Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Női diszkrimináció munkahelyen?

Női diszkrimináció munkahelyen?

Figyelt kérdés
Egy férfias szakmában férfiakkal tele levő irodából létszámleépítésnél nálunk egyből az egyetlen nőt, anyát küldték el, szerinte azért mert pár hetet (4-5) volt táppénzen az elmúlt 8 hónapban a gyerekkel, nyilván nem ezzel indokolták, csak azzal, hogy kevesebb munkaerő kell. Szerinte egyértelmű hogy emiatt, mert a munkájára nem lehetett kifogásuk. Most többször fenyegetőzött azóta azzal, hogy perre viszi mert ez nem alapú diszkrimináció szerinte. Ennek van valóságalapja?
2023. júl. 29. 22:48
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
47%

#10 A nemének nincs köze hozzá, ehhez van köze, amit az #5-ös hozzászólásban írtam.

Én ugyan nő vagyok, de létszámleépítésnél én is azt küldeném el, aki

1. szarul dolgozik

2. állandóan táppénzen van.

Ez nem teljesen egyértelmű?Ennek semmi köze ahhoz, hogy ki milyen nemű.A munkahely az a teljesítményt méri.Sajnos, szomorú, hogy ez így van, de a főnökség fejével kell ilyenkor gondolkodni.

Ha leépítés van, nem a legjobb dolgozóidat fogod elküldeni, akik soha egy napot nem hiányoznak a munkából.

Ha valaki akkora spéci szaktekintély, hogy pótolhatatlan, na azt biztos nem küldenék el ilyen helyzetben sem.

ápr. 7. 17:17
 12/19 anonim ***** válasza:
66%

Hát ezt mondtam én is

Nem azért küldték el mert nő hanem más okokból

ápr. 7. 18:38
 13/19 A kérdező kommentje:
Jobban járt amúgy, talált jobb munkát full home offical, 200 bruttóval többért, rugalmas hely.
ápr. 7. 20:01
 14/19 anonim ***** válasza:
Amúgy sincs semmi baj vele, nagyon sok pozicióba kifejezetten nőket keresnek
ápr. 7. 20:39
 15/19 anonim ***** válasza:
#13 Na, akkor meg kár volt a hiszti.
ápr. 8. 17:29
 16/19 anonim ***** válasza:

Tudod ez nem arról szól hogy ténylegesen valami kárt szenvedtek volna el hanem annyi hogy lehessen hisztizni valamiért

ápr. 8. 17:32
 17/19 anonim ***** válasza:
#16 Nem azért.Én elhiszem és nagyon megértem, hogy rossz dolog az, ha valakit kirúgnak azért, mert állandóan táppénzen van (a gyerekei miatt).Ez egy iszonyatos hátrány a munka világában és valóban igazságtalannak is tűnik annak, aki ezt elszenvedi.Viszont valóban itt bejön a képbe az, hogy a munkáltatót is meg lehet érteni.
ápr. 8. 17:42
 18/19 anonim ***** válasza:

Hát ez férfiakat is ugyan úgy érinthet csak az jincs így felfújva

Manapság a nők már azért is vergődnek hogy nincsenek kvóták és nem kerülhetnek be olyan pozíciókba amiket nem érdekeltek ki

ápr. 8. 19:12
 19/19 anonim ***** válasza:
De ugye én itt arra gondoltam hogy a szóban forgó nőt nem hogy hátrány nem érte hanem még előnyére is vált de ennek ellenére valaki ellenállhatatlan vágyat érzett arra hogy beállítása hogy micsoda diszkrimináció történt mikor erre semmilyen bizonyíték sincs
ápr. 8. 19:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!