Náthás kollégádat táppénzre kényszerítenéd?
Egyébként egy kolléga hogy kényszeríti táppénzre a kollégáját?
Mármint alsóhangon felettesnek kell lennie ehhez:D
Gondolom, úgy érti a kérdező, hogy ha rajtunk múlna, és megtehetnénk, táppénzre kényszerítenénk-e.
Attól függ, mennyire náthás. Ha 40 fokos láza van, és a lábán alig áll, akkor csakugyan nem okos dolog bemenni dolgozni.
Heti négy alkalommal úszni járok. Mindig folyik a taknyom, miután belement a pofámba a klóros víz, és mikor kifújom, mindig megkérdezi valaki, hogy de nem akarok hazamenni, illetve az a valaki láthatóan fél is, és távol marad tőlem. Gondolom, nem akarja elkapni az úszás szeretetét, mert hogy én nem voltam beteg 2012 óta.
Hogy a kérdésre is válaszoljak, nem, nem "kényszerítenék" haza egy göthös kollégát, egyrészt nincs meg rá a felhatalmazásom, másrészt és, ha bekapott valamit, akkor mi van? Én már annyi beteg emberrel találkoztam aaz évek során, akiktől nem kaptam el semmit, most plusz egy kit érdekel. Max. ha láthatóan rosszul van, akkor kedvesen megkérdezem, hogy esetleg tudok-e segíteni, vagy ne vigyem-e haza, de ha csak simán megfázott, akkor bánja a tököm.
A buszon, villamoson, metrón, stb. simán megfertőződhetünk. Én nem csinálok ügyet belőle, ha egy kolléga betegen jön be. Ő tudja, hogy mennyit bír. Még segítek is neki hogy egy kicsit kíméljem. Biztosan nem szórakozásból jön be betegen.
Arra pedig soha nem lennék képes, hogy a főnöknél rinyáljak, hogy "jaj, betegen jött be és megfertőz".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!