Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Miért ennyire nehéz a munka?...

Miért ennyire nehéz a munka? Ti is utáljátok?

Figyelt kérdés
Egyszerűen utálom a kétkezi munkát ez van de sajna muszáj csinálni
2023. máj. 8. 19:50
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

"Nem tudom mi a jó irány komolyan"

Ha szellemi és fizikai is. Irodai és nem is. Ez a jó egyensúly szerintem, amit utálni se lehet

2023. máj. 8. 22:11
 12/17 anonim ***** válasza:
0%

"1 az, hogy ki tanul tovább nagyrészt annak kérdése hova születsz."

Ez baromság. Mindenki maga sorsának a kovácsa. Nem függ attól hova születsz. Egy barátom szegény családba született, önkormányzati lakásban laktak, mert nem volt pénzük másra. Diákmunkázott folyamat, ahogy tehette és nem magára költötte, hanem hogy megéljenek. És lám lám: Orvos lett belőle.

2023. máj. 8. 22:15
 13/17 anonim ***** válasza:
85%

"18 év alatt... felette már ciki anyura, apura, meg másokra mutogatni"

Szerintem meg ez baromság,mivel az emberek 18 év alatt alapozzák meg a jövőjüket. Ha azt elcseszted, onnan már nagyon nehéz visszakanyarodni a jobb élethez vezető útra

2023. máj. 8. 23:14
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

#9 ha a statisztikák és tények nem érdekelnek, akkor végül is azt gondolsz, amit akarsz :D (többieknek is) (nem arról van szó, hogy senki nem lép át szakmunkás szülőktől egyetemre, de ritka. és aki meg diplomás szülőktől, vagy jó anyagi körülményekből jön az meg jellemzően a felsőoktatásban köt ki. vannak kutatások erről. az is megvan, hogy hány generáció átlagosan eljutni alacsony oktatási családból, magasba és nálunk sok kell)

de ez nagyon off itt.

2023. máj. 8. 23:35
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Én meg a _csak_ szellemi munkát utáltam. Nem is értem, mintha mindenki arra vágyna, hogy egy irodában mereszthesse a valagát, mikor az maga a pokol.

Pedig én a szabályt erősítő kivétel vagyok a társadalmi mobilitásra (pacsi, hármas), nem vért izzadtam, hanem vért hánytam kb., hogy jó érettségit írjak, hogy bekerüljek egyetemre, ahol végig dolgoztam mellette, hogy még enni is tudjak... És guess what, már az első szakmai gyakorlatomon tudtam, hogy én rohadtul nem leszek hajlandó egész nap egy helyben ülni, hát nem azért tanultam meg gürcöltem ennyit, hogy ugyanezt csináljam nyugdíjig, szépen ülni egy helyben egész nap... Valamiért csak befejeztem az egyetemet, leginkább azért, hogy a szüleim elmondhassák, hogy 'szintet léptem' és van egy értelmiségi gyerekük, de nincs az az isten, hogy én egy helyben üljek órákon át.

Szerencsére nem csak az irodában ücsörgés, meg a monoton kétkezi robot létezik, annyi munka van, ahol kreatívnak kell lenni, problémákat megoldani, izgalmas is, közben egész nap mozoghatsz, sétálhatsz, és nem az van, hogy egy robotnak érzed magad.

Kérdező, keresgélj a különböző munkaleírások közt (nem a hirdetőportálokon, hanem úgy általában). Csak találsz olyat, ami tetszene. Lehetsz felszolgáló, tisztíthatsz szőnyegeket, lehetsz forgalmi szolgálattevő a vasútnál, kézbesíthetsz csomagokat, költöztethetsz embereket, szerelhetsz klímát, szervezhetsz esküvőt, varrhatsz ruhát, süthetsz pizzát, vezethetsz kamiont, lehetsz ügyfélszolgálatos, főzhetsz embereknek, festhetsz ki lakásokat, annyi féle-fajta munka létezik, nincs olyan, hogy nem találsz egyet sem, ami kedvedre való. Csak nem keresed eléggé, nincs fantáziád hozzá, meg beragadtál ott, hogy elmész a legközelebbi gyárba, aztán jól van az úgy.

2023. máj. 8. 23:52
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
# 14 Abba tényleg igazad van hogy aki jó módú tanult családból származik az tovább tanul mert ha nem is akar, de megköveteli a család "becsülete" nehogy már egy tanulatlan legyen a gyerek! De szakmunkás szülöktől egyre többen tanulnak tovább mert már az a módi! Szakmunka lassan eltűnik! Férfiba még ugye van de nőbe már egyre kevesebb megszűnt sok munka pl varrónői stb! Igaz a bolti alkalmazott is már érettségizik meg sok szakmunka már úgy van hogy érettségivel pl villanyszerelő, autószerelő, víz szerelő csak az a baj hogy papír ahhoz a munkához felesleges...
2023. máj. 9. 08:02
 17/17 Szolovjov ***** válasza:
100%
Én kizárólag a kétkezi munkát tudom csinálni. Több lehetőségem is volt már munkahelyen belül olyan munkakörre ahol ettől megszabadulnék, de ezt szeretem.
2023. máj. 10. 16:14
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!