Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Most komolyan, minden ember...

Sic Semper Tyrannis kérdése:

Most komolyan, minden ember luxus fizetést vár ebben az országban?

Figyelt kérdés

A minap láttam egy hirdetést a Facebook-on, plázában egy kis üzletbe kerestek eladót 8 órába, havi fix 200.000 nettóért. Szerintem ez korrekt, hisz ez a munka sem szellemileg, sem fizikailag nem túl megerőltető, és mikor ezt leírtam, kaptam a lehurrogást, hogy "ebből nem lehet megélni", satöbbi.

Most is ugyanez, konyhai kisegítőt keresnek 250.000 nettóért, és hirtelen mindenki azt írja, hogy mekkora felelősség van egy konyhai kisegítőn (LOL) és ennyiért nem vállalják.

Most komolyan, a szinte nulla szakmai tudást, előzetes felkészültséget igénylő munkáért is félmilliós fizetést akarunk? Miért kell a magyarnak magát nyugatra képzelni, mikor még mindig egy jelentéktelen balkáni nép vagyunk?

2020. febr. 3. 15:39
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
78%
Több mint dupláját keresem ennek, és nem luxus fizetés az. Egy nyugat-európai nagyvárosban a legcsóróbb segédmunkás keres annyit, mint én Budapesten szoftverfejlesztőként, miközben nyilván a lakhatás és a szolgáltatások ott drágábbak, bár előbbi arányaiban nálunk nőtt legtöbbet az elmúlt években, viszont minden más hasonló árban van.
2020. febr. 3. 16:46
 12/26 anonim ***** válasza:
14%

Szerintem mindenki tisztában van a lehetőségeivel és azok alapján választ munkát.

Ha jelenleg 300.000 nettót kap, akkor kiröhögi a 200.000 nettót, de ha 150.000 ért dolgozik vagy éppen munkanélküli bármimás lehetőség nélkül akkor jónak látja.

Egyén függő, így hagy tudja mindenki megmondani, hogy neki mi a jó.

Nekem is nevetséges lenne, mert olyan szakon tanulok ahol a kezdő fizetés 300knál kezdődik egyetem után.

2020. febr. 3. 17:08
 13/26 anonim ***** válasza:
71%

Leírták már előttem páran, de nem véletlenül, hiszen ez az igazság. Az albérletek 130-nál kezdődnek, egy kisebb lakás Budapesten meg 30 milliónál. Erre hogy lenne már elég a 200 ezres fizetés? 130 a lakbér, 20-30 a rezsi, 10 ezer a bérlet, 10 ezer a telefonszámla, 40 ezret költ kajára. Máris 10-20 ezer mínuszban van, tehát a legszükségesebb dolgokat se tudja kifizetni. És akkor még nem is beszéltünk semmi extra költségről, szórakozásról, bulizásról, utazásról, vagy arról a lehetőségről, ha BKK helyett autóval jár emberünk. Ezért kevás a nettó 200 ezer. Mert hacsak nem 2-3 idegennel laksz együtt, vagy anyuci/apucival, és nem kaján akarsz spórolni, meg a hajléktalanokkal együtt utazni, akkor ennyiből nem tudsz megélni.

Még ha otthon is laksz, és mondjuk lakbért nem kell fizetned, de minden mást igen, mert nem akarsz a szülőkön élősködni, akkor is 200 ezerből mennyi idő alatt raksz félre 9 milliót, ami egy 30 milliós lakás önereje, hogy aztán még 30 évig fizesd minden hónapban?

Luxusfizetésnek a 700 ezernél többet mondanám. Nem luxusfizetést várok se én, se a többi ember, hanem normális fizetést, amiből önállóan meg lehet élni. Vagy felőlem legyen 200 ezer a nettó fizetés, de akkor kerüljön 15 millióba egy lakás, és 60 ezerbe egy teljes albérlet.

Persze belemehetnénk abba, hogy nem kell Budapesten lakást venni, hanem vidéken, de egyrészt vidéken nemcsak a fizetés kevesebb, hanem a munkalehetőség is, másrészt nem mindenkinek való vidék. Én személy szerint egy hétig bírnám vidéken, egyszerűen nem való nekem, és kész. Vagy abba, hogy van 30 millió alatt is lakás Mucsaröcsögén, a város szélén (ott lakom most, 17. kerület, és napi 4 órát utazok összesen, és gyűlölöm, csak ugyebár nincs pénzem elköltözni). De akárhogy nézem, ár-érték arányban nincsen normális állapotú lakás normális helyen 30 millió alatt.

2020. febr. 3. 18:17
 14/26 anonim ***** válasza:
86%

2#

Egy autószerelőnek a rezsióradíja 10 ezer. Abböl lejönnek az adók, a műhely fenntartása, meg az olyan dolgok amiket nem lehet kiszámlázni(tömítőpaszta, féktisztító, menetrögzítő, bilincsek, csavarok, zsír, hegesztő huzal és a gáz...stb). Így a vége az lesz, hogy a 10-ből megmarad 4. Ha nem a tiéd a műhely, csak alkalmazott vagy, akkor kézhez kapsz jó esetben óránként 1500 forintot. Cserébe ugye télen hidegben vagy, a kezedet szétvered, szétvágod és az olaj sem tesz neki jót, a térdeléstől az ízületeid mennek sz_rrá, az emelgetéstől pedig a hátad és közben szívod a benzingőzt, a kipufogógázt, a fékport, a féktisztítót és egyéb káros dolgokat. Ja és azt se felejtsük el, hogy folyamatosan gondolkozni kell, és állandóan oda kell figyelni, mert egy-egy nem meghúzott csavar több százezres kárt, de még balesetet és emberek halálát is okozhatja.

Persze, te csak azt látod, hogy csak a villáskulcsot csavargatjuk, de hidd el, hogy ez a szakma messze nem ennyiből áll.

A kérdéshez én sem tudok mást írni, ming amit a többiek is. Amíg egy albérlet alap hangon 100 ezer és egy kiló csirkemell 1500 forint, addig a havi 150-ből nagyon nehéz megélni.

2020. febr. 3. 18:32
 15/26 anonim ***** válasza:
78%
Ezek a fizetések Magyarországon valóban nem számítanak rossznak, de amíg külföldön 4-5szörösét is meg lehet keresni, addig ne csodálkozzanak a munkáltatók ha ennyiért csak tényleg nagyon kevesek vállalják. És külföldön lehet h drágább az élet is, de arányaiban még mindig jobban lehet kijönni mint itthon. Főleg a majdnem 340 ft/eurós árfolyam mellett. Itthon csak a költségek, kiadások "nyugatiasodnak" a fizetések nem
2020. febr. 3. 18:54
 16/26 anonim ***** válasza:
71%
Az élet nagyon drága, a fizetések nem igazodnak ehhez. Ezért van, hogy csak azok jelentkeznek, akiknek nincs más lehetőségük, ők meg nem állják meg sokszor a helyüket. Ez vezet a munkaerőhiányhoz. Menne bárki bárhova dolgozni, de ennyi pénz ma Magyarországon kevés.
2020. febr. 3. 19:07
 17/26 anonim ***** válasza:
16%

"Ezek a fizetések Magyarországon valóban nem számítanak rossznak, de amíg külföldön 4-5szörösét is meg lehet keresni, addig ne csodálkozzanak a munkáltatók ha ennyiért csak tényleg nagyon kevesek vállalják. És külföldön lehet h drágább az élet is, de arányaiban még mindig jobban lehet kijönni mint itthon. Főleg a majdnem 340 ft/eurós árfolyam mellett. Itthon csak a költségek, kiadások "nyugatiasodnak" a fizetések nem"

Majd ha a társadalom és a közmorál is "nyugatiasodik", akkor lesz itt változás. Addig viszont a posztkádárista nép az ingyen sör-virsli reményében a legdemagógabb és leggátlástalanabb politikusokat termeli ki magából és juttatja hatalomra (pár évente cserélgetve egymást), aztán csodálkozik, hogy nem kap osztrák fizetést a rendszerváltás után 30 évvel sem.

"Az albérletek 130-nál kezdődnek, egy kisebb lakás Budapesten meg 30 milliónál. Erre hogy lenne már elég a 200 ezres fizetés? 130 a lakbér, 20-30 a rezsi, 10 ezer a bérlet, 10 ezer a telefonszámla, 40 ezret költ kajára. Máris 10-20 ezer mínuszban van, tehát a legszükségesebb dolgokat se tudja kifizetni. És akkor még nem is beszéltünk semmi extra költségről, szórakozásról, bulizásról, utazásról, vagy arról a lehetőségről, ha BKK helyett autóval jár emberünk. Ezért kevás a nettó 200 ezer. Mert hacsak nem 2-3 idegennel laksz együtt, vagy anyuci/apucival, és nem kaján akarsz spórolni, meg a hajléktalanokkal együtt utazni, akkor ennyiből nem tudsz megélni."

Luxus ennyi pénzből egyedül lakni, ha valakinek lesz párja, akkor összeköltözik vele, addig minek egyedül egy kétszobás lakást fizetni? Telefon 10 ezer? 2000 Ft-ból simán kijövök, alig telefonálok már, ott a mobilnet, bárkit ingyen el lehet érni Messengeren, Viberen vagy Skype-on. Bérletet normális helyeken fizet a munkaadó.

2020. febr. 3. 19:17
 18/26 anonim ***** válasza:
38%

"Luxus ennyi pénzből egyedül lakni, ha valakinek lesz párja, akkor összeköltözik vele, addig minek egyedül egy kétszobás lakást fizetni? Telefon 10 ezer? 2000 Ft-ból simán kijövök, alig telefonálok már, ott a mobilnet, bárkit ingyen el lehet érni Messengeren, Viberen vagy Skype-on. Bérletet normális helyeken fizet a munkaadó."

Nem mindenki akar kapcsolatot, és pláne nem mindenki akar összeköltözni. Rémálmom lenne valaki mással együtt lakni... Meg különben is, a szinglik ne akarjanak saját lakást? Csak azért, mert nincs kapcsolatom, éljek anyámmal életem végéig? Nem kell nekem 2 szobás lakás, egy egy szobással is megelégednék, sőt, egy stúdiólakással is, az kerül 30 millióba. És a mobilnet ingyen van? Nekem pl 6500 a telefonszámlám, de van, akinek 15 ezer, ezért írtam átlagban 10 ezret. Normális helyeken... az valószínűleg nem egy 200 ezret adó kisbolt lesz, amiről a kérdésben szó van.

2020. febr. 3. 20:03
 19/26 anonim ***** válasza:
0%
Ok, tévedtem, utaljunk ki mindenkinek egy 30 milliós lakást, mert ő egyedül akar lakni.
2020. febr. 3. 20:21
 20/26 anonim ***** válasza:
78%
Emberek, komolyan, nem láttok? Nagyanyám konyhásnéni volt, boldog, nagyapám bakter, boldog. DE a fizetésekből lehetett haladni, gyűjteni. Most a megélhetésre alig elég. A nagyszüleim olvasott, intelligens emberek voltak. Most miért vannak -bocs- bunkó, alapvető udvariasságot se ismerők az "aljább" munkákban? Mert ők maradtak erre. Ők meg gyorsan lemorzsolódnak. Rendet kéne rakni nem csak a fizetésekben, hanem a munkáltatók fejében is. Ha értelmes, valamire való embert akarnak hosszútávra, azt most meg kell fizetni, meg kell becsülni. Az emberek szeretnek dolgozni, ha van miért, ha van jövőkép. Nem állatok vagyunk vegetálva.
2020. febr. 3. 20:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!