Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Pénzügy és Számvitel diplomádd...

Pénzügy és Számvitel diplomáddal milyen feladatkört láttál el az első öt évben és bruttóban mennyi fizetést kaptál?

Figyelt kérdés
Nagyon csalódott vagyok ebben a szakmában, fizetés és szakmai előremenetel tekintetében. Férfi vagyok és ez a pálya teljesen elnőiesedett, úgy érzem inkább csak nőket vesznek fel, hiába kezelem magasabb szinten az excelt és stb. programokat. Nincs igazán lehetőség, csak Pesten. Jelenleg szállítói számlákat dolgozok fel és állítok ki, néha kimutatásokat készitek. A fizetésem bruttó 330.000 Ft.

2023. szept. 12. 17:41
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

8# Nem kell hozzá diploma, de az a meló olyan is lesz.

Nagy vonalakban mi a munkád? Kontroller vagy? Statisztikákat készitesz?

Vidéken sajnos ennyi az átlag fizetés.

9# SSC-ben pontosan mi a feladatod?

2023. szept. 12. 20:55
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
#9 vagyok. A reporting csaptban voltam, ahol a feladatom check fájlok készítése volt VBA-vel, amik segítségével teszteltem a felhőven levő menedzsereknek elérhető interaktív dashboardok pontosságát. Kb folyamatosan exceleztem, és néhány még a csapat által felhőbe nem átmigrált dokumentumot készítettem ppt-ben és küldtem ki regionális COO-knak. Menőn hangzik, de kva unalmas volt.
2023. szept. 12. 22:31
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Az első 5 évből 3-at a "szakma" közelében sem dolgoztam, itthon nem voltak lehetőségek, se ilyenek, sem más, Budapestre mentem nyelvi ügyfélszolgálatozni. (Időközben csábitgattak pénzügyes melóra is vicc pénzért, amit már nem is vállaltam.)

Aztán 1 év, egy megkezdett nappalis képzés miatt, gyakornokként, felnőtt, 28 éves fejjel egy Big4-nál. Katasztrófikus volt a pénz, a morál, a beosztás, minden.

Aztán újabb 1-2 év sima riportálós melókban. Egyetlen egy pénzügyes kollégám volt, senior pozícióban, visszasírom őt is, a céget is, azóta nem találkoztam olyan hellyel ahol ennyire rendszerben tudtak volna gondolkozni és ennyire egyszerűen átláttuk a folyamatokat. Pedig semmi extra, gyártottuk a template-eket és riportáltunk. Itt alakult ki a penge excel tudásom.

Azután, és kb. azóta is, adat és pénzügy határán mozgok és itt már leginkább a fogalmatlan kollégák és a rossz process-ek készítenek ki. A fizetésemre nem panaszkodom de megrekedtem egy szinten. Adat irányban folyamatosan képzem magam ami még mindig nem elég egy komolyabb Analyst melóra sem, de folytatom és rá is teszek egy lapáttal azaz megcsinálom a mérlegképest is a PSZ diplomám mellé meg némi IFRS-t is tanulok aztán megkezdem a kreditpont gyűjtést. Ha bejön bejön, ha nem nem.

Neked is ezt javaslom, tanulj szoftveres dolgokat, képezd magad, gyere el ssc-be. Ezt a pest vs vidék dolgot is felejtsd el, kicsi országunk is ezernyi variációt kínál, vannak másik városokban is ssc-k, létezik hybrid munka, magasabb expert szinteken távmunka abszolut reális, de vannak Budapestnek is elhetőbb részei ahol egy próbaidőt-1 évet le lehet huzni aztán akár latszat indokkal elköltözni a Mátrába.

Bő lére eresztett mondandóm lényege hogy tájékozódj és ne hagy annyiban a dolgokat, mindig van egy jobb lehetőség.

2023. szept. 13. 17:08
 14/15 A kérdező kommentje:
13# az a baj, hogy a cégek többsége csak 1-2 magassabb kvalitású pénzügyest akarnak felvenni, hozzá csomó képzetlen adminisztrátort.
2023. szept. 14. 16:22
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
Tele van a linkedin is financial analyst és hasonló munkákkal...
2023. szept. 14. 16:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!