Mely esetekben és milyen mértékben kötelezhető egy
munkavállaló kártérítésre?
Figyelt kérdés
Egy esetlegesen, gondatlanságból bekövetkezett káreset kapcsán milyen mértékben kell helyt állni anyagilag egy munkavállalónak, aki másodállásban, beugrósként dolgozva került kapcsolatba egy káreseménnyel? Fontos megjegyzés, h a dolgozó nem volt bejelentve, napi bejelentéssel sem. A káresetről jegyzőkönyv nem készült.
A kár nem a másodállást biztosító vállalkozás eszközében esett, hanem egy kapcsolódó vállalkozás tárgyában, akinek az előbbi cég fuvarokat vállalt.
Ha nem voltál bejelentve akkor ne fizess. Nekik kell bizonyítaniuk, hogy te okoztad a kárt.
2023. szept. 6. 14:10
2/9 A kérdező kommentje:
Nem állítok valótlant, így azt sem, h ott sem voltam. Azt vitatom viszont, h az én hanyagságom, gondatlanságom vezetett volna a kár bekövetkeztéhez, mert nem volt hozzá közöm.
2023. szept. 6. 14:14
3/9 anonim válasza:
Ha neked nem volt kozod hozza kozod, nyilvan annak kotelezo megteritenie a kart, aki okozta es felelos erte. ;-)
2023. szept. 6. 14:22
4/9 A kérdező kommentje:
Ez lenne a korrekt, így van. A helyzet azonban valószínűleg az, h összebeszélnek, h nekik nincs közük a dologhoz.
Ahogyan a mondás tartja: S.arnak-bajnak nincs gazdája.
2023. szept. 6. 14:27
5/9 anonim válasza:
De ha 2en összeállnak,és ráfogják?vagy ha azt mondják, hogy te is ott voltál,te se szóltál, hogy ez nem lesz jó így.v ha csak azt mondják,h fizessen\szálljon bele ő is, mert ottvolt; & hogy jobban megoszoljanak a költségek; mert te is a munkatársuk vagy? Vagy meg: "egy csapat." Hogy számítanak rád, ne hagyd cserben őket szöveggel jönnek ?
2023. szept. 6. 14:32
6/9 anonim válasza:
De hiaba beszelnek ossze, ha nem te csinaltad, nem te vagy a felelos. Semmikeppen ne ismerd el magad annak!
2023. szept. 6. 14:32
7/9 anonim válasza:
"Fontos megjegyzés, h a dolgozó nem volt bejelentve, napi bejelentéssel sem. A káresetről jegyzőkönyv nem készült."
Tehát a káresemény nem történt meg... Nincs miért fizess.
2023. szept. 6. 14:38
8/9 A kérdező kommentje:
5: akkor láttam őket kb. ötödjére, azóta sem, nem voltunk kollégák sosem. Ők főállásban ott dolgoznak, ahová én néhányszor a másodállásom kapcsán mentem.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!