Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ki lehet-e ilyenkor rúgni?

Ki lehet-e ilyenkor rúgni?

Figyelt kérdés

Van egy kollégám aki rendesen böki a szemem. Örülnék neki, ha valamilyen úton-módon meg lehetne tőle szabadulni, milyen indokkal lehetne kirúgattatni?

Miket csinál ami miatt orrolok rá?

1. Nem ér be időben. Bár a munkaideje valóban x:xx-től szól, értékelendő lenne, ha a x:xx-5 perccel jönne be, de persze "ő nem fog hamarabb bejönni, mert akkor el kell egy korábbi villamost érni". 4-6 bro. 3 percenként jár...

2. Mindig akkor megy betegszabadságra, mikor húzós időszak jön melóban. Vagy egy projekt, vagy épp egy kolléga elmenne szabadságra és át kéne vállalni egy pici dolgot, ilyenkor ő valahogy mindig beteg lesz egy-két hétre.

3. Ha bent van, vagy a telefonját nyomkodja, valakivel beszélget, vagy folyamatosan cikket olvas a gépén ahelyett, hogy dolgozna, vagy valami hót más fusimunkáját csinálja.

4. Teljesen látszik rajta, hogy nem akar a csapatba beilleszkedni, elhúzódik, külön ebédel, nem beszélget senkivel, kivonja magát minden csapatépítőből.

5.Kib@szott önérzetes. Mindig mindent megmagyaráz, akármit ront el, nem ő oldja meg, mindig másra keni. Neki mindig minden jár, de tenni érte sose tesz. Pl. Szabira mindig ő akar elsőnek menni, nem érdekli ha valakinek ez vagy az a dolga van, neki akkor van és kész. Ha mégse úgy alakul ahogy neki tetszik, akkor hisztizik és táppénz. Vagy ha elront valami óriási összeget a közös kasszában, teszem azt 230 ezret egyszer elrontott, rögtön mosta kezeit, hogy ő azt nem fizeti ki és mindenki más a hibás.

6. Saját hülyeségéből balesetezett, majd sérülten az volt az első dolga,hogy 100% táppénzre kunyerálja magát. 2 hónapra ment el, ebből kb 3 hét volt az indokolt, a többiben meg állandóan a munkahely körül kószált, sőt, volt hogy be is jött vigyorogni,hogy jajj ő még másfél hónapig nem lesz. Persze mi közben sz@ptunk rendesen. Főleg én. Minden olyan napját amikor én nem lettem volna, ő meg igen, nekem kellett 2 hónapig bevállalni.

Erre visszajön 2 hónap után, és tolja ezt a telefonozós dolgot, bent volt 2 hetet majd MEGINT ELMEGY 1 HÉT BETEGSZABIRA.

HOW DA FAK?

Nem mondja az orvos ilyenkor, hogy figyelj már hülyegyerek, ez így kicsit pofátlan?

Hétvégén kellett a szabadnapos kollegát berángatni, mert ő "olyan sz@rul volt, hogy nem tudott dolgozni" majd 2 nappal később, mikor már ki van írva táppénzre, bejön, mert neki van bent cucca és az kell. Szakadó esőben rövidújjú-rövidnadrág kombóban. Mikor meg van fázva.

Közben azért nem tudja átvenni az írásbeli figyelmezetőjét a tróger hanyag munkája miatt, mert betegszabin van.

Kamerafelvétel van, hogy ő betegszabi alatt bent táncikált a munkahelyen mintha minden oké lenne.

Kirúgható ilyenkor? Rohadtul elege van belőle mindenkinek, de kell egy fix indok ami jogilag nem támadható, mert a kis búza biztosan betámadná amilyen önérzetes.

#munkahely #kirúgás #tróger kolléga
2023. jún. 6. 22:54
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
30%
Sok helyen fele ennyi táppénznél kivágják az embereket, már csak azért ki lehetne vágni
2023. jún. 6. 23:00
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
A főnök mit szól mindehhez?
2023. jún. 6. 23:03
 3/11 A kérdező kommentje:
A közvetlen felettesünknek is bőven tele van vele mindene, de ő csak sajnos javasolhatja a kirúgását a felsőbb vezetőknek, akik azt a választ dobták vissza, hogy vizsgálják ennek a jogi oldalát. De ez nem meríti ki eléggé azt, hogy nem végzi jól a munkáját és még táppénzt is csal?
2023. jún. 6. 23:07
 4/11 anonim ***** válasza:
89%

Ilyen világ van nálunk is. Az ilyenek puncsolnak, nyalnak.

A másik megszakad, azok meg csak néznek, oda nem jönnének segiteni.

Mégis mi, átlagemberek vagyunk a hülyék meg az "áldozatok".

2023. jún. 6. 23:29
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Kirúgni tényleg nem lehet úgy az embert, ha az indok biztos nem állja meg a helyét egy perben.

1. Ha a teljesítményről van szó, bevédheti magát azzal, hogy elvették előle a munkát, dolgozna, de mindig elvették tőle a buzgómócsing munkatársak, ezért nem teljesített úgy, ahogy mások, mégha nincs is így.

2. Ha nincs benne a szerződésben, hogy neki x óra előtt 5 perccel ott kell lennie, akkor nem köteles bemenni korábban.

Ha amúgy 5-10 percet késik akkor sem egyenértékű, ha a munkaidejének jelentős százalékában nem volt jelen, hacsak abban az 5-10 percben nem jött olyan mennyiségű és sürgősségű munka, hogy annak a nem teljesítésével súlyos károkat okozott. Nem mindegy, hogy egy dokinak 10 perc alatt meghalt a betege, mert épp kávézott munka helyett vagy egy ember lekéste a Dallas első 10 percét, mert az ügyintéző 10 percig váratta telefonon.

3. Ha az orvos betegnek nyílvánítja, akkor betegnek számít, más tészta, ha ténylegesen bizonyítani lehet, hogy táppénzes csalást követ el. Az, hogy ő mikor megy el betegszabira vagy mit gondoltok vagy éppen megláttázok az utcán, nem bizonyíték.

Simán mehetett orvoshoz, boltba, behívták betegszabi alatt, főleg ha a munkahelyre bement (mégha nem is dolgozott).

5. Az hogy nem akar mással enni és barátkozni egy nevetséges indok. Ez nem az óvoda.

Szóval ahjoz, hogy repüljön, ezek tényleg nem helytálló indokok.

2023. jún. 7. 00:07
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

A 4-es indok kivételével egyetértek.

Az, hogy táppénz alatt bemegy a munkahelyre, már egy símán támadható dolog. Hacsak nincs bepuncsozva a főnöknél.

2023. jún. 7. 02:04
 7/11 anonim válasza:
100%

Ez a történet mintha csak az egyik volt kolllgámról szólna! Ugyanilyen tróger táppénz csaló volt az is, a munka mindig büdös volt neki. Csak még ezeken felül sz*rkavaró és gonosz is volt.

Én is ki akartam rúgatni, mert a főnök homokba dugta a fejét, mintha minden rendben lenne. Természetesen nem sikerült elérnem semmit. Végül 15 évnyi toxikus hangulat után én álltam fel. A főnök teljesen kikészült a felmondásomkor, mert én húztam a csapatot. Évekbe telt feldolgoznom a tróger kollégával tartó mérgező munkakapcsolatot.

Azóta annyit hallottam, hogy a csávó még mindig ennél a cégnél dolgozik, továbbra is full veszteséges a jelenléte, és más kollégák termelik ki egyáltalán az ő bérét is.

Kisvárosban élek, itt nagyon nehezen vált az ember munkahelyet, de ha visszamehetnék az időben, legalább egy évtizeddel hamarabb felmondanék.

2023. jún. 7. 06:11
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

1. Pitiáner hiszti, engedd el

2. Ezzel nem tudsz mit kezdeni, látni kellene a másik oldalt is, hogy valóbna így van-e.

3. Ezt a főnököddel kell egyeztetni, neki kell(ene) látni, hogy nem egyforma a dolgozók terhelése. A téma prezentálására helyzettől függően számos módszer van

4. Engedd el, nem kötelező jópofizni ennyire utálatos, ellenséges kollégákkal. Le kell tudni választani fejben a szocializáció szintjét a többi dologról

5. A szabizást közösen, a főnökkel egyeztetve kell leszabályozni. Ennek is helyzettől függően számos módszere van. De a kollektívának kell meghozni egy egységes szabályozást a főnök vezetésével.

6. Táppénzcsalás, ha mered, jelentsd fel az orvosával együtt, de számíts rá, hogy az orvostársadalom annyira korrupt, hogy valószínűleg összezárnak és bukni fogod, annak minden következményével.

Száz szónak is egy a vége, a főnökötöknek kell ezt látni, vagy láttatni kell felé. De le kell választani a szeméyleskedős hisztit a dologról. Ami a fentiek alapján nem lesz könnyű

2023. jún. 7. 06:55
 9/11 anonim ***** válasza:

Voltam olyan helyen, ahol ki akartak rúgatni.

Mondjuk én rendesen dolgoztam, igyekeztem, pontos voltam. Más lazsált, alig csinált valamit, mégis engem nézett ki valaki. Táppénzem alatt még irogatott is messengeren. Munkaidőben, nem szünetben, és még ő szólt be másnak, ha... Megmutattam a főnöknek, semmi reakció. Nem szállt le rólam a csaj továbbra sem. Min fegyelmi járt volna neki, vagy kirúgás, mert olyanokat írt... A főnöknél elértem, hogy talán kapjon fegyelmit, állitotta, hogy ott lesznek a nagyok is.

Tiszta ideg voltam, péntek délután már tiszta ideg voltam a hétfő miatt.

Elérte, amit akart. Felmondáskor a nagyfőnök azt mondta, a kisfőnök nem mondta neki ezt, nem is hallott a dologról..

2023. jún. 7. 09:51
 10/11 anonim ***** válasza:
#1 vagyok es nem ertem miert lettem lepontozva, mert körülöttem kevés az a munkahely somogyban, ahol fele ennyi táppénzt eltűrnek.
2023. jún. 7. 20:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!