Hogyan létezhet még ilyen munkahely 2023ban?
Tegnap találkoztam egy haverommal. Szóba került a munka és mesélte hogy egy viszonylag ismertebb cégnél melózik. Ez eddig oké. De a cég minimál bérre jelenti be, a többit minden pénteken zsebbe kapja. A cég a szabit is furán kezeli, mert elvileg ugye életkor szerint adott mennyiség van/év. Náluk meg...nem jössz 1 hetig? Oké, de addig nincs fizu.
Mesélte meg hogy a cégnél nincs se étkező, se kajaidő, mivel a 8 órából masfél 2 óra az lébecolás, ezért a munkáltató úgy gondolja hogy oldja meg mindenki ilyenkor a kajálást.
Én meg nem értem hogy 1 országszerte ismert céget ilyenekért hogyan nem bírságol szét a nav?
Most dumálok egy másik haverommal, aki állami! Cégnél dolgozik, ahol több 100 alkalmazott van.
És ott is alap a szakmunkás bérminimous bruttó bejelentés....ami kb 210 nettó papíron, a többit borítékba kapja.
Ez tényleg a balkán.
Miért hagyják ezt az emberek?
Miért hagyja a kormány ezt?
El van lopva így az emberek nyugdíja, táppénze a pillanatnyi fennmaradásért.
Tehát nem elég hogy a fizetések annyit sem fedeznek, hogy kigyere a következőig, a cégek bűnrészessé teszik a kiszolgáltatott családapákat és családanyákat azzal hogy fekete foglalkoztattá teszik őket....
Mindezt 2023ban európában, legálisan.
És nincs szakszervezet, nincsen vedelem mert a nav is a fideszé.
Ez tragédia szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!