Mennyi idő után szoktatok kidobni egy munkaszerződést? És mi értelme van megtartani?
Én egy átlagos munkaerő voltam. A volt munkahelyeimet nem kívánom perelni semmiér, mert nincsen semmi okom rá és nekik sincsen semmi okuk erre, mert nem loptam, nem okoztam kárt stb. A munkát elvégeztem, ők pedig rendesen kifizettek, tehát minden rendben volt mind az én, mind az ő részükről.
Tehát a kérdésem az, hogy mi értelme van megtartani a munkaszerződést?
Végig. Ha munkaugyi per lenne nem ártana ha latná egy ügyvéd is.
Amugy meg minden munkaviszonyomrol megvannak a papirok.
Nekem most derult ki pl hogy az egyik munkaviszonyomnál a 3 napos táppénz az egeszsegugynél/nyugdíj 1 éves. Mert elírták az évszámot. A volt cégemet is fel kellett keresnem nem e ők írták el.
A rozsaszin kiskonyvemet meg a munkanelkuli kozpont fedezte fel hogy van bélyegző nincs vagy be sincs irva a munkaviszony vége, azt is rendbe tetették velem.
Munkaügyi per... Jó. Akkor tartogatom 5 évig (én is ennyi időről tudok), utána pedig csak digitális (képi) formában lesz meg. Nem foglal sokat, ez igaz, de nekem más oka is van, amiért megválnék tőlük (amit viszont nem kívánok közölni).
Nyugdíj részemről tárgytalan, aminek több oka van. Csak egy fő okot közlök: önellátó életet tervezek tanyán. Igen, tudom, oda is kell pénz, mert mindent - mint például 20-30 év múlva megjelenő új elektronkai eszközöket - nem tudok előállítani. Ha nem leszek tehetetlen fekvőbeteg a "nyugdíjas" éveimben, akkor is nagy eséllyel meg fogom tudni termelni azt a mennyiségű pénzt magamnak.
Köszönöm mindenkinek a hozzászólást!
*megtartottam
Furcsa átírásokat produkál a telefonom. 🤦♀️
Értem. Részemről nem a hely a probléma.
Auto-korrekció be van állítva a telefonod billentyűzetén?
62 éves vagyok. Néhány éve a Társadalombiztosítás adategyeztetésre hívott a nyugdíjhoz. Kiderült, hogy 5 évet nem látnak az életemből, pedig Akadémiai Kutató Intézetben dolgoztam. Szerencsére otthon megtaláltam a kinevezéseimet, munkaszerződéseimet, átsorolásaimat, amivel igazolni tudtam ezt az 5 évet. Én vittem be a paksamétát, és lefénymásolták, meg hitelesítették a fénymásolatokat - hogy visszakaphassam az eredetieket. [Különben kereshettem volna az azóta 3-szor átszervezett munkahelyem jogutódjait, hogy ugyanbizony kerítsék már elő ők a papírjaimat, és küldjék el a NAV-nak, meg a TB-nek.] Jó volt így, hogy nekem megvolt.
Én a saját példámból okulva azt tanácsolom, ne selejtezd le, őrizd meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!