztán hamarabb kényszerüljek távozni, mint hogy kirúgnának.

Én jó ideig arra gondoltam azért kirobbanthatatlanok az ilyenek mert ennyire hiány van képzett vezetőből. Igazából ők se azok, csak a sok év alatt ragadhatott rájuk valami, gondolják ezt a cégek. Pedig nem ragadt, legalábbis semmi hasznos nem. A rokoni szálakat korábban kizátam, ma már egyre valószínű bbnek tartom.

2023. szept. 16. 13:32
 14/17 anonim ***** válasza:

"Miért személyeskedés?"

Nem tudom, hogy ennyire sötét vagy, vagy ennyire troll, de egyikkel sem éri meg diskurzust kezdeményezni.

2023. szept. 16. 23:20
 15/17 anonim ***** válasza:

Az én a volt munkahelyemen is volt egy ilyen nő.

Szaros nyugdíjas recepciós volt, egy kiégett vén picsa, de olyan határozott fellépése volt, hogy mindenki félt tőle.

Imádta a hatalmát gyakorolni.

Játszotta a főnököt, embereket rúgatott ki,akik szembe mertek szállni vele és intézkedett, utasítgatott mindenkit.

10 évig bírtam elviselni.

A mostani munkahelyemen egy 60 éves biztonsági őr faszi ilyen, mint akit leírtam fent.

Útálják őt sokan a stílusa miatt, mert mindenkivel lekezelően beszél, főnökösködik, szóval imádja a hatalmát gyakorolni.

Mindezt tudatosan teszi

tisztában van azzal, hogy ő kirúghatatlan személy, mert ügyesen benyalta magát a vezérigazgatónál és ha panaszt is tesznek ellene, sajnos a vezérigazgató nem a panaszosnak hisz, hanem a kiskutyájának.

Én is küzdök a főnökömnél, hogy tegyen már valamit az őrrel szemben, mert nagyon elegem van már belőle.

Széttárja a karjait ezzel jelezve, hogy tehetetlen az ügy érdekében.

2023. szept. 17. 06:27
 16/17 A kérdező kommentje:

#14 rendben.

#15 Cégen kívül össze kell vele futni… a többit képzeld hozzá :D

Amúgy számomra a főnökről is elmond mindent, ha ilyen emberekkel veszi körbe magát. Igazából én ezeket az általam (és általad) leírt embereket szerencsére csak külső szemlélőként látom, szerencsére dolgom egyikkel sem volt, de azt hiszem nem is tudnám elviselni, ha lenne, főleg nem évekig. Nincs az a jó fizetés, amiért megéri toxikus légkörben dolgozni.

2023. szept. 17. 15:35
 17/17 anonim ***** válasza:
Én kormányhivatalban dolgoztam, ott volt egy ilyen nő. Imádott kötekedni és áskálódni. Akit kipécézett magának, azt addig szekálta, amíg önként el nem ment. Engem is rágalmazott és alázott a nagyfőnök előtt. Legszívesebben kihajítottam volna az emeletről az ablakon át.
2023. szept. 27. 20:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!