Miért lopnak a megbecsült alkalmazottak?
Szerintem az ország egyik legjobb munkahelyén dolgozom, legalábbis ebben a szektorban a konkurenciához képest kimagasló mind a környezet, mind a bérezés. Rendszerint csak olyankor érkezik új kolléga, ha valaki nyugdíjba megy, gyereket szül, vagy baleset éri. Nem az van, mint sok munkahelyen, hogy félévente cserélődnek az alkalmazottak, mert az emberek jönnek-mennek az elégedetlenség miatt. Mindezek ellenére mégis van olyan kollégám, aki elcsen ezt-azt a munkahelyről. De miért?
Például egy mimálbért kereső pék esetében megértem, hogy fizukigészítésképpen esetenként hazavisz egy kiló lisztet, vagy egy sőfőr megfúrja a tankot, stb. Ezek az emberek gyakran rá vannak szorulva, mert olyan helyen dolgoznak, ahol a munkáltató kizsákmányolja őket aprópénzért.
Na de az én kollégáim abszolút nincsenek erre rászorulva.
Engem is meg gyanúsítottak,mondjuk én tényleg loptam :/ Találtam egy pénztárcát,az Igazgatói iroda folyosóján és ki vettem belőle 120.000-et,mondom vissza viszem hátha kapok még,de csak kiabáltak,hogy hova lett a pénz?!? Mondom a földön találtam...nem adtak semmit
Nem kaptak el....
Miket lopnak? Szinte mindent, amihez hozzáférnek. A céges autót úgy tankolják, hogy a kúton maguknak is megtöltenek egy 5 literes flakkonnal. Például az irodában is napi fogyóeszköz a toll, pedig alig írnuk kézzel, és ez csak apróság.
Volt, aki egy fél nyomtató árát elsikkasztotta.
-Főnök, elromlott a nyomtató, újat kellene venni.
-Szerezd be! Mennyi lesz?
-Most néztem, 50 ezer.
-Tessék.
Aztán másnap pofátlanul azzal henceg, hogy egy ismerősétől kapott számlát, majd vett egy használtat 25 ezerért. Kíváncsi vagyok majd, hogyan oldja meg, ha garanciaidőben elromlik, és javíttatni vagy cserélni kellene.
Engem arra neveltek, hogy mindent vigyek ami mozdítható de nem ezért hordom haza.
Olyan jó mágnesek vannak nem tudom otthagyni őket.
Hűtő már ki sem látszik alóluk.
Szerintem többiek tudnak róla mert szülinapomon egy doboz vadiúj mágnes várt a helyemen, masnival átkötve.
Hiába volt lassan 35 éve rendszerváltás, valójában a régi beidegződés totál megmaradt és ezt az idősebbek átültetik a fiatalabbakba. A szocializmus idején minden közös volt, no nem vagyonilag, hanem ha gürizni kellett, akkor a közös érdeket szolgálta. A munkás ugyan nem volt a közös érdek teteje, de kiválóan be lehetett fogni a száját sörrel-virslivel. No meg azzal, hogy tudták ugyan a fusihoz honnan van az anyag, idő, de inkább elfordították a fejüket.
És valahogy ez a vérükké vált. Vagy az anyatejjel szívták magukba nem tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!