Minap beadtam a felmondásomat a munkahelyemen,közös megegyezéssel,amit el is fogadtak. A főnök azt mondta rendben,majd a kollégák elkészítik a papírokat és értesítenek,ha bemehetek leszámolni. Közben lebetegedtem. Ilyenkor meddíg számítok állományba?
Ezt írod:
"Minap beadtam a felmondásomat a munkahelyemen"
A felmondás egyoldalú jognyilatkozat, nem kell a másik fél beleegyezése. A felmondás közlését követő napon (írásban történő átadás napja) elindul a felmondási időd.
"...közös megegyezéssel,amit el is fogadtak."
Most akkor közös megegyezés lesz, vagy felmondás volt? Nem mindegy.
A közös megegyezésbe maximum belemennek, és írásba fektetik, amit Te nyilván csak akkor írsz alá, ha valóban az áll benne, amiben közösen megegyeztetek.
"A főnök azt mondta rendben,majd a kollégák elkészítik a papírokat és értesítenek,ha bemehetek leszámolni."
Ezt sem nagyon értem. Egyenlőre nincs felmondás, nincs írásba fektetett közös megegyezés, akkor mégis ki és honnan tudná, hogy mikor szűnik meg a munkaviszonyod, tehát mikor "mehetsz be leszámolni"??
Jelenleg ez a helyzet jogilag:
Felmondást nem adtál be, közös megegyzés nem született, tehát a munkaviszonyod továbbra is fennáll, mintha mi sem történt volna. Egyszerűen csak jelezted írásban a munkáltató felé, hogy szeretnél megegyezni vele a munkaviszonyod megszüntetését illetően. Ez még nem történt meg.
Nem lehet az, hogy a munkáltató félreértette és a közös megegyezésre törekvő, írásba adott "kérelmedet" felmondásnak értelmezi?
Egyébként mindentől függetlenül keresőképtelen állomány után ellátásra addig vagy jogosult, amíg a munkaviszonyod fennáll.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!