Ki lehet-e ilyenkor rúgni?
Van egy kollégám aki rendesen böki a szemem. Örülnék neki, ha valamilyen úton-módon meg lehetne tőle szabadulni, milyen indokkal lehetne kirúgattatni?
Miket csinál ami miatt orrolok rá?
1. Nem ér be időben. Bár a munkaideje valóban x:xx-től szól, értékelendő lenne, ha a x:xx-5 perccel jönne be, de persze "ő nem fog hamarabb bejönni, mert akkor el kell egy korábbi villamost érni". 4-6 bro. 3 percenként jár...
2. Mindig akkor megy betegszabadságra, mikor húzós időszak jön melóban. Vagy egy projekt, vagy épp egy kolléga elmenne szabadságra és át kéne vállalni egy pici dolgot, ilyenkor ő valahogy mindig beteg lesz egy-két hétre.
3. Ha bent van, vagy a telefonját nyomkodja, valakivel beszélget, vagy folyamatosan cikket olvas a gépén ahelyett, hogy dolgozna, vagy valami hót más fusimunkáját csinálja.
4. Teljesen látszik rajta, hogy nem akar a csapatba beilleszkedni, elhúzódik, külön ebédel, nem beszélget senkivel, kivonja magát minden csapatépítőből.
5.Kib@szott önérzetes. Mindig mindent megmagyaráz, akármit ront el, nem ő oldja meg, mindig másra keni. Neki mindig minden jár, de tenni érte sose tesz. Pl. Szabira mindig ő akar elsőnek menni, nem érdekli ha valakinek ez vagy az a dolga van, neki akkor van és kész. Ha mégse úgy alakul ahogy neki tetszik, akkor hisztizik és táppénz. Vagy ha elront valami óriási összeget a közös kasszában, teszem azt 230 ezret egyszer elrontott, rögtön mosta kezeit, hogy ő azt nem fizeti ki és mindenki más a hibás.
6. Saját hülyeségéből balesetezett, majd sérülten az volt az első dolga,hogy 100% táppénzre kunyerálja magát. 2 hónapra ment el, ebből kb 3 hét volt az indokolt, a többiben meg állandóan a munkahely körül kószált, sőt, volt hogy be is jött vigyorogni,hogy jajj ő még másfél hónapig nem lesz. Persze mi közben sz@ptunk rendesen. Főleg én. Minden olyan napját amikor én nem lettem volna, ő meg igen, nekem kellett 2 hónapig bevállalni.
Erre visszajön 2 hónap után, és tolja ezt a telefonozós dolgot, bent volt 2 hetet majd MEGINT ELMEGY 1 HÉT BETEGSZABIRA.
HOW DA FAK?
Nem mondja az orvos ilyenkor, hogy figyelj már hülyegyerek, ez így kicsit pofátlan?
Hétvégén kellett a szabadnapos kollegát berángatni, mert ő "olyan sz@rul volt, hogy nem tudott dolgozni" majd 2 nappal később, mikor már ki van írva táppénzre, bejön, mert neki van bent cucca és az kell. Szakadó esőben rövidújjú-rövidnadrág kombóban. Mikor meg van fázva.
Közben azért nem tudja átvenni az írásbeli figyelmezetőjét a tróger hanyag munkája miatt, mert betegszabin van.
Kamerafelvétel van, hogy ő betegszabi alatt bent táncikált a munkahelyen mintha minden oké lenne.
Kirúgható ilyenkor? Rohadtul elege van belőle mindenkinek, de kell egy fix indok ami jogilag nem támadható, mert a kis búza biztosan betámadná amilyen önérzetes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!