Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Merjek ennek tudatában béremel...

Merjek ennek tudatában béremelést kérni?

Figyelt kérdés
Januárban diplomáztam, addig is dolgoztam a mostani munkahelyemen, de csak részmunkaidőben, viszont januártól már teljesállásban csinálom. Most, hogy van már diplomám kérhetnék fizetésemelést mivel a bérem eleve az átlag alatt van, viszont a munkaköröm nem változott, ugyanazt csinálom nem kiemelkedően jól, csak olyan átlagos szinten, tehát ezzel nem hozakodhatok elő a főnöknél. Volt évfolyamtársaim akik hasonló munkakörben vannak mind jobban keresnek nálam, csak ezzel sem érvelhetek a főnöknél. Úgy érzem semmi olyan előrelépés nem történt, ami indokolná az emelést. Egy éve már kértem és kaptam is emelést az elég szar fizuról a kevésbé szar fizura váltva, viszont most, hogy eltelt azóta másfél év a kevésbé szar fizu újra elég szar lett. Itt már csak a munkahely váltással lehetne változtatni? A helyet amúgy szeretem, a légkör is egész jó.
2023. máj. 11. 14:04
 1/5 anonim ***** válasza:
75%
Inkabb valtanek masik munkahelyet…
2023. máj. 11. 14:09
 2/5 anonim ***** válasza:
88%

Mit vesztesz, ha egyenesen, nyiltan, udvariasan és tisztelettudóan beszélsz a főnököddel? A válaszából, a stilúsából pillanatok alatt ki fog derülni, hogy mi van a céggel, mennyire stabil, hogy számolnak veled, és van-e jövőd ezen a helyen. Érdemes-e maradnod.

Sose félj, de légy mindig egyenes.

2023. máj. 11. 14:11
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Egy kérdést mindig megér, 50%, hogy bejön. De ha nincs,ami nagyon indokolná, hogy többet kapj, akkor ne számíts rá. 😕 A diploma megléte önmagában lehet nem elég, inkább a munkában kéne szerintem kiemelkedőt nyújtani. Az, hogy mások máshol jobban keresnek,arra meg az lesz a válasz, hogy akkor el lehet menni máshová. De mondom próbáld meg, ha jóban vagy a főnökkel, akkor normálisan fog reagálni. Max azt mondja,nem kapsz.

Én is viszonylag alacsony fizut kapok olyan munkáért,amit máshol jobban honorálnának. Azért nem kapok emelést,mert nincs meg a cégnél az egy évem,ami szívás,mert pl a kaja retek drága továbbra is, nyaralásról meg álmodnom se lehet. Pedig a teljesítményemmel meg vannak elégedve, jók a számaim stb. Máshová azért nem megyek,mert nincs elég tapasztalatom. Úgyhogy kivárok, meglátom, mennyit kapok jövőre, aztán mérlegelek.

2023. máj. 11. 14:16
 4/5 anonim ***** válasza:
88%
Kérdezz rá,sok helyen maguktól eszükbe sem jutna. Ha nemet mondana, akkor pedig kérdezd meg, hogy min kellene változtatnod, ha nem elégedett a munkáddal. Előtte nézz körül, hogy hasonló munkakörben mi a jellemző. Az is lehet, hogy találsz jobbat és lehet hivatkozási alap, hogy a másik hely többet ígért.
2023. máj. 11. 14:26
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Én az inflációra hivatkozva kértem, és kaptam is fizuemelést. Én sem vagyok a sztárdolgozók között, de azért jól végzem a dolgom. Kiszámoltam, mennyi kell albira, kajára, meg egyebekre, odamentem a főnökhöz azzal, hogy vagy megadja, vagy esetleg felmondhatok és mehetek külföldre, vagy akár kereshetek itthon is bármikor másik állást, és megadta.
2023. máj. 11. 16:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!