Egy évben 3 hét távollét tényleg soknak számít?
Fizikai munkás vagyok van évi 31 nap fizetett szabadságom.Nem kell elfelejteni nem kell oda menni dolgozni ahol nem garantálják a törvényben szerzett jogokat.
Ennyi.
10
Igen, az ilyenek miatt mint te. Ezért van a magyar építőiparban még mindig ez a "szokás".
Én is építőiparban dolgozom, de mint írtam, nekem 1 vállalkozó mondaná azt, hogy nincs fizetett szabadság, abban a pillanatban kereshetne új embert.
Én tavaly is ugyanúgy el voltam 3 hét szabadságon, aztán hogy ez kinek tetszik meg kinek nem, az engem abszolút nem érdekel. Sok hozzáfűznivalója nem volt, mivel nem talál mást, mert szakember hiány van, tehát ez ennyi.
Ha birkák vagytok az a ti bajotok.
Ha van munkaszerződésed akkor a munkajog ugyan úgy véd téged mint minden más munkavállalót, olyan nincs, hogy nem engednek szabadságra.
Ha ez a helyzet jelentsd be a munkavédelmi felügyeletnek hidd el a főnököd utána könyörögni fog, hogy vegyétek ki a szabadságotokat. :)
"Vállalkozónál dolgozom szóval nálunk a fizetett szabadság mint opció nem létezik"
Ez csak akkor működik, ha napi bejelentéssel vagy. Ha be vagy jelentve akkor törvény által megvan határozva hog van fizetett szabadnapod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!