Mit gondoltok arról, hogy nem akarom elkezdeni a 11.-et, mert dolgozni szeretnék szóval ott hagynám az iskolát?
"8 általánossal vannak akik milliókat csinálnak tisztán. Akkor talán el leszek nyugdíjig"
Sajnos ez a megállapítás csak nagyon kevés 8 általános végzettségű emberre vonatkozik. A 8 általános végzettségű emberekért nem kapkodnak a munkaerőpiacon. De azértsok sikert kívánok!
Mivel mindenki úgy cseszi el az életét ahogy akarja így én nem foglak lebeszélni. Nyugodtan íratkozz ki és kezdj el dolgozni minimálbérért. Aztán ne csodálkozz ha az érettségit igénylő állásokra nem vesznek fel. Közben elveszted a diákigazolvánnyal járó kedvezményeket (nem lesz diákjegy, nincs diákmunka, a dolgozó bérlet Pesten 9500 Ft/hó...). Anyádék nem kapják utánad a családi pótlékot (kb 13200 Ft/hó). Ha véletlenül mégsem találsz magadnak munkát akkor magad után kell fizetned a TB-t (kb 8-9 ezer Ft/hó)
Kedves kérdező, igen, van ilyen legenda, hogy vannak emberek, akik 4 meg 8 általánossal milliomosok, maffiafőnökök, stb. De ez nagyon ritka, és általában illegális dolgokban utaznak, akik ezt megcsinálják.
Igaza van a többieknek, akik azt mondják, hogy érettségizz le. A világ PAPÍRMÁNIÁS, és - bár valószínűleg igazad van abban, hogy nem sok plusz tudást nyújt neked az érettségi, azonban rengeteg munkahelyen, és későbbi pozicióban kérik majd az érettségit, egyéb bizonyítványokat, PAPÍROKAT.
Valószínűleg már most is el tudnál helyezkedni egy viszonylag jól fizető állásban, de ha tényleg tehetséges vagy, és egy cégnél pár évvel később pl. elő akarnának léptetni (ami több fizuval is járna természetesen) akkor az első, amit kérnek az az érettségi. Meg kell lennie a papírnak.
Inkább most csináld meg, mint később családos fejjel, feleség, esetleg gyerek mellett - sokkal könnyebb.
Kérdező, ilyen papírokart ne halasszál, nagy szívás, ha később munka közben kell ezeket megcsinálni.
Én pl. a diplomával voltam így, hogy hagyjuk a f@szba, nem kell az. Nyelvvizsga is minek. Mentem egy gyárba CNC-snek.
Odatettem magam, melóztam keményen, kedvelt a főni, úgyhogy sok pénzt kaptam, lépdeltem előre.
Egyszer odajött a főnök, mondja, hogy figyelj, én megyek Németországba, az ottani gyárba főnöknek, kérdezik a nagyfejesek, hogy kit ajánlok magam helyett? Mondja, hogy engem.
Mondták, hogy ok, megnézik. Pár nap múlva jött a telefon a főninek, hogy figyelj, ennek az embernek se diplomája, se nyelvvizsgája nincsen. Mondta nekik, hogy nem számít az, meghogy tűzbe teszi értem a kezét, de nagyfőnököket csak a a papír érdekelte.
Úgyhogy most van egy aláírt szerződésem 42 éves fejjel, feleséggel 2 gyerekkel, hogyha nem lesz diplomám, nyelvvizsgám 3 éven belül, akkor visszavonják az eddigi feltételes előléptetésemet, ami jóval nettó millió feletti fizuval jár, meg egy csomó juttatás, jó céges kocsi, stb.
Azóta nincsenek hétvégéim, minden szabadságomat tanulással töltöm, a házasságom romokban, nem tudom, eddig bírja még az asszony. És magamat szidom, hogy hogy lehettem ekkora f.sz, hogy ezt nem 20 évesen csináltam meg - ennyi idősen már sokkal nehezebben fog az agyam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!