Igazolt távollét munkahelyen, milyen igazolást indokot fogadnak el?
Egy autóipari összeszerelő gyárban kezdtem el dolgozni. Az a tipikus 3 műszakos droid munka, potom pénzért. Mostanában rendszeresen rá szokott a vezetőség a kötelező túlóra elrendelésére, ami azt jelenti, hogy a hétvégénkel sem rendelkezhetünk, hanem behívnak dolgozni.
Csak, hogy el tudjátok képzelni miről beszélek leírom ezt a hetet, amiben dolgozom:
Vasárnap azaz 13-án délelőtt kötelező túlóra.
14-hétfőtől 18-péntekig átlagos délelőttös munkahét
18-a szombat kötelező túlóra.
Majd ezután 19-én vasárnap éjszaka kezdődik az éjszakás műszak.
Ez azt jelenti, hogy gyakorlatilag 13-25-éig folyamatosan minden nap elmegyek dolgozni, pihenőnap nélkül.
Ha nem vállaljuk be ezeket a hétvégi kötelező túlórákat, igazolatlan távollétért igazolatlant adnak érte.
De ez embertelen. Állatok módjára dolgoztatnak.
Kérdésem az, hogy ezekben az esetekben milyen igazolást lehet adni a munkáltató felé, amit el is fogad?
Nem hiszem, hogy törvényes, amit csinálnak.
Amúgy a legegyszerűbb, ha beteget jelentesz.
Pécs Hanon gyár.
Beteget jelentsek? 1napos táppénz? Ezt az orvos se szereti + veszélyes ezzel játszani.
Én valami olyan megoldásra gondolok, hogy pl hogy olvastam hogy különös méltányolást érdemlő családi ok miatt voltam távol. Pl már nyáron foglaltam a Balcsin egy 1 napos Wellness hétvégét, pont arra a napra és ezt már nem tudom lemondani. Ezt elfogadhatják?
Temetésre kell menned, a nagybátyádéra, másik, távoli városba, mondjuk az ország túlsó végébe és a temetés délután 1-kor van.
Ezt mondanám, és akkor aznap egyáltalán nem is jönnék dolgozni. Legfeljebb kiír szabira.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!