Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mi az a fifo elv?

Mi az a fifo elv?

Figyelt kérdés
2023. szept. 9. 10:10
 1/9 anonim ***** válasza:
87%

First In First Out

Ami eloszor bemegy mondjuk postalevel az kerul kezbesitesre eloszor

2023. szept. 9. 10:12
 2/9 anonim ***** válasza:
80%

De van egyebkent LIFO is

Last In First Out

Ekkor az utolso feladott postalevel kerul kezbesitesre eloszor.

2023. szept. 9. 10:14
 3/9 anonim ***** válasza:
76%
Konyhán is vagy élelmiszerüzletekben elég alapvető, hogy a lejárati időhöz legközelebbi alapanyagokat használjuk fel először, a polcokra is először a régebbi termékek mennek ki, ha azok elfogytak, akkor az egyre frissebbek.
2023. szept. 9. 10:20
 4/9 anonim ***** válasza:
91%
Munkahelyeken általában a lifo elvet alkalmazzák: azt rúgják ki először akit legutoljára felvettek
2023. szept. 9. 10:32
 5/9 anonim ***** válasza:

Tök fura, hogy ezt postával simeri az egyes, én vendéglátásban találkoztam vele, a lényeg, hogy nyilván a legkorábbi lejáratú terméket kellett "kiszórni", mert pazarlás a két nap múlva lejárós gyümölcs helyett a ma érkezettet használni, aztán két nap múlva selejtezni a lejárt gyümölcsöt.

Boltokban ugyanígy van, a frissebb árut hátra töltik, hogy fogyjon el előbb a négy nap múlva lejáró tej, ne kelljen kidobni, mert ott rohad meg a polcon miközben az emberek megveszik a két hét múlva lajárót, de így is - úgy is megisszák két nap alatt...

2023. szept. 9. 15:36
 6/9 anonim ***** válasza:

Kétlem hogy bármely postán ez müködhetne így a levelekkel, a nem ajánlott leveleknek nincs is azonosítója :))

2023. szept. 9. 17:22
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

6

Egyszeruen akartam szemleltetni, de szemleltethettem volna a rekurziv fugvennyekkel is ITs kent, de a postas minta szerintem a pizzafutarnak is ertheto.

2023. szept. 9. 17:39
 8/9 anonim ***** válasza:
Jó, akkor újra: meglepődtem azon, hogy ez ezek szerint mindenhol érvényes elv lehet, és nem csak ott, ahol élelmiszerrel dolgoznak. Mert én eddig csak ilyen kontextusban ismertem.
2023. szept. 10. 19:21
 9/9 anonim ***** válasza:

8

Ugyanazt tudom mondani mint a 7-es ben.

2023. szept. 10. 20:25

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!