Semmi esélyem egy irodai munkára?
24 éves vagyok, 20 éves koromig iskolába jártam, utána pedig őrködni kezdtem, mert nem volt más álláslehetőség a közelemben. Azóta csak vagyonvédelemmel foglalkoztam. Többször próbáltam váltani, de soha sehonnan nem jeleztek vissza. Most már ott tartok, hogy nagyon rühellem az egészet, és ki akarok lépni, de elküldtem kb 70 helyre az önéletrajzomat, és max annyit írtak vissza, hogy alkalmatlan vagyok. Indoklás soha nem jött. Gondolom azért nem, mert nincs tapasztalatom más területen, csak ebben. Most akkor már ebből soha nem fogok tudni kilépni? Az irodai munka álom marad?
A MS Office kezelése megy, mert szakgimnáziumba jártam informatika szakra, illetve egyetemen is tanulok informatikát, és abból is elég jó vagyok.
Volt olyan aki egy ,,selejt" munkából felállt már és bejutott egy irodai közegbe? Hogy sikerült neki? Nagyon el vagyok már keseredve.
Az önéletrajzom rendben van szerintem, mert nincs benne hézag, a fénykép normális rólam, látszik rajtam, hogy igényes vagyok, szóval nem értem mi a baj. Jó, nyilván olyat fognak mindenhova felvenni akinek van tapasztalata, de most akkor már ezt tényleg engedjem el, és nyugodjak bele, hogy örökre csak egy őr maradok?
Tudom, jobb meló, mint a gyári munkás(csináltam azt is egy nagyon rövid ideig, és nem bírtam), de én már nem bírom ezt sem. Úgy érzem lassan belebolondulok ebbe a szakmába. Fiatal egyetemistaként nem bírom elhinni, hogy nem kellek egy értelmes helyre sem. A jelenlegi helyemen is kb lábtörlő vagyok, és úgy beszélnek velem, mint a kutyával.
Hatalmas a verseny ezekért a munkákért, még a legrosszabbakért is, szinte minden nő ilyen munkáért verseng, és akinek piacképtelen diplomája van, az is elmegy ilyen helyre garantált bérminimumért mondván legalább nem gyár, igaz a fizetés szar, de legalább a tévhiedelmes társadalmi presztízse meg van hogy "iroda".
Mivel nagyon nagy a túlkínálat ilyen helyekre munkavállalóból, így válogatni is tudnak legyél profi exceles, b kategória jogsi, tárgyalóképes angol, német, spanyol, ógörög, min 3 év irodai tapasztalat, phd. prof. nem elvárás de előny és hasonló abszurdum elvárások garantált bérminimumért.
Hát, sajnos nem Pesten lakom. Vidéken lakom, de két megyeszékhely, és több nagyobb város is a közelemben van(egy órán belül meg tudom mindet közelíteni autóval), de még így is azt látom, hogy kb lehetetlen a helyzet, pedig szó szerint mindenhol keresgélek. Próbálkozom, majdnem mindennap nézegetem az állásokat, illetve kérdezgetem mindig az ismerőseimet is, de nagyon tré állásajánlatokat kaptam eddig(pl.: építkezés őrzés 24 órában, ahol szívhatom a port, nincs áram, nincs őrbòdé, fagyoskodni kell, stb), egyszerűen értelmes munkát senki nem tud.
Az önéletrajzomat is átdolgoztam már többször is, de hiába.
Jogsim is van, saját autóm is, ezt mindig le is írom, mikor pályázok. Angolul is beszélek. Nem is a fizetés lenne számomra sem a legfontosabb, hanem inkább az, hogy kilépjek a lábtörlő szerepből.
A suliból még 1,5 év van hátra.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!