Mit találjak ki miért kérek szabit? Toszta vicc ez a munkahelyeken, hogy magyarázkodni kell mint gyereknek az anyjának
Indokolni kell. Szabit nem bejelenteni, hanem kérni. És akkor neznek rám bárgyún kérdőn hogy mégis miért.
Nem akarok olyan kamukat hogy orvoshoz mert akkor azt hiszik vmi beteg(es) vagyok.
Azt sem hogy pl családi okok, mert ennyi erővel mindenki leléphetne akkor mindog mert családja rokonai vannak.
Vagy kamuzzam hogy ügyintézek? De miért nem oldom meg munkaidőn kivul mikor mindenhol van hosszított nyitvatartás
Vagy maradjon ez? Ezt mindig bekajáljàk. De mindig ugyanazt mondjam?
Tippek?
Mivan?
Atya ég, és szegény még megmagyarázza, hogy a munkáltatónak van igaza.
Kérdező, esténként tényleg olvass majd utána a munkavállalói jogoknak, szerepköröknek, mert szerintem nem érted teljesen a helyzetet.
Ha bármi kérdésed lesz majd, az Üzlet és pénzügyek kategóriában a Karrier, fizetés alpontban segíteni fognak.
Hát én annyit mondanék, hogy nem akarom, hogy év végére torlódjon az összes szabim, mert akkor a cégnek lenne kellemetlen, hogy sokáig nem vagyok.
Ezzel nem is mondtál semmit, sőt még az is kijön belőle, hogy a cég érdekét nézed akkor is, amikor szabira mész.
De lehet, hogy annyit mondanék, hogy a tökömet lógatom otthon, mert ahhoz van kedvem.
Előző munkáltatómnak mikor nem indokoltam, azt kérdezte nem e beteg vagyok, vagy mi van?
Neki pl az a nem mindegy hogy egy göthös beteges munkára képtelent vett e fel vagy nem.
Igen egésznapos szabi, az évesből. Nálunk csak karácsonykor szoktak rendelkezni a szabadsággal illetve azt is úgy, hogy nem lehet kivenni, de hivatalosan ki kell írni nincs átvitel jövő évre papiron, és 2 ünnep közt is jönni kell állandóan dolgozni akkor vannak az éves zárások is, és irdatlan égető minden, aztán a negyedéves féléves zárások is hajtósak, a havik annyira nem gáz általában.
15-re:
Tehát egyáltalán nem vehetitek ki a szabit, csak kiírjátok?
Bakker, és te még ott dolgozol?
És senki nem dobta fel őket a munkaügyi felügyeletnél? Ha aznap tartanak ellenőrzést, amikor X kolléga elvileg szabin van, és őt ott találják munka közben, akkor bukó a cégnek.
De ahogy látom, az előző munkahelyednél is rákérdeztek, ezért vagy így beidomítva.
Ilyenkor tényleg hatásos lehet egy obszcén válasz, pl. hogy egész nap a farkadat akarod verni otthon. Talán legközelebb nem teszi föl ezt a kérdést.
Roppant egyszerű a válasz. Azért veszel ki szabadságot mert kell, ennyi.
Nem is értem miért kell megindokolni.
Ha annyira kekeckedik megmondod családi okok miatt, dolgod van ennyi.
"De miért nem oldom meg munkaidőn kivul mikor mindenhol van hosszított nyitvatartás"
Na ezt sem értem. Hol van mindenhol hosszított nyitvatartás?
Aki mondjuk 8:00-17:00 ig dolgozik az utána már hova megy ügyet intézni?
Én dolgoztam ilyen munkarendbe és ha nekem dolgom volt akkor mindenhol legkésöbb 17:00 kor volt zárás. Egyedül a posták voltak tovább nyitva, vagy ha pl volt valami adóbevallás stb... akkor voltak picivel tovább nyitva egyes helyek.
Megmondod hogy fontos dolgod van ha annyira izélnek és ennyi. Nincs közük túl sok mindenhez. Ha annyira kekeckednek megmondod hogy családi ok ennyi. Simán mondhatod bármikor. Az orvoshoz megyek dolgot azért nem érdemes mondani mert kérhetnek igazolást hogy valóban ott voltál és azért kellett a szabi. Vagy megtagadja azt hogy kiadja a szabit mert megteheti és csak akkor engedélyezi ha vittél igazolást, ha meg akkor azt mondod hogy hát akkor megoldod másképp akkor utalhat arra hogy hazudtál és teljesen más miatt akartál szabira menni.
Én azt mondanám, magánügy.
Milyen típusú magánügy?
Olyan típusús amit nem kell megosztanom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!