Mit gondoltok az olyan főnökről, aki karba tett kézzel állva nézi, hogy a dolgozók mindent jól csinálnak-e?
Volt már dolgom pár ilyennel. A legemlékezetesebb egy újonnan nyílt étteremben volt, ahol mosogatóként dolgoztam, ő volt a tulaj. Átlagban heti 1 vagy 2 napot volt bent. Ilyenkor gyakran azt csinálta, hogy odállt az italospult és az asztalok közé karba tett kézzel (szó szerint!), és nézte ahogy a dolgozók sürögnek-forognak. És néha leszólított valakit a pincérek vagy a pultosok közül, és magyarázott neki, hogy ezt meg azt nem úgy kéne, hanem emígy, meg miért ide teszi ezt, és nem oda, miért nem kérdezi meg xy dolgot a vendégektől, meg ilyenek. És ezt több órán keresztül. Mi a mosogatók és a szakácsok még szerencsésebbek voltunk, mert nem voltunk állandóan szem előtt, hátul végeztük a dolgunkat. Mondjuk egyszer nekem is beszólt, egy forgalmas napon a szakácsok többször is leküldtek valamiért a pincébe (a munkakörömhöz tartozott), és egyszer megkérdezte, hogy hova mászkálok folyton.
Összességében véve elég irritáló fazon volt. Engem mindig idegesít, ha nagy munkahelyi forgalomban valaki csak áll és nézi, ahogy mások dolgoznak, legyen akár maga a főnök az illető. Ti hogy vagytok az ilyenekkel?
Biztos nem a karba tett figyeléstől volt fluktuáció. Semmi köze a véletlenhez, csak nincs ok-okozati összefüggés.
Ha nem tetszik a főnököd viselkedése, csináld jobban.
16: Ok okozati összefüggés: A főnők direktbe lesi a dolgozókat. Rendszeresen beléjük köt, és magyaráz nekik. Azok ettől lestresszeltek lesznek, egy idő után elegük lesz, és kilépnek. Akik nem, azoknak a jó részét pedig a főnök rúgja ki, mert szerinte nem jól végzik a dolgukat.
Amit a saját szememmel láttam, illetve fülemmel hallottam, és többen is beszélték ott, azt ne akard már nekem megmagyarázni, hogy nem is úgy volt.
Nekem a felettesem adta ki azt a feladatot, hogy naponta minimum 1 órát ki kell állnom, és figyelni kell a dolgozókat mi hogyan csinálnak, és jegyzetelni kell. Amit nem jól csinálnak, arról szólni kell. Szóval csak állok és figyelek, kérdezek, szólok. Mégsincs több hiba, és nem mondott fel senki. Emiatt baromság általánosan kijelenteni, hogy az a következménye.
Legyél főnök, aztán bemutathatod hogy kell a lusta és hülye munkaerőt kedvességgel motiválni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!