Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mit mondjak arra, hogy van-e...

Mit mondjak arra, hogy van-e gyermekem, ha kérdezik az állásinterjún?

Figyelt kérdés

Állásinterjúra készülök, és az előzőeken tapasztaltam, hogy hiába etikátlan, bekérdezik: Gyermek van-e, illetve tervezek mostanában szülni?

Igen, amúgy van egy kisgyerekem, de nem nagyon vagyok vele táppénzen és nem akarunk még egyet.Nem is nagyon tudom mit mondjak, hiszen nem kötelező elmondanom.

Mi erre ilyenkor a diplomatikus válasz? Vagy hazudjak, hogy nincs?

2023. jún. 6. 20:02
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
95%

Az egyik családtagom /férfi/ új munkahelyre ment. Elmondták, ha gyereke születik kap egy hét szabit

a rendes szabadságán felül, hogy a családjával legyen. Ott egye meg a fene azt a munkahelyet, ha nem lehet gyereked.

2023. jún. 6. 20:19
 12/18 anonim ***** válasza:
98%
Nem kérdezhetik meg, viszont ha rákérdeznek, a legjobb válasz, ha visszakérdezel, hogy a munkakör szempontjából ez miért releváns.
2023. jún. 6. 20:19
 13/18 anonim ***** válasza:
81%
Ez a világ leghülyébb kérdése, hogy akarsz-e gyereket. Ha nem akarsz és ezt meg is mondod, úgysem hiszik el.
2023. jún. 6. 20:22
 14/18 anonim ***** válasza:
84%
#11: Ez speciel nem a munkahely jófejsége, hanem törvény adta jog.
2023. jún. 6. 20:42
 15/18 anonim ***** válasza:
89%

Ezt egy etikátlan, moslék dolognak tartom - 50+-os férfiként is, - mert köze nincs ahhoz, hogy milyen emberi teljesítményre képes a munkavállaló a munkakörében!

Csodálkoznak, amikor olyan tartalmú választ kapnak, hogy "Nem tervezek!" - és ha bekapja a legyet a nő, akkor meg előáll azzal, hogy megy szülni!

Ezzel szemben állítva több, mint cinikus elvárás, hogy bárki is nekiálljon halomra gyártani a gyerekeket - attól elvonatkoztatva is, hogy esetleg meg van ehhez az anyagi háttere.

Gusztustalan férgek!

2023. jún. 6. 21:56
 16/18 anonim ***** válasza:
38%

Miért nem jó megmondani az igazat?

Első nap kiderülne, hogy kamuztál. Vagy hogy gondolod? Fél gyereket vallasz be, hátha azzal kevesebb a meló?

2023. jún. 7. 07:01
 17/18 anonim ***** válasza:
85%
Nem érdemes blöffölni. Légy őszinte, meg idővel úgyis kiderülne.
2023. jún. 7. 08:25
 18/18 anonim ***** válasza:
61%

Én úgy tértem vissza a munkaerőpiacra, hogy előtte felvettem egy bébiszittert. Az interjún ezért elmondtam, hogy van 2 kicsi gyerekem, de a felügyeletük megoldott. 10 éve dolgozom ezen a munkahelyen, kétszer léptettek elő és egyszer jutalmat is kaptam már, a főnököm pedig azóta több kisgyerekes anyát is felvett, mert nem hazudtam. Soha egy percet se voltam táppénzen a gyerekekkel és sose mentem el előbb. Minden egyes munkanapomat megtervezem a mai napig, hogy ki hova megy, ki mikor végez. Nehéz volt, de sokat tettem érte a környezetemben, hogy kedvezőbb legyen az anyukák megítélése.

Nekem muszáj volt így, mert Pesten élünk és a munkahelyem és a lakásunk másfél órányi BKV-ra van egymástól, tehát ha elmegyek dolgozni és valaki lebetegszik, én nagyon sokára érnèk haza. Mikor kisebbek voltak, akkor 2 bébiszitterrel dolgoztam, egy állandó és egy beugrós, ha szóltak, hogy lázas lett a gyerek, akkor felhívtam a beugróst, ő elment érte, közben hívtam a gyerekdokit, ott fogadták és elmondta utána a doki telefonon keresztül, hogy mizujs. Ha tartósan otthon kellett maradni valamelyik gyereknek, akkor az állandó szitter vigyázott rá.

Nyilván ehhez az kellett, hogy jól keresek, de aki nem keres jól, annak is jobban megéri a fél fizetését is akár szitterre költeni, mint kiesni évekre a munkaerőpiacról.

2023. jún. 7. 10:31
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!