Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Munkahelyeken, a nők konfliktu...

Munkahelyeken, a nők konfliktusának az irigység a fő oka?

Figyelt kérdés

Én sokkal jobban szeretek férfiakkal együtt dolgozni, mint nőkkel, mert utóbbiak esetében max 6-8 hónap alatt toxikus lesz a légkör.

Pénzügyi területen dolgozom, sajnos itt az a jellemző a nőkre, mint jó pár éve az informatika területen dolgozó férfiakra.Azaz, nem igényesek magukra és most finoman fejeztem ki magam.

Én szültem 3 gyereket és sokkal többet adok magamra, mint a nálam fiatalabb,gyermektelen,szingli nők.

Nálam a nadrágkosztüm, magas sarkú cipő, smink teljesen alapvető a munkahelyen.

Volt, aki képes volt bejönni az irodába zsíros hajjal, kapucnis melegítőben.Vezetőség helyében, hazaküldtem volna átöltözni.

Persze, tőlem kérdezik,hogy hogyan jut magamra ennyi idő.Erre diplomatikusan azt válaszolom, jól osztom be az időmet.A valóság az,hogy nem vagyok lusta foglalkozni magammal, nem vagyok igénytelen.

Pont ezért szoktak kinézni, mert többet adok magamra, mint ők.Plusz van diplomáciai érzékem, emiatt a vezetőkkel is jobb a viszonyom, ebből adódóan teljesítményértékelésen is pozitív visszajelzéseket kapok,illetve magasabb bért.

2023. júl. 22. 12:04
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
17%
Nálunk írigység is és sima rosszindulat.De ez azelőtt is így volt,hogy ott kezdtem dolgozni.Én is szépen öltözök,meg is szólnak miatta,de nálunk van olyan nő,aki utálja az összes csinos,fiatal kollégát.Én adok magamra,mások lusták,mások meg csak sz@rkavaró dőgök.A hajmosással hadilbon állok.
2023. júl. 22. 13:57
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Felnyomja a vérnyomásomat amikor valaki rögtön arra gondol ha nem kedvelik akkor az azért van mert mindenki irigy.

Igen vannak ilyenek. De vannak olyanok is akik szimplán a személyiségünk és viselkedésünk miatt nem kedvelnek minket. Ennyi.

Nem kell általánosítani meg lenézni a másikat. Probáltál már velük beszélgetni? Mármint úgy általánosan mint ember az emberrel. Lehet hogy egyébként kedvesek, de azért nem kedvelnek mert azt láttják rajtad hogy felsőbbrendűnek érzed magad, ami valljuk be egy undorító viselkedés még akkor is ha valaki tényleg okosabb és/vagy jobb valamiben a másiknál.

2023. júl. 22. 15:04
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Az egyik 55+os kolléganőm pont ugyanilyen felfogású, mint te. De érdekes módon ő a munkájára nem annyira igényes, mint a külsőségekre, plusz néha nagyon mellényúl az annyira agyon-igényes külsejét illetően is, csak nem veszi észre magát. Viszont mindenkivel 3 fokkal feljebbről beszél és irtó rosszindulatú a banya. Akkor most mi van?
2023. júl. 22. 16:18
 14/18 anonim ***** válasza:

Ilyenkor hiba van a Mátrixban :D

2023. júl. 22. 16:20
 15/18 anonim ***** válasza:
24%
Én férfi vagyok és nőkkel dolgozom. Pont az ilyen kérdező-féle nők miatt megy a veszekedés nálunk is állandóan, meg a kibeszélések, spicliskedések, sorolhatnám. A nők egyszerűen képtelenek drámanélküli légtérben dolgozni. Minden megoldásra van 2 problémájuk.
2023. júl. 23. 02:26
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Nem az irigység a fő oka, normális helyen. Te azt nem veszed észre, hogy te okozod a konfliktust és a "toxikus légkört" az undorító viselkedéseddel és a beképzeltségeddel.

Próbálj meg leszállni az indokolatlan magas lovadról, ne ítélj el más nőket a kinézetük alapján, esetleg még pár kedves szót is ejtsd ki a szádon néha, és rögtön meglátod, hogy nem lesz toxikus légkör.

Ugyanis nem a közhangulat rossz, hanem kifejezetten téged utál mindenki.

2023. júl. 23. 11:01
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Munkahelyen miért kell azzal foglalkozni, hogy ki hogy öltözködik? Foglalkozzon ezzel a vezetőség, ha probléma, de nyilván ha nem front office akkor nem probléma. Volt olyan kolléganőm, felettesem, sőt egy HR-es is a cégnél, aki állandóan tip-top jött, magassarkú, full smink etc. de totál felszínes volt, ami a munkát illeti. Mondhatni nagy nulla. Ilyenkor nem rá irigykednek a többiek, hanem igazságtalannak tartják, hogy mégis ő kap fizetésemelést (ahogy te is leírtad), és nem azok, akiknek a legjobb minőségű a munkája.
2023. júl. 23. 15:02
 18/18 anonim ***** válasza:
Úristen, mekkora baromság ez a 7es :D. Én is leszarom, hogy nézek ki, pláne HO-ban, ami fontos, hogy felöltözzek normális ruhába és megcsináljam a reggeli rutinom (kis rendrakas, zuhany, reggeli gyógyszerek). Nézzenek oda, mindig elégedettek voltak a munkámmal meg az igényességgel. Nálunk dress codec sincs. Volt egy csinosan öltözködö kolléganőm, de ő se nézett ki senkit, kB a legsegítőkészebb kollégám volt. Én is főleg férfiakkal dolgoztam együtt, de a területen, akiket kidzolgaltunk,volt férfi és nő is, és egyenlő arányban voltak hülyék és nem hülyék.a pasi kollégáim ugyanúgy kibeszeltek mindenkit. Ja, és amúgy nőkben több olyat találtam mindig, aki segítőkész.
2023. dec. 26. 19:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!