Szerintetek mi az az átlag életkor amikor az emberek elkezdenek főállásban dolgozni?
20 fölött lehet szerintem, mert már egyre többen tanulnak még érettségi után egyetemen, vagy valami szakmát, okj-t, stb. Ráadásul egyetemen például csomó ember volt, aki nem felvételizett egyből 18 évesen, hanem éettségi után kihagyott 1-2 évet valami okból.
Azt nem hiszem, hogy nekem kéne eldöntenem, hogy mikor "oké" elkezdeni dolgozni. Én speciel 24 évesen kezdtem főállásban dolgozni, én okénak éreztem.
Én az átlagot a hasamra csapva olyan 21 éves korra tenném. Abból indulok ki hogy sokan már 18 évesen szakmájukat elvégezve dolgoznak, vannak akik érettségi után kb 20-21éves korukig tanulnak szakmát vagy mégtovább vannak egyetemen.
Egyik se jó vagy rossz, mindenki maga tudja hogy mikor van itt az ideje. Nekem az a furcsa ha valaki még hónapokig- évekig nem keres munkát a suli után. De nem az én dolgom itélkezni, nem nekem kell eltartanom
Jelenleg 26 éves vagyok, 21 éves korom óta megjártam már 4-5 különböző ideiglenes munkahelyet. A mostani helyemen szeptember elseje óta vagyok itt, és ez az első olyan munkahely, ahol azt érzem, hogy hosszabb távon is meg bírnék maradni.
26/F
A második kérdésedre: nem feltétlenül életkor kérdése ez szerintem, hanem élethelyzeté.
Nyilván egyetem mellett csak részmunkaidős állás fér bele.
Amíg kisgyerek(ek)van(nak) a családban, az is érthető, ha valamelyik szülő részmunkaidős.
Hasonló módon, ha pl. idős szülőket kell ellátni - ennél is kompromisszum lehet egy részmunkaidős állás.
és van még pár hasonló helyzet.
1, Szerintem 22 év.
2, Szerintem min. 28, max. 22 év.
Szerintem is olyan 21 év. Előtte aki nem is tanult tovább, elvégez valamilyen szakmát, képzést az érettségi után, ahol mire végez minimum 20 éves. Aki egyetemre megy 21-22 évesen végez egy alapszakon, azonban utána sokan ha folytatják is mesterképzéssel mellette munkába állnak és levelezőn folytatják.
Szerintem 18-19 éves kor alatt nem kellene főállásban dolgozni, hiszen az ideális az lenne, ha mindenki elvégezné legalább a középiskolát, hogy legalább az elvárható tudásszintje meglegyen az élethez.
A felső határt 25-26 éves kor közé tenném, de ez függ attól, hogy valamiféle komoly tanulmányokat folytat-e vagy csak nem akar dolgozni. Ha előbbi, akkor akár a 30 év is belefér, ha utóbbi akkor a 20 év is sok. Az utonokatóm most 25 éves és azért nem akar főállásban dolgozni, mert az "túl felnőttes" inkább szakadidejében fene tudja mit csinál és a szülők pénzéből él.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!