Nem úgy megy, hogy most szabit kérek. Ez nem iskola, munkahely. A munkáltató dönt a szabadságok nagy részéről.
2023. máj. 4. 21:37
34/38 anonim válasza:
33: De 7 nappal a dolgozó rendelkezik. Esélyes, hogy a kérdező idén még nem használt el 7 napot.
2023. máj. 4. 22:06
35/38 anonim válasza:
33-as, a munkáltató mondhatja, hogy azon a napon nem engedi el szabira, de akkor vissza lehet dobni a labdát: akkor mondja meg ő, hogy mikor mehet el.
És az nem jogszerű válasz, ami a kérdező munkahelyén zajlik, hogy év végéig rendszeresen nem adják ki a szabikat, és aztán következő év elején kell kivenni. Pláne nem úgy, hogy papíron kiírják előző évben. Pl. ha jogászkodik a főnök azon, hogy ő dönti el, mikor mehet el szabira a beosztott, akkor a beosztott meg kijelenti, hogy amikor majd év végén papíron kiírják a szabijait, azokon a napokon ő TÉNYLEG nem fog jönni dolgozni.
2023. máj. 4. 22:11
36/38 anonim válasza:
"Pláne nem úgy, hogy papíron kiírják előző évbe"
Az a fizetési papíron rajta van. Ha nem vettél ki szabit akkor nem irod alá a papirt, ez nekik lesz probléma majd
2023. máj. 5. 09:57
37/38 anonim válasza:
Semmivel ne indokold. Egyszerűen szükséged van szabadságra és kész. Ha megkérdezik, nyugodtan válaszod, hogy nem vagy köteles megmondani, vagy szimplán annyit mondj, hogy "dolgom van".
2023. máj. 6. 21:52
38/38 anonim válasza:
Te nagyon buta vagy kérdező. Látom a munkajoggal is hadilábon állsz. A munkahely nem börtön, az éves szabadság alanyi jogon jár! Nem kell megmagyarázni semmit. Ki veszed és kész. Annyit én szoktam mondani h a meglévő feladataimmal kész vagyok s kivennék pár nap vagy 1 nap szabit. Nem kerdeztek még rá soha sehol kiadták ebből nem volt gondom! De ha felkerdezett volna meg h indokoljam meg, erre azt mondtam volna h azon egyszeru oknál fogva mert ez jogilag jár nekem s pont. Fax koze van hozzá h miért. Mire fel kéne indok erre? A masik szabi kiírás papíron?🤣🤣🤣anyád mondanám. Nos ha jó fej akarnék lenni azt mondom nézd főni megegyezhetunk ebben h én bejovok szabim alatt de akkor 200% pótlék s akkor talán kussba maradok s nem megyek veled perre. Aranyom te nagyon mas műsort nézel. Nem a rabszolgasors című fimet nézted sokat? Ha nem ismered akkor tudjad h régen a négereket ekként dolgoztatták a kávé és gyapot földeken. 🤣🤣🤣pihenesuk nem volt. Nem rabszolgákat tart a csaló cég ahol vagy hanem jogokkal rendelkezo munkavállalókat. Ahogy túlóra s egyebek sincsenek ingyen. Hogy tovább maradunk stb. Persze ha kifizeti!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!