Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Semmi esélyem egy irodai munkára?

Semmi esélyem egy irodai munkára?

Figyelt kérdés

24 éves vagyok, 20 éves koromig iskolába jártam, utána pedig őrködni kezdtem, mert nem volt más álláslehetőség a közelemben. Azóta csak vagyonvédelemmel foglalkoztam. Többször próbáltam váltani, de soha sehonnan nem jeleztek vissza. Most már ott tartok, hogy nagyon rühellem az egészet, és ki akarok lépni, de elküldtem kb 70 helyre az önéletrajzomat, és max annyit írtak vissza, hogy alkalmatlan vagyok. Indoklás soha nem jött. Gondolom azért nem, mert nincs tapasztalatom más területen, csak ebben. Most akkor már ebből soha nem fogok tudni kilépni? Az irodai munka álom marad?

A MS Office kezelése megy, mert szakgimnáziumba jártam informatika szakra, illetve egyetemen is tanulok informatikát, és abból is elég jó vagyok.

Volt olyan aki egy ,,selejt" munkából felállt már és bejutott egy irodai közegbe? Hogy sikerült neki? Nagyon el vagyok már keseredve.

Az önéletrajzom rendben van szerintem, mert nincs benne hézag, a fénykép normális rólam, látszik rajtam, hogy igényes vagyok, szóval nem értem mi a baj. Jó, nyilván olyat fognak mindenhova felvenni akinek van tapasztalata, de most akkor már ezt tényleg engedjem el, és nyugodjak bele, hogy örökre csak egy őr maradok?

Tudom, jobb meló, mint a gyári munkás(csináltam azt is egy nagyon rövid ideig, és nem bírtam), de én már nem bírom ezt sem. Úgy érzem lassan belebolondulok ebbe a szakmába. Fiatal egyetemistaként nem bírom elhinni, hogy nem kellek egy értelmes helyre sem. A jelenlegi helyemen is kb lábtörlő vagyok, és úgy beszélnek velem, mint a kutyával.

ma 18:28
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%

Hatalmas a verseny ezekért a munkákért, még a legrosszabbakért is, szinte minden nő ilyen munkáért verseng, és akinek piacképtelen diplomája van, az is elmegy ilyen helyre garantált bérminimumért mondván legalább nem gyár, igaz a fizetés szar, de legalább a tévhiedelmes társadalmi presztízse meg van hogy "iroda".

Mivel nagyon nagy a túlkínálat ilyen helyekre munkavállalóból, így válogatni is tudnak legyél profi exceles, b kategória jogsi, tárgyalóképes angol, német, spanyol, ógörög, min 3 év irodai tapasztalat, phd. prof. nem elvárás de előny és hasonló abszurdum elvárások garantált bérminimumért.

ma 18:36
 2/19 anonim ***** válasza:
Simán, csak szerencse kell hozzá h találj egy jó és vagy új helyet. Vagy esetleg protekcio. Nem csak neked nehéz munkát keresni, meg váltani. Egyetemet végezett ismerősöm mester szakosként is nehezen talált munkát nagyvárosban. Aztán ismerős ismerősén keresztűl került oda ahol most van pedig volt tapasztalata mert suli mellett a szakmában is dolgozott csak máshol. Keress tovább, fejezd be a mostani sulidat vagy keress meszebb máshol munkát. Ameddig nem adod fel sikerülhet, de amit tojsz rá mindent elbuksz. Sok sikert a jövőben:)
ma 18:39
 3/19 anonim ***** válasza:
33%
Kapcsolatok nélkül kb esélytelen. Főleg, ha nem Budapesten laksz.
ma 18:40
 4/19 anonim ***** válasza:
Én is egyetemet végeztem, és még egy Sparba se kellek, csomó helyre beadtam önéletrajzomat, sehonnan vissza se szólnak, szóval igazából nincs jó tanácsom azon kívül, hogy ez szívás mindenhogy.
ma 18:49
 5/19 A kérdező kommentje:

Hát, sajnos nem Pesten lakom. Vidéken lakom, de két megyeszékhely, és több nagyobb város is a közelemben van(egy órán belül meg tudom mindet közelíteni autóval), de még így is azt látom, hogy kb lehetetlen a helyzet, pedig szó szerint mindenhol keresgélek. Próbálkozom, majdnem mindennap nézegetem az állásokat, illetve kérdezgetem mindig az ismerőseimet is, de nagyon tré állásajánlatokat kaptam eddig(pl.: építkezés őrzés 24 órában, ahol szívhatom a port, nincs áram, nincs őrbòdé, fagyoskodni kell, stb), egyszerűen értelmes munkát senki nem tud.

Az önéletrajzomat is átdolgoztam már többször is, de hiába.

Jogsim is van, saját autóm is, ezt mindig le is írom, mikor pályázok. Angolul is beszélek. Nem is a fizetés lenne számomra sem a legfontosabb, hanem inkább az, hogy kilépjek a lábtörlő szerepből.

A suliból még 1,5 év van hátra.

ma 18:49
 6/19 A kérdező kommentje:
Sparba ne is menj, mert attól undorítóbb helyet életemben nem láttam. Mikor ott dolgoztam, akkor mindennap hánytam.
ma 18:50
 7/19 anonim ***** válasza:
0%
Ma Magyarországon úgy érvényesülhetsz, hogy belépsz A Pártba, elmész gázszerelőnek, vagy gazdag családba tessen születni. Kb így...
ma 18:50
 8/19 anonim ***** válasza:
100%
Nappalis egyetemistákat nem nagyon vesznek fel olyan helyre, ami nem diákmunka vagy gyakorlati hely, mert nem fognak alkalmazkodni az órarendedhez. Azért ha informatikai területen szerzel diplomát, nem hiszem, hogy őr maradsz örökké. Szakmai gyakorlatod volt már? Ott nem szereztél kapcsolatokat?
ma 18:56
 9/19 A kérdező kommentje:
8, levelezős vagyok. Nem informatika szakra járok, hanem teljesen másra. Szakgimiben informatika szakra jártam, de ennyi. Nem fogott meg sajnos annyira, hogy maradjak a szakmában. Szakgimiben általános iskolákban voltam külsős gyakorlaton az iskolai rendszergazda mellett, de azóta már el is költöztem onnan messzire.
ma 19:00
 10/19 anonim ***** válasza:
5# Mindenhol lábtörlőnek fognak használni.. Nehogy azt hidd, hogyha irodába kerülsz, majd körberajonganak, körbeugrálnak. Bocsi... Annyi a különbség maximum, hogy egy gyárban/boltban a képedbe üvöltene, ordítanak, addig egy irodában esetleg kifinomultabb eszközöket alkalmaznak, a hátad mögött beszélnek ki, pletykálnak rólad, vagy ugyanúgy mondanak rád sértéseket. De irodában is vannak seggfejek, ki kell, hogy ábrándítsalak, hallottam ezt-azt ismerősi körből. Amíg alkalmazott vagy, ez megy... Ez addig megy így, amíg nem vagy senkinek sem a beosztottja, hanem self-made man vagy, azaz magad "csinálod meg." Mondjuk egy vállalkozót meg a hülye ügyfelek terhelhetik le. Nem tudok okosat mondani. A kulcs az, hogy olyan munkát találj, ahol saját magadat építed fel, és minél kevesebb embertől függj.
ma 19:09
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!