Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mit gondoltok arról, hogy nem...

Mit gondoltok arról, hogy nem akarom elkezdeni a 11.-et, mert dolgozni szeretnék szóval ott hagynám az iskolát?

Figyelt kérdés
Úgy érzem, hogyha meg is lenne az érettségim semmivel nem lennék “előrébb”.

2023. júl. 31. 00:02
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
81%

Hacsak nincs a kezedben olyan nagy fokú szakmai tapasztalat ilyen fiatalon, amivel tényleg lehet hosszabb távon is keresni, ez a legnagyobb butaság. Még csak egy szakmát igazoló papír sincs a kezedben. Oké, hogy el tudsz kezdeni vmi fusimunkát dolgozni, de előrelépés nem nagyon van, a lehetőségek korlátozottak (már rengeteg betanított majom el tudja végezni jellegű munkára elvárják az érettségit, sőt néha meg a fősulis diplomát is), ha kirúgnak vagy felmondanak, nehezen találsz munkát, és az a munka, amit találsz, olyan is (az még a legkisebb baj, hogy fekete a munka és nem jelentenek be, nincs tb-d stb., de a legtöbb esetben az a típus, ahol teljesen kizsigerelnek és tényleg az alja munka), és valszeg kb. az éhendöglésre elég, sőt lehet, még arra sem, a mai ingatlanárakkal, lehet, hogy egy albérletet sem tudsz majd magadnak megengedni.

Ha annyira szükséged van a pénzre, akkor dolgozz suli mellett. Fekete fusimunkát találsz 18 év alatt is.

Ahhoz, hogy vki nyócátalánossal milliomos legyen, ahhoz olyan vállalkozói érzék és olyan nemlétező / takonygerinc kell, ami nem sok embernek van. Erre feltenni az életedet nem egy okos döntés. És az ilyen melót lehet végezni suli, tanulás mellett is.

2023. júl. 31. 17:11
 22/24 anonim válasza:
100%

Szerintem ne rontsd el az életedet. Persze, biztos tetszik a gondolat, hogy pénzt kereshetsz, de ne engedj a csábításnak...

Az érettségi már nagyon sok helyre kell, ha akarja akárki megtudja csinálni. Tanulj, tanulj, tanulj amíg lehet! :)

19/l

2023. júl. 31. 22:05
 23/24 anonim ***** válasza:
100%
Akkor menj esti suliba. Amellett tudsz dolgozni, és sokkal lazább is.
2023. aug. 20. 04:07
 24/24 anonim ***** válasza:
Szerintem nagyon nagy hülyeséget csinálsz. Természeten én is és talán a legtöbb fiatal elgondolkozik ezen ( bar én egyetem alatt) mennyivel jobb lenne dolgozni tanulás helyett. De ez nem ilyen egyszerű. Az egyik ismerősöm 8 általánossal otthon vergődött hónapokig, mivel a covid alatt megszűnt a munkahelye és sehova nem kellett. Kíváncsi lennék azóta van e munkahelye, de ha van is biztos valami minimálbérért dolgozik… Egy érettségi alap a legtöbb munkahelyen, az alap műveltség része és szerintem gyorsan engedd el azt a képzeteid, hogy milliomos leszel majd ha abbahagyod a sulit. Ehhez azért nagy szerencse kellene, komoly tervek és kapcsolatok, egyaltan nem olyan egyszerű mint amilyennek te hiszed. Több esély van arra, hogy ne legyen egy jól fizető munkahelyed ha abbahagyod a sulit mint hogy milliomos legyél.
2023. aug. 20. 07:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!