Semmi esélyem egy irodai munkára?
24 éves vagyok, 20 éves koromig iskolába jártam, utána pedig őrködni kezdtem, mert nem volt más álláslehetőség a közelemben. Azóta csak vagyonvédelemmel foglalkoztam. Többször próbáltam váltani, de soha sehonnan nem jeleztek vissza. Most már ott tartok, hogy nagyon rühellem az egészet, és ki akarok lépni, de elküldtem kb 70 helyre az önéletrajzomat, és max annyit írtak vissza, hogy alkalmatlan vagyok. Indoklás soha nem jött. Gondolom azért nem, mert nincs tapasztalatom más területen, csak ebben. Most akkor már ebből soha nem fogok tudni kilépni? Az irodai munka álom marad?
A MS Office kezelése megy, mert szakgimnáziumba jártam informatika szakra, illetve egyetemen is tanulok informatikát, és abból is elég jó vagyok.
Volt olyan aki egy ,,selejt" munkából felállt már és bejutott egy irodai közegbe? Hogy sikerült neki? Nagyon el vagyok már keseredve.
Az önéletrajzom rendben van szerintem, mert nincs benne hézag, a fénykép normális rólam, látszik rajtam, hogy igényes vagyok, szóval nem értem mi a baj. Jó, nyilván olyat fognak mindenhova felvenni akinek van tapasztalata, de most akkor már ezt tényleg engedjem el, és nyugodjak bele, hogy örökre csak egy őr maradok?
Tudom, jobb meló, mint a gyári munkás(csináltam azt is egy nagyon rövid ideig, és nem bírtam), de én már nem bírom ezt sem. Úgy érzem lassan belebolondulok ebbe a szakmába. Fiatal egyetemistaként nem bírom elhinni, hogy nem kellek egy értelmes helyre sem. A jelenlegi helyemen is kb lábtörlő vagyok, és úgy beszélnek velem, mint a kutyával.
Ja ez mondjuk lényeges. Miből gondolod hogy egy irodába nem leszel lábtörlő?
Főzzél kávét, menjél a postára, menjél a papírírószerbe, dolgozz mások keze alá, csináld meg a főnök meg a sleppje munkáját. Miből gondolod hogy máshol nem ez lesz?
Most konkrétan olyan dolgokat mondanak nekem melóban, amiket inkább le sem írok, mert szerintem letiltanának örökre. Ráadásul 100%-ban durván primitív emberekkel vagyok körbevéve. Azért egy irodában szerintem nem lenne pontosan ez. Oké, mennék postára, dolgoznék mint egy robot, biztos megterhelő lenne, és lenne pár hülye munkatárs, de a felettesem talán nem vádolna kitalált dolgokkal, hogy például egy hazajárok munkaidőben, meg elvonulok aludni, stb. Miközben ráadásul ezek a dolgok egyébként is lehetetlenek, mert van céges tabletünk, és aszerint látják az irodában, hogy nem otthon vagyok/voltam, hanem munkában, meg fizikailag képtelenség aludni is elvonulni, mert még a mosdó is egy személyes, az öltözőbe pedig tilos bemennem.
Ja, és mivel őr vagyok olyan ,,szankciók" vannak, hogy nem használhatom bármelyik mosdót, csak azt amelyiket nem nagyon takarítják, mert a tisztább az a rendes dolgozóké, nem az alvállalkozóké, nincs fűtés a munkahelyen, mert spórolni kell a multinak, emiatt állandóan megvagyok fázva, de fel is fáztam már emiatt, egy mondatot sem szabad beszélnem senkivel(szó szerint egy mondatot sem), stb. De volt már olyan, hogy komoly bűncselekményekkel vádoltak meg, amikhez semmi közöm nem volt. Sőt volt, hogy visszanéztem a felvételeket, amin loptak, és még én lettem szó szerint leordítva, hogy én mit nézem vissza(jogom van hozzá, sőt kötelességem, ez le is van írva az Őrutasításban). Nincs szabadság, mert ,,nem jár"(nem érdekel senkit mi van az Mtk-ban). Minden hónapban megpróbálnak átverni a fizetésemmel, úgy kell balhéznom mindig, hogy fizessenek ki rendesen, meg ilyenek mennek. Normális lenne? Nem, nem az. Na, ezekért akarok lelépni. De akár egy sofőr munka is megfelelne, mert ott legalább nem 8-12 órán keresztül ugatna valaki, hanem csak akkor mikor rakodok, vagy egyéb dolog van. Meg igen, sok a hülye az utakon is, de elég sokat vezetek/vezettem, és azt már megszoktam. Volt nem egyszer, hogy 8-9 órát levezettem megállás nélkül, szóval nem lenne nehéz abba se belerázódnom, de ez a vagyonvédelmi csicskáztatás teljesen kikészít. Tudom, hogy mindenhol csicskáztatnak, de máshol legalább nincs az, hogy nincs fűtés, meg csak a retkes wc-t használhatja az őr, meg nem ordítanak az arcomba.
öcsém fegyveres őr, egy erőműben neki nagyon tetszik nagyon kellemes helye van szinte semmit nem csinálnak az ör társaival egyetemben csak dumálnak szorakoznak meg néha gofrit sütnek meg kitudja mit
elötte börtönőr volt akkor is csak szorakoztak bent, egymást sokkolták még spraztek egymás viccből
a szakma lehet nem vészes, de a te munkád leírás alapján iszonyat szar mondj fel ahogy teheted, mert ez embertelen kb
nem beszélhetsz senkivel? ez kb emberi jogod, a wc használattal egyetemben
az meg h random megvádolnak dolgokkal bűntett és feljelentheted őket emiatt kb érdemes lenne egy ügyvéddel beszélned és beperelni a céget mert nem kevés jogodat sértik simán nyerhetnél, az meg h tanuskodni jársz kapcsolodik a munkádhoz nem létezik h nem lehetne elkönyvelni munkaóraként hiszen amiatt vagy ott ha rendőrség idézbe ha nem
Fegyvervizsgám nekem is van, de már inkább bele sem írom az önéletrajzba, mert sehol nem előny ahogy észrevettem, sőt inkább hátrány.
Rendőri pályán gondolkodtam, de levelező mellett elvégezni a 10 hónapos tanfolyamot, plusz az bentlakásos, plusz utána éveket alá kell írni...hát, nem jönnék ki jól, de akár a sereg önkéntes programja lehet nem lenne rossz számomra, csak sajna arról sincs sok infóm, hiába olvasgattam a honvédség weboldalát.
Iskolaőrségen gondolkodtam még, mert az hogy diákok között kell lenni az számomra nem lenne gond, meg csak 4 hét a képzés, és sok újat nem tudnának ott szerintem mondani nekem, de ott is éveket kell aláírni, én meg 1,5 év múlva befejezem az egyetemet, és inkább dolgoznék abban, ha sikerülne elhelyezkednem.
18, mi felénk nem láttam még olyat sem, hogy bíróság/ügyészség hirdetne...Kézenfekvő lenne, mert kapcsolódik a szakomhoz, és éhbérért is mennék pont ezért, de ha itt nem hirdetnek, akkor szerintem felejtős.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!