Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Próbaidő alatt problémázhatnak...

Próbaidő alatt problémázhatnak a szabadságon?

Figyelt kérdés
Felvettek egy helyre, július legelején fogok kezdeni, viszont auguszus legvégére lefoglalt, kifizetett nyaralásom van, 6 nap szabit venne igénybe. Tudom, kellemetlen, de ez van. Problémázhatnak rajta?
2023. jún. 6. 18:41
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
37%
De, ki fogod. Még ha egy napról lenne szó, az ok, de 6 nap elég sok.
2023. jún. 6. 19:04
 12/26 anonim ***** válasza:
37%
Most mindenkit le fogsz pontozni?
2023. jún. 6. 19:05
 13/26 A kérdező kommentje:
Na, azért lassan a testtel. Nagyon szeretnék dolgozni, jelenleg is van munkám, nyilván nem fizetek ki egy utazást, ha tudom, hogy következő hónapban már új helyen kezdek. De sajnos nem tudtam róla. Időarányosan pedig, ha júliusban kezdek, 8-9 napom biztosan lesz.
2023. jún. 6. 19:06
 14/26 anonim ***** válasza:
52%

"Időarányosan pedig, ha júliusban kezdek, 8-9 napom biztosan lesz."

. Két hónap alatt 8-9 nap? Neked hány nap szabadságod van egy évre, 50?

2023. jún. 6. 19:10
 15/26 A kérdező kommentje:
Hogy micsoda? Júliustól év végéig annyi biztosan van. :D Tudom, mert kezdtem már júliusban más helyen is.
2023. jún. 6. 19:11
 16/26 anonim ***** válasza:
27%

Kérdező, ne parázz, kérdezd meg aztán majd mondanak valamit. Itt egy rakás ember állítólag olyan helyeken dolgozik, ahol tilos szabit kérni, csak a munkáltató elküldi őket amikor épp olyan kedve van, a nyaralást is 2 nap alatt letudják, mert annyi jár, a tp automatikus kirúgás, meg mittomén milyen dolgokat szoktam olvasni, amiket az életben nem tapasztaltam még.

Közben kezdtem én már munkahelyen egy hét táppénzzel, a szabijaimat mindig megadták, ahova kértem, max néha kellett kicsit győzködni őket… Nagyon sok a rugalmas munkahely, de ehhez jól kell teljesítened és határozottnak kell lenni, mert ha béna is vagy meg nyomi is, akkor valóban szarni fognak arra, amit szeretnél.

2023. jún. 6. 19:18
 17/26 anonim ***** válasza:
25%

Na, megint sikerült lepontozni... ügyes.

Nyilván arra gondolt a korábbi válaszoló, és én is, hogy IDŐARÁNYOSAN, vagyis a munkaviszonyban töltött idő szerint arányosan jogosult szabadságok száma kérdés.

Ugye a Te esetedben az a gond, hogy ha felmondanának próbaidő alatt, akkor nem volnál jogosult ennyi nap szabadságra. Azzal, hogy Te most kiveszed előre, kvázi készpénznek veszed, hogy nem csak kitöltöd a prbaidőt, de tovább is foglalkoztatnak majd. Na, ezért problémás próbaidő alatt szabadságra menni.

2023. jún. 6. 19:21
 18/26 anonim ***** válasza:
45%
#16: rugalmas munkáltató őszinte munkavállalóknak jár.
2023. jún. 6. 19:22
 19/26 A kérdező kommentje:
Engem is bánt, hogy így alakult, nyilván a legelején szólni fogok, ettől még nem leszek hazug vagy link. Elnézést, hogy nem gondoltam a legrosszabbra, hogy kirúgnának próbaidő alatt. :D
2023. jún. 6. 19:26
 20/26 anonim ***** válasza:
15%

De, ettől link leszel. Mert 1. eleve eltolva kérted a munkaviszonyod kezdetét, mert te nyaralni mész és 2. mert már a próbaidőd alatt is mész még egy egy hetes nyaralásra.

Ebből átlag munkáltatónak az jön le, hogy te 2 havonta eltűnsz egy hétre.

De csak mondok egy példát. Tesóm egy hónapja dolgozott egy cégnél, mikor azt mondta, hogy szeretne kivenni egy hosszú hétvégét (péntek-hétfő), amire a főnök mosolyogva elengedte. Kedden ment volna dolgozni, de hétfő este felhívta a főnöke, hogy bocsi, de ez akkor ennyi volt, mert láthatóan nem akar dolgozni menni. :)

2023. jún. 6. 19:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!