Ha hosszabb betegállományból visszatérsz a munkahelyre, a főnök, kollégák miért viselkednek ellenszenvesen veled?
Súlyos betegség miatt 4 hónapig voltam betegállományba. Mikor visszatértem dolgozni úgy viselkednek velem mint a mosott sz@rral....
Nem kell, hogy sajnáljanak, hogy eggyüttérezzenek semmi ilyen. Csak miért viselkednek így velem, mintha én lennék a rossz, nem tehetek róla hogy ilyen beteg lettem.
Kötözködnek, okoskodnak hogy ha ez meg az lett volna lehet hamarabb vissza tudok jönni. Tudom hogy mérgesek mert sokára kiestem a munkából, meg nehezen tudták a szabikat is megoldani.....
De így nem volt kellemes visszatérni, visszaszokni a munkába, hogy érzed ezt az ellenszenvet, utálatot...
Veletek volt már ilyen?
"Na meg egy normális munkahelyen, ha valaki hónapokra kiesik, akkor nem a bentlévőket túlóráztatják meg duplamunkáztatják, hanem fekvesznek a helyére valakit átmenetileg, akár munkaerő kölcsönző cégtől"
Ilyen cégből kevés van, ráadásul nem mindig működik a megoldás. Ennek a részleteibe most nem megyek bele.
A baj az, hogy ha nem ilyen a cég, arról a dolgozók nem tehetnek. Nem rajtuk múlik, hogy a főnök cigánykodik, ők csak az elszenvedői az egésznek. Viszont végső soron ők szívják meg, nekik kell ingyen többletmunkát végezniük, persze, hogy elégedetlenek. Valószínűleg a főnökre is haragszanak, de az általános frusztrációból jut a kieső kollégának is.
A főnök is haragszik, de neki egészen másak az indokai: az ilyen hosszú betegség neki mindenképpen többletkiadást jelent - már ha nem áll neki cigánykodni úgy, ahogy írtam: elvárja a többletmunkát a kollégáktól, de nem fizeti ki.
Köszönöm az eddigi hozzászólásokat!
Hát remélem hogy lassan visszatérünk a régi kerékvágásba. Legalább is mindent megteszek. Betegségem elején még mindenki aranyos volt és dokat érdeklődtek kollégák is. Aztán fagyos lett a hangulat....mikor még nem tudtam visszamenni még dolgozni hiába kérdezgettek meg célozgattak rá hogy mikor megyek vissza. Meg a szabadságok miatt is. Itt romlott el nagyon utána már nem is érdeklődtek az állapotom felől csak a főnök zaklatott. Én sajnos mást nem is tudtam volna tenni nem tudtam volna hamarabb visszatérni. Csak elnézést tudtam kérni a hosszú kimaradásért. Annyi jó hogy a kollégáknak akikkel egy irodában vagyok elosztották a félévi jutalmamat. Én természetesen nem is vártam mivel kiestem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!