Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Munkahelyi ajándékozás. Mit...

Munkahelyi ajándékozás. Mit gondolsz erről?

Figyelt kérdés

Pár hónapja átkerültem a munkahelyemen egy másik részlegre. A kollégákkal egyébként jól kijövök. Itt az a szokás, ha valakinek névnapja van, akkor mindenki bele kell adjon 1000 Forintot és azt az összeget megkapja az ünnepelt, ő pedig hoz a többieknek egy kis süteményt.

A korábbi részlegen ilyen sosem volt, max. kapott a vezetőtől egy kis kézműves ajándékot vagy azt sem.

Én furcsálltam az elején ezt, mert úgy gondolom, ha közelebbi kollégáról van szó, akkor veszek egy kis csokit vagy ilyesmit. De nyilván nem mindenkihez áll olyan közel az ember. Megemlítettem ezt a vezetőnek, mire azt mondta, majd ha nekem lesz névnapom , akkor én is jól fogok járni.

A másik szokásuk, hogy ha ez egyik kolléga valamilyen hozzátartozója meghal, akkor szintén pénzt gyűjtenek neki.

Nemrég az én apósom is meghalt, hát én nem kaptam semmit.

2023. aug. 27. 21:28
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Nekem erről rossz emlékem van. Főiskola után egy addig jó ismerősöm szólt,hogy kéne az irodába ember. Mennék-e? Négy velem egykorú huszonéves nő dolgozott ott, látszólag hatalmas barátnők. Második héten az egyiknek szülinapja volt, amiről nem szóltak nekem. Mindenki állt sorba a csaj előtt az ajándékokkal. Én ültem ott iszonyú kínosan. Ők meg ünnepeltek. A főnökség vett tortát meg más nassolnivalót is. Kész ünnepség lett.

Nyilván ha szólnak előre, én is veszek valamit, de ez így nagy szemétség volt szerintem.

A jelenlegi munkahelyemen egyedül dolgozok. Csak a két főnök van. Névnapokon felköszöntjük egymást, de nem veszünk semmit. Szülinapomat meg meg sem mondom.

Teljesen feleslegesnek tartom ezt a munkahelyi ajándékozást.

N

2023. aug. 28. 10:50
 12/13 anonim ***** válasza:
85%
Aki számomra kedvesebb kolléga, őt felköszöntöm szóban (2 szóval "Boldog Névnapot") ha pont látom a naptárban, hogy aznap van névnapja és ott ül mellettem. Ennyi. Szülinapot csak azokról tudom, akik tényleg közel állnak hozzám. 1000 forint? A saját névnapomra sem költök annyit.
2023. aug. 28. 12:05
 13/13 anonim ***** válasza:
100%
Fhú szerintem ez nagyon gáz. Nem vennék részt.
2023. aug. 28. 14:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!