Jogosan érzi a munkatársam hogy alanyi jogon jár neki hogy nála legyen az emelő, csakmert ő öregebb?
Figyelt kérdés
Csomagolok én is, ő is, csak sokat kell hajolgatni amikor szedjük ki a rekeszből a termékeket amiket be kell csomagolni. És van egy emelős izé amivel meg lehet emelni a rekeszt hogy ne kelljen hajolgatni annyit. De csak egyetlen egy van belőle. És ha vele kell együtt dolgoznom ő azt automatikusan el is veszi minden szó nélkül, mintha automatikusan neki járna, had hajolgassak én. Vagy ez komolyan normális, csakmert ő 60 éves én meg 27?2023. ápr. 24. 09:53
1/10 anonim válasza:
Igen. Majd térjünk erre vissza, ha te leszel 60.
2/10 anonim válasza:
Ha jól tárgyalsz, akkor talán tudsz ezen változtatni. Nyíltan el kell ismerned, hogy neki a kora miatt tényleg szüksége van rá, és meg kell győznöd, hogy ő meg nem sajátíthatja ki. Így nyugdíj előtt nem sokkal ő se kívánhatja a feszültséget a cégénél. Úgy egyébként első körben a felettesemnek vázolnám fel a helyzetet anélkül, hogy rosszat mondanék a kollegámról. Nagyon általános tanács, de sajnos nem kerültem még ilyen helyzetbe.
3/10 anonim válasza:
Jobban nem utálok semmit mint amikor valaki ezen izél, hogy ő az öregebb és neki több minden jár, megérdemli..
Ember.. ha nem bírja akkor váltson munkahelyet. Nehogy te vágd már tönkre a gerincedet fiatalon. Ha kell lehajolsz mert letudsz de ne megállás nélkül… neki már teljesen mind1, ha úgy nézzük. Túl van az élete javán, neked pedig most kezd beindulni rendesen.
4/10 anonim válasza:
Én azt utáltam nagyon a gyárban, amikor az életkor mellett egyes női dolgozók a nemükre hivatkozva akarták kihúzni magukat egyes munkarészek alól, hogy ők azt nő létükre nem fogják csinálni. Például én voltam a g*ci, hogy elnézem, hogy emelgetik az egy(!) kilós kosarat, amikor ki kell borítani a hulladékot.
5/10 anonim válasza:
Nem jár, de basszus, értsd már meg, hogy 60 évesen neki nehezebb hajolni, mint neked 27 évesen!
Visszakérdezek, ha apáddal/anyáddal (aki hasonló korú lehet) együtt dolgoznál, nem magad ajánlanád neki, hogy használja ő az emelőt???? (Ha nem, az elég szomorú.)
6/10 anonim válasza:
Miért egy emelő van, és miért erre a feladatra alkalmazzák a 60 évest?
7/10 anonim válasza:
6: Na igen. Mondjuk az is egy megoldás, hogy megkérdi a főnököt, hogy lehetne-e, hogy vételez még egy emelőt.
8/10 anonim válasza:
A kora miatt jogos, hogy ő használja inkább az ezelőtt, de azért érdemes lobbizni egy második emelőért
9/10 anonim válasza:
Van esetleg valami testi fogyatékosságod, ami gátol a munkavégzésben, hogy ennyi idősen nem tudod elvégezni ezt a feladatot? Megkérdezted az idősebbet, hogy használhatnád e te is az emelőt vagy csak a háta mögött mérgelődsz? Beszéltél a főnököddel, hogy szükséged van neked is erre a munkaeszközre? Szomorú, ha 27 évesen olyan fizikai állapotban vagy, hogy nem tudsz "hajolgatni".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!