Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Egy évben 3 hét távollét...

Egy évben 3 hét távollét tényleg soknak számít?

Figyelt kérdés
Vállalkozónál dolgozom szóval nálunk a fizetett szabadság mint opció nem létezik.(dolgozol kapsz pénzt,nem dolgozol nem.)Nekem ezzel nincs is bajom,fiatal vagyok aki szeretne utazni így bármikor mondhatom hogy nem jönnék 1-2napig.Idén meg is volt az első külföldi repülőutas nyaralásom (7 munkanap maradt ki összvissz)Most viszont van egy másik lehetőségem is szeptemberben amin maga a nyaralás 10 nap 9éjszaka plusz mínusz 1-2 nap, mondjunk 2 hetet rá.Az én főnököm ha el is enged (valószínű)Az ő felettese simán beleszólhat hogy Á-á nem,és akkor ugrik az egész.Erre munkatársam is felhívta a figyelmem hogy lehet nem fogják szívlelni az ötletet.Ezt csak azért találom viccesnek mivel ha valamelyik kolléga nem jön akár 1 hétig mert nincs kedve/beteg semmi reakció de ha valaki pihenne,elutazna akkor mindig jön a szájhúzgálás.Ti hogy gondoljátok? ha szoktatok nyaralni mennyi ideig vagytok távol?
2023. máj. 1. 13:45
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Hegesztő vagyok,és a vállalkozók nagy része hasonlóan csinálja.Be vagyok jelentve,fizetik a tb-t,van betegszabi is, kivéve szabadság.Egyébként tényleg így működik az építőipar is.
2023. máj. 1. 15:03
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
Menj normális helyre, ahol garantálják az éves szabadságot, ezt meg jelentsd fel.
2023. máj. 1. 15:06
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Azt ebben az országban felejtsd el ha fizikai munkás vagy.
2023. máj. 1. 15:43
 14/21 anonim ***** válasza:
89%

Fizikai munkás vagyok van évi 31 nap fizetett szabadságom.Nem kell elfelejteni nem kell oda menni dolgozni ahol nem garantálják a törvényben szerzett jogokat.

Ennyi.

2023. máj. 1. 15:49
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

10

Igen, az ilyenek miatt mint te. Ezért van a magyar építőiparban még mindig ez a "szokás".

Én is építőiparban dolgozom, de mint írtam, nekem 1 vállalkozó mondaná azt, hogy nincs fizetett szabadság, abban a pillanatban kereshetne új embert.

Én tavaly is ugyanúgy el voltam 3 hét szabadságon, aztán hogy ez kinek tetszik meg kinek nem, az engem abszolút nem érdekel. Sok hozzáfűznivalója nem volt, mivel nem talál mást, mert szakember hiány van, tehát ez ennyi.

Ha birkák vagytok az a ti bajotok.

2023. máj. 1. 16:19
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
Rengeteg a birka, amíg vannak addig ez lesz. Ha tényleg hiány lenne szakemberből nem mernék ezt eljátszani a munkáltatók.
2023. máj. 1. 16:45
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
11, de ilyen nincs hogy kiszemezgeti a főnök hogy mit hajlandó adni. A fizetett szabi jár, ez nem vita kérdés. Nyugodtan mond meg neki.
2023. máj. 1. 19:30
 18/21 A kérdező kommentje:
De akkor egy nagy cég hogy engedheti meg hogy ilyen vállalkozó dolgozhasson nála?Egyébként voltam már céges dolgozó korábban,ott egy hetet sem adtak nekem nyáron max 3 napot,amit azzal indokoltak hogy a szabadságom egy részével a munkáltató rendelkezik és ő nem engedett el,a másik része ami kb 5 szabadság volt,az meg kellett az év végi leállásra.Szar az egész ahogy van...Minden lehetőséget megragadva ott és úgy húzzák le a fizikai dolgozókat ahogy lehet.Főleg az ilyen naív pályakezdőket is mint jómagam.
2023. máj. 1. 19:46
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

Ha van munkaszerződésed akkor a munkajog ugyan úgy véd téged mint minden más munkavállalót, olyan nincs, hogy nem engednek szabadságra.

Ha ez a helyzet jelentsd be a munkavédelmi felügyeletnek hidd el a főnököd utána könyörögni fog, hogy vegyétek ki a szabadságotokat. :)

2023. máj. 1. 19:49
 20/21 anonim ***** válasza:
100%

"Vállalkozónál dolgozom szóval nálunk a fizetett szabadság mint opció nem létezik"

Ez csak akkor működik, ha napi bejelentéssel vagy. Ha be vagy jelentve akkor törvény által megvan határozva hog van fizetett szabadnapod.

2023. máj. 1. 20:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!