Július 31-el jövök el a régi munkahelyemről,de az újban csak augusztus 5-el fogadnak.Ilyenkor mi a teendő?Bővebben lent.
Figyelt kérdés
Áthelyeznek egyik intézményből a másikba,viszont az új intézményben augusztus 1-el kezdtem volna,de ma szóltak,hogy augusztus 5-től szabad a hely.Ilyenkor mi a teendő?Mi történik azzal a 4nappal?Így is sikeres az áthelyezés?2023. júl. 10. 11:30
A kérdező szavazást indított:
Igen
Nem
9 szavazat
1/8 anonim válasza:
Erre egy barátom ráfázott. A nyugdíjazásakor derült ki, hogy nem folyamatos a munkaviszonya, és ez sok pénzbe került neki.
Lehet, hogy egy munkajogásszal kéne beszélned. (szakszervezeti jogtanácsos)
2/8 anonim válasza:
Tehát ez ugyanaz a cég, csak másik telephelyre kerülsz? Akkor semmi tennivalód. De addig még van idő, kérdezd meg őket, ha biztos akarsz lenni!
4/8 A kérdező kommentje:
Pedagógus vagyok,ez két külön intézmény külön városban. Sajnos nem tudok szabadságot kivenni.
Köszönöm az eddigi válaszokat!Természetesen beszélek az intézménnyel is,de előtte szeretnék egy kicsit tájékozódni a témában.
2023. júl. 10. 13:49
5/8 anonim válasza:
#1: „...nem folyamatos a munkaviszonya, és ez sok pénzbe került neki.”
Konkrétan miért származott ebből hátránya pénzügyileg? Én már legalább 5x váltottam munkát, de a kutya nem említette hogy oda kellene figyelni a "folytonosságra", pontosan annyi fizetést kapok és annyi tb-járulékot fizetnek a munkáltaltatóim amennyi jár.
6/8 anonim válasza:
Szerintem 5 napból nem lesz gondod. A közszférában meg nincs olyan, hogy nem jelentenek be.
7/8 anonim válasza:
A munkaviszony megszűnése után 30 napig biztosított vagy, azaz él a TB kártyád, a nyugdíjnál meg legfeljebb akkor lenne gond, ha év végén lenne ez az 5 nap és közben jogszabályváltozás is lenne, szóval gyakorlatilag niincs semmi jelentősége.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!