Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Open office irodában gyakran...

Open office irodában gyakran elkapjátok egymás betegségeit?

Figyelt kérdés
Ahol persze be is járnak betegen.

2023. aug. 8. 13:40
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:
10 hidd el nem direkt fogékony az ember :) Am tök jó hogy nem kapsz el semmit, más igen.
2023. aug. 8. 14:50
 12/29 anonim ***** válasza:
26%

"10 hidd el nem direkt fogékony az ember"

Ezt hívják felelősség elhárításnak. Mindenki csak a saját egészségéért a felelős. Ha beteg leszel, arról te tehetsz, kivétel, ha veled született, vagy kisebb százalékban genetikailag hordozták magadban.

De amiről itt beszélgettetek, hogy megfázás és egyebek, az csak a te felelősséged, hogy mennyire vagy elleálló vagy sem. A stressz pedig csökkenti a szervezet ellenálló képességét.

2023. aug. 8. 15:08
 13/29 anonim ***** válasza:
22%

Velem beszélgettél eddig, kérdező :)

Nem említettem nekik konkrétan, de többször mondtam már, hogy betegen mindenki maradjon otthon, az ő érvük az, hogy "csak egy kis megfázással tudok dolgozni, mert amúgy megáll az iroda". De miért jobb az, ha az összes jelenlévő beteg lesz egyhetes váltásokban, mintha az egyetlen beteg emberünk kipiheni magát otthon? Nem halunk bele.

2023. aug. 8. 15:08
 14/29 A kérdező kommentje:

13 Tudom :) Csak másnak is írtam :) A lényeg, hogy én is ezt hangoztattam hogy mindig ilyen betegséghullámok lesznek, még végül mindenki náthás nem lesz.

Itt sem marad otthon senki, de olyan 3 hét alatt az egész irodán átmegy a megfázás, gondolom nálatok is? Senki nem ússza meg.

2023. aug. 8. 15:12
 15/29 anonim ***** válasza:
71%

Hiába szavaztok le, nem én vagyok állandóan beteg, nem én köpködök a másikra, hogy miatta lettem beteg..stb.. és mi van, ha a másik beteg? Akkor nektek is automatikusan betegnek kell lenni? Tanulhattok már meg felelősséget vállalni a saját életetekért!

Nem a másik miatt vagytok betegek, hanem saját felelőtlenségetek miatt.

2023. aug. 8. 15:14
 16/29 anonim ***** válasza:
71%
Jav. Tanuljatok már meg..
2023. aug. 8. 15:15
 17/29 anonim ***** válasza:
15%

15

Én sportolok, stresszmentes életet élek, egészségesen étkezem, nagyon ritkán iszom alkoholt, nem dohányzom, kialszom magam, csak épp van egy veleszületett autoimmun betegségem ami miatt minden szart elkapok. Ez is az én felelősségem, ugye? Meg hát biztos csak én vagyok ilyen helyzetben a bolygón, nyilván :)

2023. aug. 8. 15:16
 18/29 anonim ***** válasza:
71%

Ha elolvastad volna a 12-es kommenteket, akkor megspórolhattad volna a hisztidet. De tessék bemásolom neked az ide vonatkozó részt:

"Ha beteg leszel, arról te tehetsz, kivétel, ha veled született, vagy kisebb százalékban genetikailag hordozták magadban."

2023. aug. 8. 15:19
 19/29 anonim ***** válasza:
23%
Nekem elég jó szervezetem van, ritkán kapok el valamit. Viszont megfigyeltem, hogy ha beültetnek egy másik csoportba egy napra, akkor másnapra tuti vmi takonykór lesz rajtam úrrá. Van egy megszokott környezete, amiben dolgozom és akkor áttesznek egy másikba, ahol más fauna van szerintem. És már hopp, el is kap az ember valamit. Legutóbb mikor át akartak ültetni, még jeleztem is, hogy ez annyira nem jó ötlet, mert nem abban a teremben és emberek között szoktam ülni, és eddig 3-ból 3szor lettem beteg, de nem hallgattak rám. Másnapra torokfájás, orrfolyás. Táppénz. Szóval lehet akármilyen fasza a kis immunrendszerem, van amit ő sem tud tolerálni. Szoktunk sátorozni családilag, esőben is volt hogy már sikerült aludni alig 10 fokban, semmi bajom nem volt.
2023. aug. 8. 15:27
 20/29 anonim ***** válasza:
59%

Mi lenne, ha gondolkodás módot változtatnál?

"Viszont megfigyeltem, hogy ha beültetnek egy másik csoportba egy napra, akkor másnapra tuti vmi takonykór lesz rajtam úr."

Mert az agyadba ezt táplálod bele, új hely, új kihívások, és a vonzás törvénye értelmében amire fókuszálsz, azt vonzod be. Te már agyban eldöntötted, hogy mivelmár az 1.-nél beteg lettél, akkor ezt így elkönyvelted magadnak, és innentől kezdve, ha új helyre kerülsz, beindul ez a program nálad, mert erre fókuszálsz. És lám, beteg is leszel, mert ezt akartad, erre fókuszáltál.

Mi lenne, ha kipróbálnád az ellenkezőjét?

Vagy egyszerűen nem fókuszálnál a betegségre?

Nem hiába, hogy az ember csak alig 10%-át használja az agyának.

Szokták mondani, minden fejben dől el.

Ajánlom, próbáld ki, nekem bevállt.

2023. aug. 8. 15:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!