Most komolyan, minden ember luxus fizetést vár ebben az országban?
A minap láttam egy hirdetést a Facebook-on, plázában egy kis üzletbe kerestek eladót 8 órába, havi fix 200.000 nettóért. Szerintem ez korrekt, hisz ez a munka sem szellemileg, sem fizikailag nem túl megerőltető, és mikor ezt leírtam, kaptam a lehurrogást, hogy "ebből nem lehet megélni", satöbbi.
Most is ugyanez, konyhai kisegítőt keresnek 250.000 nettóért, és hirtelen mindenki azt írja, hogy mekkora felelősség van egy konyhai kisegítőn (LOL) és ennyiért nem vállalják.
Most komolyan, a szinte nulla szakmai tudást, előzetes felkészültséget igénylő munkáért is félmilliós fizetést akarunk? Miért kell a magyarnak magát nyugatra képzelni, mikor még mindig egy jelentéktelen balkáni nép vagyunk?
Ok, tévedtem, anyámmal kézenfogva fogok meghalni ugyanabban a lakásban az Isten háta mögött, csak mert szingli vagyok. 🤷🏽♀️
Nem kell "kiutalni", megdolgozok én érte, nem akarok munkanálküli lenni, és nem azt kérem, hogy csak úgy hulljon az ölembe. Csak 200 ezres fizetésekből nem 60 évesen szeretnék beköltözni...
Egyébként meg biztos, hogy nem vennék közösen lakást senkivel... Hogyne, hogy aztán meg kitúrjon onnan, ha szakítunk... Az aztán k..rvára megéri.
Kérdésedre közvetlenül válaszolva: Nem, egyszerűen csak emberhez méltóan szeretnék leélni az életüket, - nem egyik napról a másikra vergődve, folyamatos bizonytalanságban.
A plázai elárusító munkakört leginkább egy őrkatona tevékenységéhez lehet hasonlítani, mert látszólag semmit nem csinál a plázai boltban dolgozók többsége, de pont az a neheze ennek a munkának is, mint az őrködésnek. Fizikálisan jelen kell lenni, miközben figyelni kell az árura, ha betéved valaki az üzletbe - és ritka a magányos vásárló! Mivel ritka a vendég, gondot okoz az is, hogy miként múlassa az eladó az időt - amikor nem éppen takarít, kasszázik vagy árut rendez, ill. pakol ki. Ezek az üzletek nem arról híresek, hogy kényelmes fotelekben hemperegve lehet dolgozni, - mielőtt bármit is reagálnál, kérlek, próbálj meg napi hat-hét órát fizikálisan (!) ácsorogni, mászkálni - a hét hat napján, - aztán folytathatod a "semmit nem csinál" című eszmefuttatásodat... A Balkán kontra Nem Balkán részre reagálva: A bérek nem is olyan régen a Balkániakat megszégyenítőek voltak, - szemben az árakkal, amelyek sok esetben magasabbak, mint Európa fejlettebb részének túlnyomó hányadában.
18:
Igaz, mi olcsón vettük, valamivel 8 millió alatt 2015-ben, de most sem ér 18 milliónál többet a 36 négyzetméteres, egyszobás budapesti lakásunk, ahol ketten élünk a feleségemmel. Nyilván a belvárosban ugyanez 35-40 millió lenne, viszont a mi környékünkről 5-6 percenként jár a busz befelé, van hév is, a belváros kb. 20 perc, és a szükebb értelemben vett környék nyugis, kimondottan szeretem, hogy vannak viszonylag természetközeli helyek is a közelben.
Nettó 200-al meg miért gondolod, hogy reálisnak kellene legyen a belvárosi lakhatás, mikor az fiatal mérnököknek is luxus. Örök szingliként neked nincsen szükséged többszobás lakásra, amire mi most gyűjtünk, és jelenleg 40 millió lenne a nekünk megfelelő. Igaz, mi együtt ketten 800 ezer körül keresünk, mondjuk egyikünk telefonszámlája sem közelíti a tiedet, ha már te 10 ezres átlaggal számolsz, és persze nem autóval járunk dolgozni sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!