Mi a célja az olyan munkáltatónak, ami fészen hirdet, személyesen kell bemenni, email cím luxus?
Gyorsan kell neki az ember
Nincs idő emailekre válaszolni. Bemesz. Szimpi vagy. Holnap kezdhetsz.. Nyilván nem egy agysebesz pozíció. De sok helyen elég ennyi.
Alkalmazkodtak a jelentkezőkhöz. Sokan Facebookon élik az életüket, ott keresnek állást, a hirdetéshez odaírják, hogy "erdekel" és részükről ennyi a jelentkezés. Majd írjanak rá meszendzseren, hogy mikor meg hová kell menni. Az állásportálokat nem ismerik, önéletrajzuk nincs, e-mailről sosem hallottak, mert a családdal, barátokkal is meszendzseren üzengetnek meg nyomassák a videjót.
Ha egy cég ilyen munkaerőt keres, tökéletes megoldás, ha Facebookon hirdet.
Értem.
Hát nem baj, csak azért bosszantó, mert én a szomszédos városokban is keresek és most azért kidobni a pénzt buszra, hogy bedobjak egy önéletrajzot, azért na...
Sokat elmond arról a cégről, illetve munkakörről, amit "fészen" hirdetnek meg. Jobb esetben a vállalat megválogatja melyik pozíciót melyik platformon hirdeti meg, mert szépen lekövethető, melyik célközönség melyiket használja/melyiken aktív. Nem épp az az önéletrajzos munkakeresők felülete, de ezt már előttem szépen taglalták is.
Nem volt még ilyenben részem, de mindenbizonnyal az a céljuk, hogy már ott, helyben felmérjék, mennyire vagy alkalmas a pozícióra, így pörgetik fel a kiválasztási procedúrát. Így könnyebb kiszűrni az alkalmatlanokat, és nincsenek felesleges lépések, amiket még meg kell járni, így könnyebb dönteni is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!