Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mit találjak ki miért kérek...

Mit találjak ki miért kérek szabit? Toszta vicc ez a munkahelyeken, hogy magyarázkodni kell mint gyereknek az anyjának

Figyelt kérdés

Indokolni kell. Szabit nem bejelenteni, hanem kérni. És akkor neznek rám bárgyún kérdőn hogy mégis miért.

Nem akarok olyan kamukat hogy orvoshoz mert akkor azt hiszik vmi beteg(es) vagyok.

Azt sem hogy pl családi okok, mert ennyi erővel mindenki leléphetne akkor mindog mert családja rokonai vannak.

Vagy kamuzzam hogy ügyintézek? De miért nem oldom meg munkaidőn kivul mikor mindenhol van hosszított nyitvatartás

Vagy maradjon ez? Ezt mindig bekajáljàk. De mindig ugyanazt mondjam?

Tippek?

#szabi indoklás
2023. máj. 4. 11:31
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
55%
a öné=az öné
2023. máj. 4. 14:30
 32/38 anonim ***** válasza:
86%

-Miért akarsz szabira menni?

-Dolgom van.

-Milyen dolog?

-Magánügy.

2023. máj. 4. 15:52
 33/38 anonim ***** válasza:
9%
Nem úgy megy, hogy most szabit kérek. Ez nem iskola, munkahely. A munkáltató dönt a szabadságok nagy részéről.
2023. máj. 4. 21:37
 34/38 anonim ***** válasza:
33: De 7 nappal a dolgozó rendelkezik. Esélyes, hogy a kérdező idén még nem használt el 7 napot.
2023. máj. 4. 22:06
 35/38 anonim ***** válasza:
100%

33-as, a munkáltató mondhatja, hogy azon a napon nem engedi el szabira, de akkor vissza lehet dobni a labdát: akkor mondja meg ő, hogy mikor mehet el.

És az nem jogszerű válasz, ami a kérdező munkahelyén zajlik, hogy év végéig rendszeresen nem adják ki a szabikat, és aztán következő év elején kell kivenni. Pláne nem úgy, hogy papíron kiírják előző évben. Pl. ha jogászkodik a főnök azon, hogy ő dönti el, mikor mehet el szabira a beosztott, akkor a beosztott meg kijelenti, hogy amikor majd év végén papíron kiírják a szabijait, azokon a napokon ő TÉNYLEG nem fog jönni dolgozni.

2023. máj. 4. 22:11
 36/38 anonim ***** válasza:

"Pláne nem úgy, hogy papíron kiírják előző évbe"

Az a fizetési papíron rajta van. Ha nem vettél ki szabit akkor nem irod alá a papirt, ez nekik lesz probléma majd

2023. máj. 5. 09:57
 37/38 anonim ***** válasza:
Semmivel ne indokold. Egyszerűen szükséged van szabadságra és kész. Ha megkérdezik, nyugodtan válaszod, hogy nem vagy köteles megmondani, vagy szimplán annyit mondj, hogy "dolgom van".
2023. máj. 6. 21:52
 38/38 anonim ***** válasza:
88%
Te nagyon buta vagy kérdező. Látom a munkajoggal is hadilábon állsz. A munkahely nem börtön, az éves szabadság alanyi jogon jár! Nem kell megmagyarázni semmit. Ki veszed és kész. Annyit én szoktam mondani h a meglévő feladataimmal kész vagyok s kivennék pár nap vagy 1 nap szabit. Nem kerdeztek még rá soha sehol kiadták ebből nem volt gondom! De ha felkerdezett volna meg h indokoljam meg, erre azt mondtam volna h azon egyszeru oknál fogva mert ez jogilag jár nekem s pont. Fax koze van hozzá h miért. Mire fel kéne indok erre? A masik szabi kiírás papíron?🤣🤣🤣anyád mondanám. Nos ha jó fej akarnék lenni azt mondom nézd főni megegyezhetunk ebben h én bejovok szabim alatt de akkor 200% pótlék s akkor talán kussba maradok s nem megyek veled perre. Aranyom te nagyon mas műsort nézel. Nem a rabszolgasors című fimet nézted sokat? Ha nem ismered akkor tudjad h régen a négereket ekként dolgoztatták a kávé és gyapot földeken. 🤣🤣🤣pihenesuk nem volt. Nem rabszolgákat tart a csaló cég ahol vagy hanem jogokkal rendelkezo munkavállalókat. Ahogy túlóra s egyebek sincsenek ingyen. Hogy tovább maradunk stb. Persze ha kifizeti!
2023. máj. 8. 18:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!