Most komolyan, minden ember luxus fizetést vár ebben az országban?
A minap láttam egy hirdetést a Facebook-on, plázában egy kis üzletbe kerestek eladót 8 órába, havi fix 200.000 nettóért. Szerintem ez korrekt, hisz ez a munka sem szellemileg, sem fizikailag nem túl megerőltető, és mikor ezt leírtam, kaptam a lehurrogást, hogy "ebből nem lehet megélni", satöbbi.
Most is ugyanez, konyhai kisegítőt keresnek 250.000 nettóért, és hirtelen mindenki azt írja, hogy mekkora felelősség van egy konyhai kisegítőn (LOL) és ennyiért nem vállalják.
Most komolyan, a szinte nulla szakmai tudást, előzetes felkészültséget igénylő munkáért is félmilliós fizetést akarunk? Miért kell a magyarnak magát nyugatra képzelni, mikor még mindig egy jelentéktelen balkáni nép vagyunk?
Kit érdekel milyen megterhelő a munka? Nehogymár ez határozza meg a fizetést, mert a lakbér, a benzin, és a kaja a mozijeggyel ugyanannyiba kerül egy útépítőmunkásnak is mint egy cipőbolti eladónak, vagy egy politikus üzletembernek!
Az alap minimum órabér nettó 900-1000 ft nak kellene legyen munkától függetlenül!
Egy autószerelő munkája sem megerőltető, mert nem úgy dolgozik mint egy szénbányász mégis 10 ezer az átlag óradíj!
Az időt sem fizetik meg, nemhogy a munkát, de adó az van vagy 70 féle!
Mivel az albérlet ára, meg a lakásárak az egekben vannak, jobb fizetést vár mindenki.
Egy szót nem szólna senki, ha egy garzon nem 30 millió lenne.
"mekkora felelősség van egy konyhai kisegítőn"
:D ezt már én is hallottam. Nem tudom mi olyan nagy felelősség. Elsózza az amúgy ehetetlen iskolai menzát?
"Nézd meg a szlovéniai garantált minimálbért"
Nézd meg az osztrákot, ott nincs minimálbér :D
Az a gond hogy olyanok nem akarják észrevenni a problémákat, akiknek foglalkozni kéne vele, és ez szerintem direkt van így.
Leszarják az embereket, közben meg adózzon a hülye.
Akiknek meg elege lett a számolgatásból, filléreskedésből, és a saját dolgait irányítja, azok után már kutakodik a hatóság, ha valaki felmerül a drog szó, egy furgonnyi kommandóst küldenek a címre. Pedig valamiből meg kel élni.
#2-es meg,hogy ki mennyire pótolható.
Egy autószerelőnek hatalmas tudása van meg képeznie kell magát.
Egy konyhai kisegítőnek meg semmi nem kell,az 5 évss Pistike is el tudja látni,hozok neked egy óra alatt 120 embert is.
Na próbálj szerezni egy autószerelőt aki megbízható,programozót.
Kíváncsi vagyok mennyit tudnál most szerezni képzett embert.
Piac diktál,minden szakembernek ára van.
Az,hogy mennyi a lakás,albi senkit nem érdekel.
Csak a profit.
Kedves kérdező,
mindenki annyiért megy dolgozni, amennyiért állást talál.
"Miért kell a magyarnak magát nyugatra képzelni, mikor még mindig egy jelentéktelen balkáni nép vagyunk?"
Azért, mert munkaerőhiány van, húznak el az országból az vendéglátós, eü-s szakemberek.
Ez addig lesz így, ameddig annyit nem fizetnek nekik Magyarországon, mint nyugaton.Nincsenek határok, nincs vízum meg mindenféle biszbasz.
Szabad verseny van.
Illetve, azt tegyük hozzá, hogy Budapest egy elég drága város ingatlanok tekintetében.Nincs nagyon lemaradva Bécstől.Viszont a fizetések nagyon is le vanank maradva.
Ha egy garzon bérlése nem 130 ezer/hó lenne, hanem 60 ezer/hó, akkor valóban jó fizetés lenne egy bolti eladónak a nettó 200-e.De, így nem tud megélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!